Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 29. augusti

A-truppen varvar ner mellan kl 09:30 och 11:00 efter gårdagsmatchen på Behrn Arena.

I pojkallsvenskan tar ÖSK emot Carlstad United i en match som nästan ser ut som en seriefinal. (Det hade den också varit om inte Degerfors hade börjat röra på sig). Degerfors ligger tre poäng efter men har en match mer spelad. CU ligger nio poäng efter ÖSK, men har två matcher mindre spelade och en bättre målskillnad. En måstematch för killarna om man vill hålla avståndet till de lag som jagar närmast. ÖSK kommer till spel med ett starkt lag även om man har fått lov att släppa Lucas Oskarsson och Albin Ek till talangtruppen. Matchen spelas på Ekängs konstgräs med start kl. 13:00.



PAL/P17-truppen har även en match i div 8 att ta hand om idag. Kl. 17:00 möter man Vivalla Stars andralag på Lundby IP. Vivalla ligger på en av de två uppflyttningsplatserna och blir nog svåra att tas med. ÖSK har visserligen vunnit  sina två senaste matcher i serien utan några egentliga bekymmer, men då har man i huvudsak använt sig av spelare från PAL-truppen. De flesta av dessa är inte tillgängliga den här gången eftersom de spelar mot Carlstad United tidigare på dagen. Så det blir huvudsakligen spelare ur P17-poolen som får förtroendet för den här matchen.

Resultat
: Matchen inställd på grund av obrukbar plan.


ÖSK Söders andralag tar emot Nyckelby IF på Navets IP kl. 17:30 i kväll. Det blir något av en streckkamp då de två lagen möts. Nyckelby ligger närmast under uppflyttningsstrecket och ÖSK Söder närmast över nedflyttningsstrecket. Båda lagen är med andra ord i behov av poäng och har en hel del att spela för. Normalt skulle Nyckelby (som ligger mellan Fellingsbro och Arboga) vinna den här matchen tämligen lätt. Frågan är dock hur spelstarkt höstvarianten av ÖSK Söder 2 är. A-truppen har fått in en hel del nya spelare, vilket leder till att några av de spelare som tidigare förekommit i A-lagssammanhang nu spelar med andralaget.

Resultat: ÖSK Söders killar fick ett bra resultat och tre poäng när man slog Nyckelby med 3-1. För ÖSKs mål svarade Shazada Akbari med 2 stycken och Hannes Botvidsson med 1.


ÖSK P15:s andralag möter i eftermiddag Adolfsbergs IK . Det är AIK som har hemmamatch, men eftersom Lugnet för närvarande inte är spelbar så har matchen flyttats till konstgräset på Ekängs IP. ÖSK tillhör topplagen i serien medan Adolfsberg har haft det tyngre. Det lutar nog åt svartvita poäng i denna match. Matchen börjar 16:00.

Målkalas mot Adolfsberg: ÖSKarna vann matchen med hela 9-0. Oklart hur och varför för så stor skillnad borde det väl ändå inte vara.


I Superettan jagar Ängelholms FF och Robin Staaf mål och en seger i den svåra hemmamatchen mot Örgryte IS.

Resultat: De två lagen försämrade varandras möjligheter att nå den allsvenska kvalplatsen genom att spela oavgjort 1-1. Den enda noteringen på Robin är att han blev utbytt efter 66 minuter.

Örgryte är (apropos resultatet) något av ett unikum i svensk elitfotboll för tillfället. De har spelat oavgjort 14 gånger av 24 möjliga. Hade deras resultat istället varit 7 vunna och 7 förlorade av de matcher som slutade oavgjorda så hade de haft poängdelad ledningen i serien tillsammans med IFK Norrköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.