Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly WInter 2019/20: När kan ÖSK presentera ny målvakt?

NA försökte locka besökare idag med den klickvänliga rubriken ”Då kan ÖSK presentera ny målvakt”. Men alla som klickade i förhoppningen att få reda på när vakansen i lagbygget kan fyllas blev nog besvikna, när beskedet närmast visade sig vara ett ”Det beror på”.

Axel Kjäll, som säkert har koll på både det ena och det andra, låter sig inte provoceras av frågan utan konstaterar kallt att antingen blir det före nyår eller så blir det efter helgerna.
– Nu handlar det om att värdera vem som skulle passa in bäst hos oss utifrån kvalitet och ekonomi och dessutom gäller det att se till att vi inte har missat någon på marknaden. Det är inte solklart om det finns en ny målvakt på plats när vi drar igång i januari men jag blir heller inte överraskad om så är fallet, säger ÖSK-managern Axel Kjäll, enligt NA.

Det finns väl tre huvudkandidater – de tre målvakter som var i Örebro och provspelade. Av dessa är amerikanen Jake McGuire, som den gångna säsongen spelade för Gefle, kontraktslös. Däremot så har både Elfsborgs David Olsson och Karlstad BK:s Oscar Jonsson kontrakt med sina klubbar och måste därför köpas loss.

Elfsborgs band till David Olsson verkar i och för sig inte alltför hårt knutna. I år (som snart är slut) lånades han ut till Oddevold och ansågs alltså inte nödvändig för verksamheten på Borås Arena.

Oskars Jonssons roll är lite speciell. De två Karlstadsklubbarna BK och United håller ju på att slå ihop sina påsar och vad det innebär för de två klubbarnas målvakter är det väl ingen som vet än. Helt klart är väl att det kommer att finnas för många målvakter i den sammanslagna truppen.

Av Kjälls uttalande kan man väl sluta sig till att McGuire inte är den kandidat som står högst upp på listan. För hade han gjort det hade nog allt redan varit klart. Den enda förhandling som behöver göras i hans fall är de personliga villkoren och de kan man nog komma överens om.

Av de övriga två kandidaterna får man väl intrycket, att Elfsborg inte känner så värst mycket för Olsson. Han blev ju utlånad den här säsongen, vilket sällan är ett tecken på att det rör sig om en spelare som en klubb vill satsa på. Återstår då Jonsson från Karlstad. Det här skulle mycket väl vara en målvakt som man vill behålla i Karlstad. Om man nu vill att satsningen Karlstad Fotboll skall lyckas kan man ju inte släppa iväg sin bästa målvakt hur som helst.

Jag tyder dagens ovissa läge och Kjälls svävande svar som att ÖSK i första hand försöker köpa loss Jonsson från Karlstad Fotboll.

Frågan om vem som skall vara tredjemålvakt – för en sådan behövs också – verkar vara på väg att lösas. ÖSK vill fortsätta med Simon Gustafsson, som dock tar steget från junior- till seniorstatus nästa år. Möjligheterna till matchning i juniorallsvenskan försvinner alltså och ÖSK måste hitta en klubb där de kan parkera honom för att han skall få den speltid han behöver för att utvecklas. Helst i närheten av Örebro så att han kan fortsätta att finnas tillgänglig för A-lagsträningarna då det behövs.

En inte helt lätt situation även om Simon utvecklats till en riktigt bra målvakt. Den klubb som tar in honom måste ju spola sin nuvarande målvakt samtidigt som de inte kan vara säkra på hur länge och hur mycket de kan använda sig av Simon.

NA: Då kan ÖSK presentera ny målvakt – här är planen för landslagstalangen

Landslagstalangen förresten – stämmer det? Jo, han har spelat en landskamp som 17-åring. Bra givetvis, men kanske lite onödigt av tidningen att vräka på med ”landslagstalangen”, som om det vore en spelare som någorlunda regelbundet representerar Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.