Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK möter Djurgården

I den nyligen schemalagda seriepremiären för årets U21-serie tar ÖSK idag emot Djurgårdens IF i en match på Behrn Arena. Oklart vad som föranledde ÖSK att lägga matchen så tidigt på säsongen när det knappast finns spelare nog för att genomföra ett någorlunda bestyckat träningspass för A-truppen. Klart är hur som helst att Joel Cedergren inte släppt några spelare till den här matchen. Det blir ett rent akademilag från ÖSKs sida som får ta sig an uppgiften att möta ett gästande lag som består av så gott som enbart spelare från Djurgårdens A-trupp.

ÖSKs matchtrupp.
Från P19: Emil Blomberg (mv), Theo Eriksson (mv), Kevin Westlind, Henry Hertzman, Josef Keyrouz (-05), Elias Adamsson, Rasmus Kempe, Johannes Danho, Filip Ivarsson, Nathan Hernandez Öhrn, Seif Ali Hindi (-05), Elias Rigö och Robin Damström
Från P17: Elliot Lindström, Linus Alperud, John Lindhé Rehn, Oli Melander (-06) och Adam Al Hamad Eriksson

Djurgårdens IF: U21-premiär mot ÖSK idag
Djurgårdens IF: Joel Riddez får ny roll i Akademin


Det blev en – som det brukar heta – hedersam förlust för det unga ÖSK-laget. Djurgården vann förvisso, men bara med 3-1, vilket var i underkant sett till förutsättningarna.

ÖSK: Ungt ÖSK föll mot Djurgården
Fyllig matchrapport från Djurgården: Komfortabel seger i U21-premiären

Matchfakta.
08. 0-1. Albion Ademi
18. 0-2 Adam Bergmark Wiberg
57. 0-3 Adam Bergmark Wiberg
85. 1-3 Óli Melander

ÖSKs laguppställning.
Emil Blomberg
Kevin Westlind, Elias Adamsson, Rasmus Kempe, Johannes Danho (k)
Henry Hertzman, Josef Keyrouz, Seif Ali Hindi
Elias Rigö, Robin Damström, Nathan Hernandez Öhrn
Ersättare: Filip Ivarsson (63), Adam Al Hamad Eriksson (63), Linus Alperud (63), Elliot Lindström (63), Óli Melander (63), John Lindhé Rehn (63) och Theo Eriksson (mv)

Laguppställningen för Djurgården U21, som i år tränas av ÖSK-bekantingen Joel Riddez.
Aleksandr Vasyutin
Leo Cornic, Linus Tagesson,Isak Hien, Elliot Käck
Melker Jonsson, Elias Andersson, Emmanuel Banda
Joel Asoro, Adam Bergmark Wiberg, Albion Ademi
Ersättare: André Picornell (mv), Frank Odhiambo, Arnold Eba, Alexandros Garcia-Tsotidis och Alexander Karagounis.

Riddez nominerad till utmärkelsen som årets (dam)tränare

ÖSKs föredetting Joel Riddez är en av tre tränare som nominerats till årets damtränare. Joel har under det senaste året tränat Djurgårdens allavenska damlag. De andra två tränarna som nominerats är Kim Björkegren, Linköpings FC samt Elisabet Gunnarsdottir, Kristianstads DFF.

Bland de nominerade saknas dock KIF Örebros tränare Martin Skogman, som lyckades med konststycket att ta laget ur Damallsvenskan trots att han förfogade över en trupp som definitivt borde ha räckt till en plats på den övre tabellhalvan.

SvFF: Nominerade Årets tränare Dam

Riddez tränar Djurgården

Det finns knappt några bilder i arkivet från Riddez' ÖSK-tid. Men här är i alla fall ett urklipp från ett foto taget år 2007 under en ÖSK-träning på Örnsro. Förutom Fredrik Nordback tror jag mig känna igen Robert Walkers ryggtavla ockå.

Det finns knappt några bilder i arkivet från Riddez’ ÖSK-tid. Men här är i alla fall ett urklipp från ett foto taget år 2007 under en ÖSK-träning på Örnsro. Förutom Fredrik Nordback tror jag mig känna igen Robert Walkers ryggtavla ockå.


ÖSKs föredetting Joel Riddez har efter en kort mellanlandning hos Assyriska i Södertälje fått ett nytt tränaruppdrag. Han kommer under de närmaste två åren att ansvara för Djurgårdens damallsvenska lag. Ett nytt område för Joel som verkar att se fram emot utmaningen.

En längre intervju med Joel finns att läsa på Djurgårdens webbplats: Joel Riddez ny tränare för DIF Dam

Riddez till Assyriska

ÖSKs föredetting och tidigare lagkapten Joel Riddez har gjort klart med en ny klubb. Han lämnar IK Frej, där han varit assisterande tränare, och ansluter till Assyriska FF i Södertälje med de dubbla rollerna som sportchef och assisterande tränare. Huvudtränare hos Assyriska är ju sedan någon tid tillbaka Fredrik Samuelsson, ytterbackskollega till Riddez både hos Assyriska och ÖSK.

Joel Riddez gick från Djurgården till Assyriska sommaren 2001 och lämnade dem sedan för ÖSK efter säsongen 2003. Totalt spelade han 71 matcher för Assyriska i Superettan och 96 för Örebro under de 4 år han spelade för svartvitt. Efter tiden i Örebro tillhörde han under 3 år Strømsgodset IF med spel i Tippeligan. Återkommen till Sverige skrev han på för Djurgården. Hans tre år i Djurgården var skadefyllda och under de två sista åren blev det knappt någon speltid alls för honom.

Bloggen konstaterar, att spel som ytterback hos ÖSK verkar vara ett bra val för en framtida tränarkarriär.

Länstidningen: Han får ny nyckelroll i Assyriska
Assyriska FF: Ny sportchef och assisterande tränare till Assyriska
IK Frej: Joel Riddez slutar i IK Frej Täby

Träningsmatcher 2015

Det blir en rekordtidig start på tävlingssäsongen nästa år i och med att den första gruppspelsomgången i Svenska Cupen kommer att spelas redan den 21/22 februari. Detta betyder ju också att den första träningsmatchen kommer lite tidigare än vad vi varit vana vid. På ÖSKs hemsida finns i dagsläget tre träningsmatcher inlagda. Den första av dessa är en bortamatch mot Åtvidabergs FF som skall spelas den 23 januari.

Dessutom finns det en inplanerad match mot det nyuppflyttade Superettanlaget IK Frej den 25:e februari samt en match mot IK Sirius den 28 mars. Siriusmatchen blir väl därmed generalrepetitionen inför allsvenskan. Båda matcherna mot lagen från Superettan spelas på Behrn Arena.

Den som eventuellt hoppats på att få återknyta bekantskapen med ÖSKs tidigare lagkapten Joel Riddez i samband med IK Frejs match blir dock besviken. Hos Fotboll Direkt kan man idag läsa, att Riddez avslutat sin karriär som spelare och nu satsar på att bli tränare i stället. Redan under det här året var han ju för övrigt assisterande spelande tränare hos Frej.

Kvalklart

I helgen som var avgjordes kvalen till allsvenskan och superettan. Gefle försvarade sin allsvenska plats mot överraskningslaget Ljungskile. Jag tror inte, att så värst många sörjer över det resultatet. Det är väl till och med tveksamt om Ljungskile med sin dåliga ekonomi, som hela tiden verkar att balansera på konkursens rand, hade överlevt ett år i allsvenskan med de ökade krav som spel i den högsta serien innebär.

I superettan kommer de nästa år att få möta ett annat överraskningslag. IK Frej från Täby Kyrkby överraskade alla och speciellt Östers IF genom att skicka ned smålänningarna till div 1. Från allsvenskan till ettan på två säsonger – minst sagt tungt för Växjölaget.

I Frej har under den gångna säsongen ÖSKs föredetting Joel Riddez spelat. Han fick efter stora skade- och sjukdomsproblem efter hemkomsten från Norge inte något nytt kontrakt med Djurgården utan valde i stället att varva ner i Stockholms norra förorter. Nu verkar han få lov att varva upp igen efter omflyttningen. Ifall han nu fortsätter.

Hos Frej rubriceras han assisterande och spelande tränare. Näsat år fyller han 35 och det är väl tänkbart att han avslutar sin aktiva karriär. Placeringsmässigt har han återfunnits på mittbacksplatsen och det är ju på den positionen som många karriärer når sitt slut.

Hos kvalsegrarna återfinns för övrigt även Johannes Gustavsson, som flyttade från BK Forward till Frej inför den här säsongen.

För Öster vill det till att ta nya tag. Div 1 Södra verkar kunna bli ett riktigt getingbo nästa år med fyra före detta allsvenska lag med ambitioner att minst nå superettan snabbast möjligt. Där återfinns Trelleborgs FF, Landskrona BoIS, Örgryte IS och alltså även Östers IF.

För Örgryte med Stellan Carlsson och Robin Ingvarsson och med Niklas Klingberg på ingång gick det alltså inte lika bra. De förlorade kvalet mot Assyriska på ett bortamål.

Riddez till Frej

Täbyklubben IK Frej skriver på sin hemsida, att de engagerat den före detta ÖSK-spelaren Joel Riddez som spelande assisterande tränare. Efter tre år i Norge med Strömgodset återvände Riddez år 2011  till Sverige och Djurgården. Klubben hade nog hoppats att få ut en hel del av honom och han utsågs till lagkapten. Speciellt mycket speltid blev det dock inte på grund av återkommande skadeproblem. Någon förlängning av det kontrakt som löpte ut i år blev det därför inte.

Joel kom till ÖSK år 2004 efter två säsonger i Assyriska FF och spelade då 17 matcher för klubben i allsvenskan. Till att börja med hade han en hel del skadeproblem – om jag kommer ihåg rätt. Under de två åren i Superettan efter tvångsnedflyttningen var Joel en av klubbens stöttepelare och representerade klubben vid 54 tillfällen. Återkomstsäsongen till Allsvenskan tog han över som lagkapten efter Tomas Andersson och spelade 25 matcher för ÖSK.  Totalt blev det alltså 96 seriematcher för ÖSK, innan han lämnade klubben som Bosman.

Eftersom hans nya klubb Frej spelar i samma serie som BK Forward blir det kanske en möjlighet att se honom i aktion på Trängen en gång nästa år.

ÖSK förlänger Wowoah – Riddez till Djurgården

100722. Wowah förlängd.
ÖSK skriver på sin hemsida, att de kommit överens med Samuel Wowoah om ytterligare två år i den svartvita fotbollsdressen.

100720.
Papperstidningen skriver idag, att Joel Riddez hoppas kunna göra klart beträffande sin framtid (som väl stavas Djurgården) mot slutet av denna vecka. ÖSK har överhuvudtaget inte varit med i bilden. Lennart Sjögren säger till tidningen att Joel är en fantastisk spelare och människa, men att klubben avser att förlänga med Samuel Wowoah.

Kväll.
Det gick snabbare än slutet av veckan för Joel att göra klart med Djurgården. Klubben skriver idag på sin hemsida, att man gjort just det. Spel för sin nygamla klubb blir det dock först nästa år.

Bloggen önskar vår gamle lagkapten lycka till på de svenska fotbollsplanerna så länge det inte går ut över ÖSK.

Riddez till Djurgården?

Joel Riddez, ÖSKs förre lagkapten och vänsterback, säger till Fotbollskanalen, att han skulle vara intresserad av ett erbjudande från Djurgården, om det är så att hans nuvarande klubb norska Strömgodset måste banta sin spelartrupp. Strömgodset har liksom de flesta andra norska klubbar det kärvt ekonomiskt och måste på ett eller annat sätt få ned sina kostnader. Av Arals kommentar så kan man kanske sluta sig till att här handlar det mera om en höna än om en fjäder. Så snart kanske Djurgården spelar med två ytterbackar från ÖSK.

Fotbollskanalen: Riddez sugen på Djurgården: Klart man skulle lyssna

Riddez sugen på Djurgården: Klart man skulle lyssna