Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Målvaktsgrubbel

ÖSK är, enligt uppgift, i kontraktsförhandling med en svensk målvakt som kan bli Oscar Janssons ersättare, skriver NA idag.

Vem det är framgår givetvis inte. Ej heller hur pass nära målvakt och klubb är att komma överens om övergången.

Även i övrigt är läget flytande. Det verkar nämligen som om kontraktet mellan ÖSK och Jake McGuire kan komma att avslutas ett år i förväg.
Vi håller på och utvärdera Jake McGuire för att se om han är rätt man för att ingå i teamet inför nästa år och vad han känner är rätt steg för honom inför nästa år. Där för vi en öppen diskussion mellan varandra, enligt Kjäll.

Det ser väl nästan som om det är ÖSK som försöker göra sig av med sin andremålvakt. Men det kan ju även vara så att amerikanen resignerat, när ÖSK gått ut och gjort klart att de söker en etablerad målvakt som efterträdare till Oscar Jansson. McGuire lär väl knappast se fram emot ytterligare ett år på avbytarbänken.

Även McGuires två föregångare på posten som andremålvakt fick tillbringa två i princip sysslolösa år i Oscar Janssons skugga. Men de två åren hos ÖSK kunde nog ändå ses som ett steg uppåt i deras karriärer. De kunde båda gå vidare till uppgifter på en högre nivå än den de hade innan ÖSK. Anton Fagerström från ett bottenlag i Ettan (Nyköping) till ett topplag i samma serie (Västerås), som han sedan framgångsrikt var med och förde upp i Superettan. Mathias Carlsson från Ettan (Carlstad United) direkt till Superettan (GAIS).

Men McGuire ser väl inte Sverigevistelsen som ett långtidsprojekt. Ett målvaktsjobb i bästa fall i Superettan är förmodligen inte lika lockande för honom.

Klart är det dock hur ÖSK kommer att göra med sina två yngre målvakter. Simon Gustafsson som lånades ut till BK Forward lyckades inte etablera sig som förstemålvakt hos dem och hans kontrakt kommer inte att förlängas. Gustav Leijon skrev ett tvåårskontrakt med ÖSK som 19-åring i somras och kommer enligt Kjäll att flyttas upp i A-truppen, men förmodligen sedan att lånas ut genom ett spelarutvecklingsavtal, som ger en möjlighet att ta tillbaka honom om det skulle behövas.

NA: Så är läget i ÖSK:s jakt på Oscar Janssons ersättare – frågetecknet, talangerna och planen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.