Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P18/00: Trinh fick en plats

När deltagarna till SvFF:s elitsammandragning för pojkar födda år 2000 offentliggjordes blev jag lite förvånad över att Martin Trinhs namn var med. Martin har ju trots allt spelat regelbundet med åldersgruppens landslag.

Nu saknas han dock inte längre på den listan och det blir alltså tre ÖSKare som deltar i Bosölägret mellan den 19-22 mars. Martin stod uppenbarligen först på reservlistan, så när en vakans dök upp fick han ta denna plats.

SvFF: P18-trupp till läger på Bosön

P17/00: Trinh och Bark startar mot Rumänien

Det svenska P17-landslaget spelar i eftermiddag den tredje och sista landskampen i fyrnationersturneringen som avgjort i Örebro och Nora. Motståndarna från Rumänien har liksom Sverige fyra poäng efter de första två matcherna och det blir alltså en match med finalkaraktär för Sveriges del då lagen möts.

I det svenska laget återfinns både Martin Trinh och Adam Bark i startelvan, medan målvakten Simon Gustafssom får börja på bänken.

Den här matchen var ursprungligen planerad att spelas på Grenadjärvallen, men på grund av regnet har man tvingats att flytta den till konstgräset på Karlslund Arena. Avspark kl. 17:15.

Mötet visas liksom tidigare matcher i en Web-TVutsänding genom SvFF:s försorg.

SvFF: Final i Örebro
SvFF: LIVE P17 Sverige-Rumänien 17:15
NA: Regnet flyttar landskamperna till Karlslund arena: ”Vill inte spela vattenpolo”

P17/00: Tre ÖSKare på planen

Då P17-landskampen mot Norge avslutades igår innehöll det svenska landslaget tre spelare från ÖSK. Något sådant kan väl knappast ha hänt tidigare. Debuterande målvakten Simon Gustafsson och Martin Trinh spelade från start och fick båda full matchtid. Adam Bark blev inbytt i slutminuterna i vad väl såg ut som en ersättning på grund av skada. Adam spelade ju hela den första matchen och tanken var nog i och för sig inte att han skulle in i den andra. Men ändå, tre på planen samtidigt – det var ett väldigt gott betyg för ÖSKs talangutvecklare.

Matchen mot Norge slutade oavgjord 0-0. Simon gjorde bra ifrån sig i målet även om jag ibland blev lite nervös över att se hans lite snäva passningar till lagkamraterna i backlinjen. Men det gick ju bra.

För det svenska laget återstår nu en match i turneringen. I morgon (måndag) möter Sverige Rumänien. Matchen är planerad på Grenadjärvallen. Väderleksutsikterna inför morgondagen är dock inte de bästa med ett förutspått regnväder. Den första G-vallsmatchen fick ju flyttas på grund av att planen då inte ansågs hålla efter torsdagens nederbörd. Det kan bli likadant i morgon om väderprognosen stämmer.

SvFF: Mållöst mot Norge i Nora
NA: ÖSK-målvakten höll nollan i landslagsdebuten – mållöst mot Norge i Nora

P17/00: Landslagsdebut för Simon Gustafsson

Simon Gustafsson får göra landslagsdebut på hemmaplan. (Fast egentligen är han ju från Västerås).


Sveriges sjuttonåringar spelar idag (om mindre än en timme för att vara exakt) den andra matchen i fyrnationsturneringen som just nu avgörs i Örebro och Nora.

Dagens match för Sverige avgörs på Norvalla i Nora. I det svenska målet står en landslagsdebutant från ÖSK. Simon Gustafsson har visserligen varit uttagen till några av SvFF:s elitsammandragningar tidigare, men det här blir första gången han får dra på sig landslagsdressen ”på riktigt”.

Sällskap i den svenska startelvan har han av Martin Trinh, som numera är något av en veteran i landslagssammanhang. Matchen mot Norge blir den femtonde (om jag räknat rätt) landskampen för hans del. Adam Bark, som spelade hela matchen mot Slovakien i förrgår sitter idag på bänken. Med ett så pass tufft spelprogram med matcher varannan dag så gäller det för landslagsledningen att inte slita för hårt på de spelare som de har tillgängliga i truppen.

SvFF: Startelvan i Nora

Matchen som börjar kl. 13:00 visas av SvFF på deras webbplats: LIVE P17 Sverige-Norge 13:00

P17/00: Tre ÖSKare till fyrnationsturnering

Simon Gustafsson får göra landslagsdebut på hemmaplan. (Fast egentligen är han ju från Västerås).


Tre spelare från ÖSK har blivit uttagna till en fyrnationersturnering som kommer att avgöras i slutet av augusti/början av september. De uttagna är Martin Trinh, Adam Bark samt målvakten Simon Gustafsson.

Trinh (12) och Bark (4) har redan hunnit skaffa sig erfarenheter från landslagsspel. För Gustafsson däremot innebär den här uttagningen att det blir en landslagsdebut för hans del.

Det kommer att bli något av hemmaplan för de unga ÖSKarna eftersom turneringens matcher spelas i Örebro och Nora.

Spelschema för turneringen:

SvFF: Trupp till fyrnationsturnering i Sverige
NA: Örebrotalanger spelar landslagsturnering på hemmaplan
ÖLFF: Stor lokal anknytning i landslagstruppen

P17/00: Ny förlust i Elite Round

Det gick inte så bra för Sveriges sjuttonåringar i den Elite-Round grupp de lottats in i. Det blev förlust även i deras tredje och sista match. Dagens motståndare var Frankrike som vann den för dem väldigt viktiga matchen med 2-0. Båda målen gjorda i andra halvlek.

Martin Trinh gjorde sin tredje match i turneringen och i alla fall tidsmässigt blev han hundraprocentig. Adam Bark, som sett de första två matcherna från avbytarbänken, fick den här gången lite speltid. Han blev inbytt med ungefär en kvart kvar av matchen.

SvFF: Förlust i avslutningen för P17-landslaget

P17/00: Trinh från start då Sverige förlorade mot Ukraina

Martin Trinh fanns med i startelvan och spelade hela matchen, då Sveriges 17-åringar mötte Ukraina i den första gruppspelsmatchen i Elite Round – kvalificeringsturneringen inför U17 EM. Det svenska laget hamnade i underläge efter en halvtimmes spel och såg ut att gå mot en förlust. Med två ordinarie minuter kvar att spela (2*40) kunde laget dock kvittera med hjälp av ett självmål. Tyvärr släppte man sedan in ett nickmål efter en frispark i den första övertidsminuten, varför matchen ändå slutade med en förlust.

Adam Bark började matchen på bänken och där avslutade han den också. Sverige utnyttjade bara två av sina tre byten och det är väl lite märkligt att Adam inte byttes in då Sverige jagade en kvittering.

SvFF: Höjdpunkter från matchen

SvFF: Övertidsmål ledde till förlust för P17/00-landslaget

Även om det blev förlust i den första matchen finns det fortfarande möjligheter för det svenska laget att ta sig till EM-slutspelet. Dit går nämligen gruppsegrarna plus de sju bästa tvåorna från de åtta grupperna. Men för att komma så långt kommer det nog att krävas vinst i de två återstående matcherna mot Österrike och Frankrike (hu!).

P17/00: Trinh från start då Sverige slog Tjeckien

Martin Trinh spelade hela matchen då det svenska P17-landslaget avslutade 4-nationsturneringen i La Manga med en tredje vinst. Det var Tjeckien som den här gången fick se sig besegrade av det svenska laget som vann med 3-1. Matchen spelades under besvärliga förhållanden med en kraftig vind i planens längdriktning. Sverige fick börja med vinden i ryggen och hade vid halvtid efter 40 minuters spel en ledning med 2-0. I den andra halvleken gjorde lagen var sitt mål.

Martin Trinh fick förbundskapten Roland Nilssons förtroende att starta på sin sedvanlig plats som högerback. En plats som han fick behålla matchen ut. I de tidigare två matcherna har i princip hela bänken (utom målvakten) blivit inbytta för att alla skall få speltid etc. Den här gången gjordes bara två byten och man får väl anta, att Nilsson matchade den uppställning han ansåg bäst matchen igenom.

Nästa uppgift för landslaget är spel i det som kallas Elite Round och som fungerar som EM-kvalificering. Den turneringen spelas under andra halvan av mars och Sverige kommer att få möta Ukraina, hemmanationen Österrike samt Frankrike.

Med tanke på att Martin fick spela två matcher samt även fick göra ett litet inhopp i den tredje bör han väl ligga bra till för att få en plats på resan till Österrike.

SvFF: Tre raka segrar för P17 i La Manga

P17/00: Svensk seger mot Polen

Sverige besegrade Polen med 2-0 i U17-turneringen i La Manga. Martin Trinh fick den här gång tillbringa den mesta tiden på bänken för att bli inbytt först i den 71:a minuten. Eftersom det är en träningsturneringen med tre matcher tätt på varandra så skall man inte läsa in alltför mycket i bänkvistelsen.

Sverige har genom segern och kanske framför allt tack vare övertidsmålet mot Norge i den första matchen kopplat greppet om slutsegern. Ett oavgjort resultat i den sista matchen mot Tjeckien på måndag räcker.

SvFF: Andra raka segern för P17-landslaget

P17/00: Martin Trinh från start då Sverige slog Norge

Det svenska pojklandslaget P17/00 inledde idag en fyrnationersturnering i spanska La Manga. Motståndare var Norge och ÖSKs Martin Trinh spelade från start på sin högerbacksplats.

Efter en svängig match i vilken Norge ledde med 2-0 i halvtid stod det svenska laget till slut som segrare med siffrorna 4-3. Det avgörande målet gjordes med matchens sista spark. Martin Trinh spelade som sagt från start och han var kvar på planen hela matchen.

Nästa match i turneringen spelas på lördag då Sverige möter Polen.

SvFF: 4-3 mot Norge i La Manga