Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Några fredagsnotiser 27 augusti

Bra resultat för Söder.
Resultaten i Närkesfyran gick ÖSK Söders väg då omgång 17 spelades klart i kväll. Både laget närmast under Söder i tabellen (Latorp) och över Söder i tabellen (Öfre) förlorade sina matcher, så Söder ligger kvar på kvalplatsen med Öfre på tre poängs avstånd. Fast Öfre har betydligt bättre målskillnad också, så Söder måste ta fyra poäng mer för att komma förbi. Latorp förlorade mycket överraskande på hemmaplan mot seriejumbon Glanshammar.

Knivskarpt i Södra Svealand.
Både Karlslund och Eskilstuna City vann sina matcher i södra svealandstvåan i kväll. Det betyder att de rycker upp ovanför nedflyttningsplatserna.Kvalplatsen tas i stället över av Värmdö. Närmast under (4 poäng) kvalplatsen ligger Visby Gute. De möter just Värmdö borta i helgen.

Bra biljettförsäljning för HIF-matchen.
Det ser ut att kunna bli ytterligare en femsiffrig publiksiffra i morgon då ÖSK möter Helsingborg. Väderutsikterna ser halvhyfsade ut – inget regn förrän efter matchen. Av de fyra sittplatssektionerna på Östra Läktaren är en redan fullbokad och på två av de andra finns det bara ett fåtal platser kvar. På Södra Läktaren finns det bara ströplatser kvar på de centrala sektionerna. Frågetecknet är hur många som kommer att utnyttja sponsorplatserna på den Norra Läktaren. De brukar ha svårt att fyllas då det är helgmatch. Men jag skulle tro att det nog kan bli en femsiffrig publiksiffra. Eftersom matchen sänds i TV4 så kommer det dessutom att komma in en del TV-pengar också. Förra året drog matchen mot HIF (med Henke) 8.158 personer. Den siffran kommer att slås.

Hektiskt vecka för PAL/P17-trupperna.
ÖSKs 16-17 åringar går mot en hektisk vecka igen. Eller vad sägs om följande veckoprogram:

29 aug. PAL-match mot Carlstad United som är något av en tidig seriefinal.
29 aug. Div 8-match mot Vivalla Stars IF 2
1 sep.    DM Seminfinal P16 mot Sannahed
2 sep.    P17 slutspel mot HOIF
4 sep.   PAL-match mot FBK Karlstad
5 sep.   Div 8-match mot FC Pars 2

Därefter lugnar det ned sig och man får en vanlig träningsvecka.

Oscar Sunden bra förstärkning för Söder.
Oscar som i torsdags gjorde sin debutmatch för Söder och dessutom två av målen mot Laxå kan komma att visa sig vara den förstärkning som ÖSK Söder har saknat – nämligen en anfallare som gör mål. Oscar har en minst sagt intressant bakgrund och har bland annat representerat BK Forward och IFK Norrköping på juniorallsvensk nivå. Nu vet jag inte i vilken träningsstatus han befinner sig, men gör man två mål på Laxå så är han väl inte helt nedgången.

Arad Mianigivi ny i talangtruppen.
Ett nytt namn dyker upp i kvällens matchrapport för talangtruppens match mot Enskede . Inbytt i den 77:e minuten blev Arad Mianigivi, som tog över efter Adam Eriksson.  Jag vet att Arad provtränade med talangtruppen för någon vecka sedan, men inte att man kommit så långt att man beslutat att ta in honom i truppen. Arad kommer från div 3 klubben Konyaspor i Botkyrka. Han favoritposition är vänsterback.  Han är av född 1992 eller 1993. På sin CV ståtar han med att ha provtränat hos grekiska Olympiakos.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.