Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nya tider – nya serier. P96-orna spelar regionalt.

110406. Storseger i premiären.
Det tog några dagar att få ut resultatet från premiärmatchen på ÖLFF:s hemsida, men nu finns det där. ÖSKs pojkar verkar inte ha haft några större svårigheter med sina motståndare den här gången. Resultatet blev en vinst med hela 9-0. Ett anmärkningsvärt resultat inte bara för de många målens skull. Förra året var IFK Kumlas pojklag definitivt inte någon önskemotståndare. Lagen möttes fyra gånger med två oavgjorda resultat i serien och förlust i DM resp. slutspel. Det verkar alltså som om ÖSKarna tagit ett jättesteg utvecklingsmässigt sett. En ny avstämning av var laget står får vi i nästa match som spelas redan på lördag, då IK Brage kommer på besök till Ekäng. I sin första match förlorade Brage på hemmaplan mot BK Forward med 3-0.

110403.
Idag tar ÖSKs 96-or (alltså 15-åringarna) ytterligare ett steg mot fotbollens vuxenvärd. De spelar nämligen sin första match i den regionala serie, som skall förbereda dem för spel i pojkallsvenskan nästa år.

Egentligen skulle det här laget inte alls spela regionalt. Resultatet i den kvalificerande lokala 14-årsserien var nämligen inte tillräckligt bra. I P14 Elit, som kvalserien heter, slutade laget först på fjärde plats med Karlslund, Forward och Kumla före sig. Men tack vare en vakans har laget ändå fått chansen att i sereiform börja känna sig för mot motståndare från orter utanför ÖLFFs domvärjo.

Inför årets fotbollssäsong ser förutsättningarna bättre ut (tror jag) än vad fjolårsresultaten indikerar. Laget har dels fått en del förstärkningar, dels har man tränat mycket ambitiöst på Ekängs konstgräs under den långa vintern under ledningen av åldersgruppens huvudtränare Rikard Torstensson och talangutvecklare Peder Hessel.

Motståndarna i den regionala serien kommer från BK Forward, Carlstad United, Degerfors IF, FBK Karlstad, IFK Kumla, IK Arvika, IK Brage, Köping FF och Motala AIF. Den första matchen spelas på bortaplan mot IFK Kumla med  avspark under tidig eftermiddag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.