Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020: Simon Gustavsson bekräftad tredjemålvakt

Simon Gustafsson

ÖSK meddelade idag, att de skrivit ett ettårskontrakt med Simon Gustavsson. Simon kommer att vara A-truppens tredjemålvakt, men det är meningen att han skall lånas ut för att få mer matchrutin från seniorspel.

Simon kom till ÖSKs akademi från Västeråsklubben Skiljebo i november år 2015. Sedan dess har han haft en bra utveckling som målvakt. I augusti 2018 skrev han ett ungdomskontrakt som sträckte sig fram till utgången av 2019. Och nu kan han alltså ta nästa steg med med ett kontrakt med A-laget.

Som tredjemålvakt är möjligheterna att få spela i Allsvenskan visserligen väldigt små. Men ÖSK måste i alla fall ha någon att sätta på bänken om inte förste- eller andremålvakten av någon anledning inte är tillgänglig.

Simon kommer dessutom att kunna samla på sig erfarenheter och göra ett avtryck genom spel i ett seniorlag. Vilket lag det blir är oklart, men för egen del skulle jag tippa att Rynninge bör ligga rätt bra till. De har efter det att de tvingades lämna div 1 förlorat Andreas Carlström till Örebro Syrianska medan deras andremålvakt Daniel Angergård har bytt bana och är numera tränare för P17 i ÖSKs akademi.

ÖSK (augusti 2018): Simon Gustafsson skriver kontrakt med ÖSK
ÖSK: ÖSK förlänger med Simon Gustafsson
NA: ÖSK förlänger med unge målvakten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.