Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK seriesegrare i P17

ÖSKs lag i P17 säkrade idag segern i P17:s grundserie. Ute i Lanna besegrades Lekebergs IF (som låg på tredje plats med en omgång kvar att spela) med siffrorna 3-1. ÖSKs mål gjordes av Totte Almstedt, Sharma Ahmet ochAndreas Åberg. Seriesegern är på gränsen till anmärkningsvärd, eftersom det här laget egentligen är P17/PAL-gruppens tredje lag. Förutom i P17 deltar ju killarna även med ett lag i pojkallsvenskan och ett i div 8.

Starkt jobbat och många gratulationer från bloggen, som haft nöjet att se grabbarna i ett antal matcher.

Men det här betyder inte att det är slutspelat för året i åldersklassen. Nu vidtar ett slutspel där de sex bästa lagen kommer att möta varandra i en enkel serie. Vilka de lagen blir vet vi inte förrän alla resultaten från dagens matcher är inrapporterade. Det är nämligen rätt tätt kring slutsspelsstrecket.

Tillägg: Slutspelslagen är nu klara. Förutom ÖSK blir det Lillån, Kopparberg, HOIF, Lekeberg och Östansjö/Vretstorp. Saknas gör överraskande nog BK Forward. De slog i den förra omgången serietvåorna från Lillån med 9-0, för att sedan i den sista torska mot Laxå med 2-6. Forward är seriens målfarligaste lag med målskillnaden 44-22. Samma siffror som tvåan Lillån har. Hur hänger det här ihop? Förmodligen så att Forward har en rätt tunn trupp som inte klarar av att spela två matcher samtidigt. De hade ju en match i pojkallsvenskan idag (3-3 mot FBK borta) och då fanns det nog inte tillräckligt med folk som kunde göra P17-laget slagkraftigt. Och så har det uppenbarligen varit vid flera andra tillfällen också.

ÖSK å sin sida har ju spelat P17 som sitt tredjelag. De har ju även ett lag i div 8 (samt dessutom spelare i de aktuella åldersklasserna i både Talangtruppen och i ÖSK Söder)..

2 kommentarer – kommentera

Jimmy

Det var David Åberg som gjorde ett av målen.Nusret Nukic Gjorden en mycket bra match men han gjorde ej något mål. MVH Jimmy Wallin Tränare ÖSK P17

Jimmy

Andreas Åberg Var det sorry MVH jimmy Wallin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.