Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Två tredjemålvakter möts i Ettan

Två före detta ÖSK-målvakter kan komma att mötas i Ettan Norra under den kommande säsongen.

Simon Gustafsson.

För Simon Gustafsson, tredjemålvakt i ÖSKs A-trupp förra året, var möjligheterna att få speltid starkt begränsade efter det att han lämnat junioråldern och akademimatcherna bakom sig. Istället lånades han ut till BK Forward med förhoppningen att han skulle ha större möjligheter hos dem. Så blev det dock inte. Steffen Krauss försvarade sin plats som Forwards förstemålvakt och Simon kom inte närmare matchspel än ett antal matcher på bänken.

Nu har han skrivit ett ettårigt kontrakt (plus optionsår) med IFK Luleå med förhoppningen att mer matchtid skall komma i Norrbotten.
IFK Luleå: Gustafsson: ”Välkomnandet har varit enormt bra”
NA: Förre ÖSK-målvakten skriver på för ettanklubb


Peter Rosendal
Rosendal lämnade IK Brage efter ett antal år som stöttepelare i laget. Han var bland annat med och tog laget upp till Superettan. Förra året verkar det dock ha skurit sig mellan den ofta frispråkige Rosendal och Brages tränare Klebér Saarenpää. Något som i alla fall Rosendal tyckte. Saarenpää, å andra sidan, var helt oförstående till det påståendet.

Hur som helst med det. Nu har målvakten gjort klart med ambitiösa Karlstad Fotboll och hoppas på att ytterligare en gång kunna hjälpa sitt lag att ta steget upp till den näst högsta serien. Något som varit ett mål under många år för karlstadsfotbollen. Utan att något lag ens varit nära att leva upp till de förhoppningarna. Vi får se och sammanslagningen mellan Carlstad United och Karlstads BK lyckas bättre under sin andra säsong i Ettan än vad de gjorde under den första.

Statistik Peter Rosendal från Fotbolltransfers.com.

Karlstad Fotboll: Välkommen Peter!
Dalarnas Tidning (Mittmedia): Ratades av Brage – Rosendal om sprickan bakom bittra avskedet
Dalarnas Tidning: Lämnade Brage – nu är målvakten klar för Ettan-klubben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.