Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Etthundrafyrtitvå mål senare

Stefan Rodevågs mål mot Myresjö i Svenska Cupen var vad som behövdes för att ta ÖSK till nästa omgång.

Stefan Rodevågs mål mot Myresjö i Svenska Cupen var vad som behövdes för att ta ÖSK till nästa omgång.


Falkenbergs FF skriver på sin hemsida, att de förlängt kontraktet med Stefan Rodevåg ytterligare ett år. Rodevåg har, skriver klubben, gjort 142 mål för Falkenberg. Då har man nog räknat med även mål som inte gjorts i seriespel. Om jag summerar gjorda mål enligt SvFF:s spelarstatistik (Allsvenskan plus Superettan) kommer jag upp till 99 mål för Falkenberg. För ÖSK gjorde han 6 seriemål under de två säsonger han representerade Sportklubben. Inte tillräckligt många för att motivera utnyttjandet av det optionsår som fanns i hans kontrakt.

Hallands Nyheter: 36 år gammal och erbjuds FFF-kontrakt
Falkenbergs FF: Legendaren klar för 2017

Förlängning för Rodevåg

ÖSKs föredetting Stefan Rodevåg har fått se sitt önskemål gå i uppfyllelse. Han har kommit överens med Falkenbergs FF om en kontraktsförlängning på ett år. Stefan, som fyller 36 nästa år gör nog därmed sin sista säsong med Falkenberg. Fast med den typen av målskyttar som Stefan representerar verkar inte alltid åldern vara ett hinder. De ser bara till att de finns på rätt plats för att smälla in bollarna.

Falkenberg skriver på sin hemsida, att deras anfallare gjort fler än 140 mål för dem. En imponerande siffra även om inte alla tillkommit i seriespel. Jag gjorde en liten överslagsräkning baserad på SvFF:s statistik (som inte alltid är helt korrekt) och kom fram till att Stefan spelat 254 seriematcher för Falkenberg och i dessa gjort 98 mål samt levererat 24 målgivande passningar.

Hans två år hos ÖSK var inte riktigt lika givande. Med på plan var han vid 40 tillfällen (25 gånger från start). Produktionen inskränkte sig dock till 6 mål och 1 målgivande passning. Laglojal och hårt arbetande var han dock alltid.

Falkenbergs FF: ”Rode” och ”Danne” förlänger!

Örgryte till Superettan mm

William Atashkadeh - skadefri skyttekung till slut.

William Atashkadeh – skadefri skyttekung till slut.


Örgryte IS med flera spelare med ÖSK-anknytning i truppen lyckades igår med bedriften, att i kvalspelet ta över Mjällbys plats i Superettan. I truppen det här året återfanns fyra stycken spelare med kortare eller längre anknytning till ÖSK.

William Atashkadeh som tillbringade en fyraårig rehabiliteringsperiod i Örebro med sporadiska inhopp i A- eller U21-lagen har på det hela taget varit skadefri och med sina 20 mål i väldigt hög grad bidragit till uppflyttningen. I de två kvalmatcherna blev det dock inga mål för Atashkadeh, men det fixade sig ändå om än knappt.

Statistik Atashkadeh

Niklas Klingberg flyttade från Degerfors till Örgryte inför den här säsongen och har väl inte fått riktigt så mycket speltid som han hoppats på. Jag har för mig att han haft skadeproblem också. Han står noterad för fyra mål.

Robin Ingvarsson, omskolad till ytterback, var förra året mer eller mindre given i försvaret. Efter det att Örgryte tog in Björn Anklev har Robin i år fått nöja sig med att finnas till hands för inbyten etc.

Stellan Carlsson kom till Örgryte förra året från BK Forward som etablerad div 1-målskytt. Han slog väl aldrig igenom på allvar och noterades liksom Robin för 6 mål under säsongen. I år har det inte blivit speciellt mycket speltid för hans del nedflyttad till positionen som tredjeanfallare i och med Atashkadehs framgångar. Stellan har nu beslutat sig för att lämna Örgryte där han väl inte såg någon framtid.

I marginalen noterar Bloggen även att Falkenbergs FF, med ÖSKs föredetting Stefan Rodevåg som målgörare (6 stycken) och framför allt kulturbärare, klarade sig kvar i allsvenskan genom att i den avgörande kvalmatchen besegra kvalserien göra ett bortamål mer än uppstickarna från IK Sirius. Matchen i Uppsala slutade 2-2 och i Falkenberg blev det 1-1.

ststistik rodevåg