Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK ger kontrakt till Simon Gustafsson

Simon Gustafsson har nu tagit nästa steg i sin fotbollskarriär.


Vid ÖSKs ”frågestund” idag kom det mellan raderna fram, att man ”givit” ett kontrakt till Simon Gustafsson. Den talangfulla målvakten född år 2000 kom till ÖSK från Västeråsklubben Skiljebo i november år 2015.  Nu knappt tre år senare är det dags för nästa steg – ett A-lagskontrakt. Fast det handlar nog om något slags lärlingsarrangemang.

I och med det här kontraktet täpper ÖSK till en svaghet i A-truppen. I år har det nämligen hittills inte funnits någon tredjemålvakt. Inte något som hittills vållat några problem, men om Oscar Jansson eller Mathias Karlsson av någon anledning (skada, sjukdom etc) inte skulle vara tillgänglig hade det saknats en reservmålvakt. Men nu finns det det (äntligen).

ÖSK har inte givit någon publicitet angående detta på sin webbplats, vilket de väl borde göra/ha gjort. Men i SvFF:s landslagsdatabas finns nu övergången till Örebro Elitfotboll AB per den 20 augusti dokumenterad.

Jag vet inte hur lång kontraktstid det rör sig om. Normalt brukar talangerna få tre år, men man vill kanske inte ge så lång tid till en tredjemålvakt, vars speltid blir ytterst begränsad efter nästa år då han lämnat juniorfotbollen bakom sig.


Tillägg (dagen efter).
Nu har ÖSK bekräftat kontraktet. Det rör sig – som jag misstänkte – om ett kortare kontrakt på ett och ett halvt år. Simon och/eller ÖSK inser, att när Simon fyller 20 blir det väldigt få spelmöjligheter för honom. Inte ens i U21-matcherna skulle han bli ett förstahandsval, eftersom klubben brukar använda dessa till att matcha andramålvakten.

Jag noterar dessutom att vad jag kallade ett lärlingskontrakt numera kallas ett ungdomskontrakt. Same same, misstänker jag.

ÖSK: Simon Gustafsson skriver kontrakt med ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.