Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kvalklart

I helgen som var avgjordes kvalen till allsvenskan och superettan. Gefle försvarade sin allsvenska plats mot överraskningslaget Ljungskile. Jag tror inte, att så värst många sörjer över det resultatet. Det är väl till och med tveksamt om Ljungskile med sin dåliga ekonomi, som hela tiden verkar att balansera på konkursens rand, hade överlevt ett år i allsvenskan med de ökade krav som spel i den högsta serien innebär.

I superettan kommer de nästa år att få möta ett annat överraskningslag. IK Frej från Täby Kyrkby överraskade alla och speciellt Östers IF genom att skicka ned smålänningarna till div 1. Från allsvenskan till ettan på två säsonger – minst sagt tungt för Växjölaget.

I Frej har under den gångna säsongen ÖSKs föredetting Joel Riddez spelat. Han fick efter stora skade- och sjukdomsproblem efter hemkomsten från Norge inte något nytt kontrakt med Djurgården utan valde i stället att varva ner i Stockholms norra förorter. Nu verkar han få lov att varva upp igen efter omflyttningen. Ifall han nu fortsätter.

Hos Frej rubriceras han assisterande och spelande tränare. Näsat år fyller han 35 och det är väl tänkbart att han avslutar sin aktiva karriär. Placeringsmässigt har han återfunnits på mittbacksplatsen och det är ju på den positionen som många karriärer når sitt slut.

Hos kvalsegrarna återfinns för övrigt även Johannes Gustavsson, som flyttade från BK Forward till Frej inför den här säsongen.

För Öster vill det till att ta nya tag. Div 1 Södra verkar kunna bli ett riktigt getingbo nästa år med fyra före detta allsvenska lag med ambitioner att minst nå superettan snabbast möjligt. Där återfinns Trelleborgs FF, Landskrona BoIS, Örgryte IS och alltså även Östers IF.

För Örgryte med Stellan Carlsson och Robin Ingvarsson och med Niklas Klingberg på ingång gick det alltså inte lika bra. De förlorade kvalet mot Assyriska på ett bortamål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.