Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollssäsongen börjar i helgen

Även om ÖSKs A-trupp redan hunnit med två stycken matcher under sin mer eller mindre påtvingade träningsutflykt till Turkiet kan man nog med en viss rätta påstå, att det är nu till helgen som försäsongens träningsmatchande börjar på allvar för ÖSKs del. Samtliga ÖSKs tre manliga representationslag har matcher inbokade, vilket även gäller för två stycken av pojklagen.

ÖSKs A-trupp reser till Oslo för ett möte med Stabaek, som numera tränas av Jörgen Lennartsson. Matchen spelas i morgon kl. 16:00.

Talangtruppen har tränat flitigt hela vintern, så när som på ett uppehåll på två veckor i höstas efter säsongsslutet. Så de bör rimligtvis vara rejält sugna på att få spela på riktigt igen. För motståndet på Behrn Arena (start kl. 12:00) står IFK Örebro, laget som för två års sedan gav ÖSKs talanger en plats i div 2 genom att i den höstens sista seriematch besegra då serieledande FBK Karlstad. IFK hade sedan en mycket bra säsong i trean förra året. Man hade faktiskt till och med en viss möjlighet att gå upp i tvåan om alla resultat i den sista omgången gått deras väg. Det gjorde de nu inte, men man var nog ändå väldigt nöjda med sin tredjeplats. Inför denna säsong har laget visserligen tappat den spelskicklige Josef Mettou till Rynninge, men man har även kunnat ta in några intressanta nyförvärv. För ÖSKs del blir det första gången som de två nyrekryterade anfallarna Miralem Malic och Muamer Sepic representerar klubben. Spännande!

Ett av årets intressantaste lag kan mycket väl ÖSK Söder bli. Som vanligt har man haft en stor spelaromsättning i truppen och inför årets säsong består denna så gott som uteslutande av juniorer födda 1993 och -94. Till skillnad mot förr om åren löste man sin tränarfråga i god tid. Björn Juhlin och Patrick Ingvarsson följde med sina killar från ÖSK Ungdom (Ekäng) till ÖSK Söder, där det dessutom redan fanns ett gäng 93-or som tog det steget redan förra året. Aktiviteten i den mycket träningsvilliga truppen har legat på elitnivå med 4 till 5 pass i veckan. Huvudsakligen utomhus på Ekängsplasten. Det killarna saknar i fysik och erfarenhet får de ersätta med teknik, rörlighet och kondition, vilket borgar för att det kan bli en hel del intressanta och utvecklande matcher under det kommande året. Premiärmatchmotståndarna kommer från Adolfsbergs IK och div 4 och leds av Stig Pettersson. Matchen spelas söndag på Ekäng med start kl. 12:00.

För pojkklasserna är lördagen matchdag. Kl. 10:00 möter ÖSKs P96or Eskilstuna City och kl. 12:00 matchas P97 mot ett lag från FBK Karlstad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.