Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Boye fortsätter i Karlstad

Isaac Boyes kontrakt med ÖSK avslutades vid årsskiftet och det gjorde givetvis även lånekontraktet mellan ÖSK och IF Karlstad Fotboll. Under sitt år i Karlstad spelade Boye 26 matcher varav 23 från start. Han är noterad för 11 mål, men inte för några målgivande passningar.

Det har ryktats ett tag om att Karlstad var intresserade av en fortsättning, men det har dröjt ett tag innan allt var klart. Att det tog lite tid förklarar klubben med administrativa utmaningar.

IF Karlstad Fotboll: Boye is back

Boye blir därmed den tredje före detta ÖSK-aren i klubben. Sedan tidigare har de målvakterna Mathias Karlsson och Peter Rosendahl i sin trupp.

Boye och Karlsson till Karlstad?

NA har snappat upp från Värmlands Folkblad, att Karlstad Fotboll hoppas att kunna knyta två före detta ÖSKare till sig i deras till synes tröstlösa jakt på en plats i Superettan.

Det rör sig dels om Isaac Boye som ju var utlånad till Karlstad det senaste året och där gjorde en efter omständigheterna bra insats (11 mål på 26 matcher).

Den andra spelaren är en hemvändare. Målvakten Mathias Karlsson kom till ÖSK från Karlstad för den hopplösa tillvaron som andramålvakt bakom den alltid tillgängliga Oscar Jansson. Det var under åren 2018 och 2019.

Därefter blev det GAIS för hans del, men eftersom göteborgarna fick lämna Superettan efter årets säsong tycker han kanske att då kan han lika gärna åka hem till Värmland igen. Det hoppas man i alla fall i IF Karlstad.

Om det blir en retur för Karlsson kommer han förmodligen att ersätta en annan före detta ÖSK-spelare. Under fjolåret var det nämligen Peter Rosendahl som motade bollarna i Karlstadsmålet.

NA: Uppgifter: Tidigare ÖSK-duon nära division 1-klubben

Silly Winter 2021/22: Boye får lämna då kontraktet löper ut

Isaac Boyes kontrakt med ÖSK når äntligen sin slutpunkt vid det kommande årsskiftet. Någon förlängning är inte aktuell, varför nigerianens tid hos ÖSK nu är över. Förhoppningarna var nog rätt stora när Boye efter provspel skrev ett kontrakt med ÖSK på hela fyra óch ett halvt år. Något succé blev det dock aldrig för den unge nigerianen, som under sin tid hos ÖSK lånades ut till tre olika klubbar. Officiellt för att få speltid – lite mindre officiellt för att ÖSK inte skulle behöva stå för alla kostnader själva.

Att hans kontrakt inte skulle förlängas kunde man läsa i NA redan för några månader sedan. Idag blev detta också officiellt bekräftat av ÖSK.

ÖSK: Isaac Boye lämnar ÖSK fotboll

Spelarstatistik från fotbolltransfers.com

Silly Winter 2020/21: Boye till Karlstad

Det verkar vara någon slags utlåningsdag hos ÖSK den här fredagen. Knappt har nyheten om utlåningen av Fabio till Dalkurd sjunkit undan förrän det är dags för nästa spelare att lämna truppen. Isaac Boye kommer att bli värmlänning under resten av den här säsongen iförd Karlstad Fotbolls matchdress.

Boyes kontrakt går ut efter den här säsongen så utlåningen till Karlstad Fotboll lär väl innebära att han nu gjort sitt för ÖSK. Om det inte blir som det blev med Ljungskile då han kom tillbaka efter halva säsongen.

I Karlstad kommer han att bli lagkamrat med två andra före detta ÖSKare. Mittfältaren Erik Nilsson börjar nu sin tredje säsong i Karlstad medan målvakten Peter Rosendal kommer från Brage inför den här säsongen. Bland årets motståndare kommer Boye bland annat få Dalkurds inlånade mittback Fabio de Sousa Silva att tampas med.

Det blir intressant att se om anfallaren är spelklar för Karlstad redan på söndag då de kommer att möta ÖSK U21. Fast det fanns väl ingen anledning att göra en dyrare expressanmälan av den här övergången.

ÖSK: Isaac Boye lånas ut
Karlstad Fotboll: Välkommen Isaac!

Spelarprofil från fotbolltransfers.com

Det gick ju rätt bra för honom i Umeå. Får Karlstad ut lika mycket blir de nog nöjda. Div 1 är kanske den rätta nivån för honom.

Silly Winter 2020/21: Boye provtränar med Vasalund

NA skriver dag, att ÖSKs anfallare Isaac Boye denna vecka provtränar med Vasalunds IF, nykomlingar i Superettan. Lyckas han övertyga om sin kapacitet/dölja sina tillkortakommanden kan det bli ett deltagande i Vasalunds träningsmatch mot AIK på lördag.

NA: Petade ÖSK-anfallaren på väg bort – kan debutera mot storklubben.

Silly Summer 2020: Boye återvänder till ÖSK

ÖSKs anfallare Isaac Boye har under första delen av säsongen varit utlånad till Ljungskile i Superettan. Tanken har varit att han skulle tillbringa hela den här säsongen på Västkusten, men hans vistelse där har nu avbrutits och han är tillbaka i Örebro. Det var tydligen så att det fanns en optionsmöjlighet (för båda klubbarna) att avbryta utlåningen halvvägs och nu har någon av dem (förmodligen Ljungskile) utnyttjat den möjligheten.

Speltiden i Ljungskile har varit begränsad för anfallaren. Det blev aldrig någon match från start utan han fick nöja sig med att starta från bänken. Sammanlagt elva gånger fick han en plats där och nio gånger blev han inbytt. Enligt Soccerway.com blev hans sammanlagda speltid för LSK 162 minuter, vilket motsvarar 18 minuter per match. Han var knappast den spelare som först blev inbytt – men kanske inte sist heller.

Hans målproduktion inskränkte sig till 1 mål. Dessutom finns det en missad straff i bottenmötet mot GAIS (slutresultat 1-1).

Frågan är nu vad ÖSK tänker göra åt saken. Det är klart att det behövs fler anfallare i truppen, men en spelare som inte ens klarar av att ta en startplats i ett bottenlag i Superettan är knappast vad klubben behöver.

ÖSK: Isaac Boye återvänder till ÖSK Fotboll
Ljungskile SK: Isaac Boye går tillbaka till Örebro

Spelarstatistik från Soccerway.com

Silly Winter 2020: Boye lånas ut till Ljungskile

ÖSK skriver idag, att Isaac Boye kommer att få en ny klubbadress under den här säsongen. Det blir Ljungskile SK (nu åter i Superettan) som kommer att låna honom den här säsongen. Lånet sträcker sig säsongen ut, men båda klubbarna har enligt ÖSK en option att avsluta det redan i sommar.

Uddevallaklubben har tillbringat några år i div 1 Södra men gick upp igen förra året efter en övertygande serievinst. Laget tränas av de två LSK-ikonerna Jörgen Wålemark och Alexandar Kitic.

ÖSK: Isaac Boye lånas ut till Ljungskile
Ljungskile SK: Boye lånas in

Boye ansluter till Ljungskile efter ÖSK:s cupmatch mot Brage på lördag, skriver ÖSK. Vilket väl bör kunna tydas som att ÖSK räknar med att ha en ny anfallare nästa vecka. Innan man är säker på det släpper man knappast iväg en av de få spelbara anfallare som ÖSK har i truppen.

Försäsong 2020: Trupp till träningslägret

NAs Elena Lövholm skriver, att ÖSK tagit ut följande spelartrupp till träningslägret i Marbella. Det blir följande spelare som får göra resan till Spanien:
Oscar Jansson, Jake McGuire, Daniel Björnquist, Kevin Wright, Arvid Brorsson, Benjamin Hjertstrand, Michael Almebäck, Albin Granlund, Daniel Björkman, Hussein Ali, Helmer Andersson, Dennis Collander, Martin Broberg, Alfred Ajdarevic, Jake Larsson, Niclas Bergmark, David Seger, Johan Mårtensson, Robin Book, Simon Amin, Nordin Gerzic, Eric Björndahl, Agon Mehmeti, Noel Milleskog.

Om man jämför denna trupp med den nominella A-lagstruppen saknas tre spelare medan Noel Milleskog har fått en plats.

De spelare som inte finns med av diverse anledningar är Fabio, Isaac Boye och Simon Gustafsson.

Fabio har fått ett mindre bakslag i sin rehabiliteringsprocess och klubben anser att han har bättre möjligheter till rehabilitering i Örebro än i Marbella.

För Isaac Boyes del anges att han fortfarande har någon form av problem med sin dokumentation och att han därför måste stanna kvar och träna med Akademin. Låter väl lite underligt med tanke på den fria rörligheten i EU. Har han kommit in i Sverige borde han väl kunna resa vidare inom Schengen-området i alla fall.

Att Simon Gustafsson, som flyttades upp i A-truppen för bara några veckor sedan inte finns med verkar Lövholm ha missat. I normala fall borde man väl ha med tre målvakter på ett veckolång träningsläger kan man tycka. Det blir ju besvärligt med träningarna om någon av de två som är med blir sjuk eller skadad. En tänkbar förklaring till att han inte finns med i truppen skulle kunna vara att man nu funnit en klubb han kan spela med under den här säsongen och att han redan tränar med dem.

NA: Han är talangen Axel Kjäll valt ut till Marbella-lägret – och de stannar hemma

Försäsong 2020: Boye är snart åter i tjänst

Saknad under uppstarten av 2020 års säsong har Isaac Boye varit. Den nigerianske anfallaren fick några extra dagars ledighet för att han skulle hinna fira sin födelsedag den 5:e januari innan han reste tillbaka till Sverige.

NA skrev om detta då träningen återupptogs i början av januari men sedan dess har det varit tyst om den frånvarande anfallaren.

Ända tills idag, då man kan läsa i tidningen att han är på ingång tre veckor efter det att försäsongsträningen drog igång. Anledningen till förseningen skall vara strul/problem med pass och papper.

Kjäll verkar inte alls nöjd över det hela av hans kommenterar till NA att döma.
– Jag har ingen anledning att misstro honom eller att han skulle säga någon form av osanning men vi måste reda ut vilket ansvar som ligger hos honom och vilket som ligger hos klubben. Det är inget snack om att han har missat värdefulla träningstimmar då han skulle ha varit med laget.

Frånvaron har inte varit positiv för Boye. Han tillhör nog de spelare som behöver höja sin prestation för att motivera sin plats i den för tillfället för stora spelartruppen. När han nu återkommer ligger han tre veckor efter de övriga, vilket kan bli nog så jobbigt att hämta igen om han inte skött sin egen träning under frånvaron.

NA: Försenade ÖSK-anfallaren väntas till Sverige idag

Boyes mål gav Umeå en plats i Superettan

Umeå FC överraskade nog de flesta genom att idag på bortaplan ta kvalsteget från div 1 till Superettan. Motståndarna från IK Frej hade med sig ett oavgjort 1-1 resultat från den första kvalmatchen och borde väl ha kunnat utnyttja sin hemmaplansfördel kan man tycka.

Men ÖSK-lånet Isaac Boyes två tidiga mål i den andra och fjortonde minuten räckte precis till för att Umeå skulle kunna ta steget till Superettan där de inte spelat sedan år 2012. Innan halvleken var slut hade hemmalaget i och för sig hunnit med att både reducera och kvittera, men eftersom den andra halvleken slutade mållös kunde Umeå ta det eftertraktade steget uppåt tack vare fler gjorda bortamål.

Västerbottens-Kuriren skriver så här om Boyes två mål: Umeå FC chockstartade och tystade hela arenan då Isaac Boye gjorde 0-1 redan efter två minuter. Målet var dessutom ett otroligt fint sådant, där Boye tryckte iväg en kanon utanför straffområdet, över målvakten in i kassen. Kvarten senare utökade Boye med en elegant kipp på ett friläge. Frej vinkade för offside, men domaren friade.

En bra avslutning på Boyes utlåning och väl investerade pengar för Umeå kan man väl säga. Annars har väl nigerianens säsong i Umeå varit lite så där. Han spelade 28 av 30 matcher varav 22 från start – sex gånger inbytt och 13 gånger utbytt. Utöver dagens två superviktiga mål gjorde han 12 stycken under den ordinarie säsongen av vilka 5 var på straff.

Återstå att se om Umeå (eller något annat lag) nu känner sig frestade att köpa loss honom. Jag har svårt att se att han skulle kunna motivera en plats i ÖSKs A-lag, så ÖSK gör nog gärna ett avslut.

I den andra kvalmatchen försvarade Östers IF på hemmaplan sin plats i den näst högsta serien genom att besegra Trelleborgs FF Landskrona med 1-0. Målgörare var James Keene. Även för de här två lagen hade den första mötet slutat 1-1.


Tillägg.
Aftonbladet har målen: Östers IF och Umeå klart för superettan efter drama