Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Malic till ÖSK Ungdom

Miralem Malic (Bilden från bloggen KAK-sport)

 

ÖSK fortsätter med att fylla på underifrån. Idag skriver klubben på sin hemsida, att man fått Arboga Södras Miralem Malic att skriva på ett flerårigt kontrakt – eller om det nu var tvärtom. Hur som helst är det en ytterst målfarlig artonåring, som sportklubben tagit in i sitt talangstall. För seriesegrarna i div 4 Västmanland producerade Malic under den gångna säsongen 19 mål.

Välkommen är han med tanke på hur pass uttunnat det sett ut anfallsmässigt under det gångna året – speciellt efter det att Edvin Möller ”avvek” halvvägs in på säsongen. Med Kalle Holmberg (som jag antar kommer att spela med talanglaget nästa år) och Miralem Malic tillgängliga har ÖSK Ungdom nu spetsat sin trupp med två spelintelligenta och målfarliga anfallare.

NA: Arbogatalang till ÖSK (101120)

7 kommentarer – kommentera

Hemvändarn

Har funderat över en sådan som Botvidsson som varit med ett tag bland ungtupparna. Han har väl presterat väl och närmar sig någon slags ändhållplats för talanglaget. Är han aktuell att konkurrera om en plats i A-truppen?

Ficedula hypoleuca

Ja, han borde få en möjlighet att träna med A-truppen en vinter kan man tycka. Men hittills har han inte fått den möjligheten. Det är väl så att talangerna som vanligt ser intressantare ut på avstånd.

Daniel Björnkvist är en annan spelare som jag tycker borde ha fått chansen. Nu vet vi ju inte hur det blir i vinter. Man brukar ta upp några spelare från talangtruppen varje vinter för att testa dem med A-truppen.

Tombo

Vad jag har hört kommer varken Björnqvist eller Botvidsson få träna med A-truppen i vinter.

Ingen spelare i dagens Ungdom kommer flyttas upp såsom Lumbana och Möller gjorde förra året. De som kommer träna delvis med A i vinter är Pontus Jakobsson, Anel Coralic och Adam Eriksson.

Vad jag har sett av Ungdom i år så är det väldigt konstiga prioriteringar tycker jag. Bara vad jag har hört ryktesvägen men om det är sant så är det fel spelare som får chansen enligt mig.

Mackan

Tombo//

Det var överraskande. Undrar om man redan anser att Björnqvist och Botvidsson är för gamla för att ta klivet upp. Intressant trio dock men trodde inte att de, möjligtvis Adam, låg först i pipelinen för att få träna med A-truppen. Undrar vilken roll man ser för Anel, ytterforward?

Ficedula hypoleuca

Ja, det är rätt förvånande. Kanske är det åldern som gör att de inte får chansen – både Adam och Daniel B blir 22 nästa år. Dessutom kan det kanske vara så att man försöker värdera dem utifrån de luckor, man har i truppen. I så fall förvånar det, att i alla fall inte Daniel får chansen att visa vad han går för. Men tänker man ett varv till så kan det vara så, att man tycker att han i spelstil och övriga kvaliteter påminner alldeles för mycket om Tommy Wirtanen. Båda har mycket snabbhet och går gärna framåt men har vissa brister både offensivt och defensivt i man-mot-man spelet. En spelare med den profilen räcker det att ha i truppen.

Skall man, vilket man väl måste, värva ytterligare en högerback så vill man kanske ha en mer spelskicklig, typ Anttonen. Eller så är det så att Haginge är på ingång och i så fall har man inget behov av en ytterligare förstärkning på högerbacksplatsen. Där har man i så fall Haginge som förstanamn och sedan Wirtanen, Per Johansson och eventuellt Boris som tänkbara uppbackningsalternativ.

Beträffande de tre som sägs få ”chansen”, så känns Adam Eriksson rätt given. Pontus Jacobsson har gjort en mycket stark säsong (hans första) som mittback och bör fortfarande ha en outnyttjad utvecklingspotential.

Valet av Anel förvånar en del. Han är nog den bästa dribblern på små ytor i ÖSKs två spelartrupper, men har i mitt tycke oftast svårt att skörda vad han sått med sina dribblingar. Dvs. bollen fastnar alltför ofta hos honom i stället för att spelas vidare till nästa spelare.

Tombo

Tycker inte åldern bör spela så stor roll. Man borde väl gå efter kvalité i nuläget och då tycker jag att högerkanten med Björnqvist och Botvidsson borde vara givna. Av de matcher jag sett i år och framförallt förra säsongen så hände allt offensivt där..

Som du säger, Adam Eriksson ska vara ett givet val. Den spelare med klart störst potential i Ungdom. Verkar ju ha en fantastisk blick. Men att Anel går före Adam B är konstigt då han knappast verkar göra det i Ungdom, eller?

Ficedula hypoleuca

Jag tror inte att det är åldern i sig som betyder så mycket utan kombinationen ålder och utvecklingspotential. Här handlar det ju främst om att ta upp spelare till A-truppen för att de skall kunna fortsätta att utvecklas ytterligare och bli så bra att de kan spela allsvenskt. Bedömningen är nog att vid 22 så ligger en spelare redan rätt nära sitt max.

En annan aspekt på detta är att man inte vill ha alltför många unga ”outbildade” spelare i A-träningsgruppen, eftersom man anser att det sänker kvaliteten på träningarna. En av de första saker som Urban Hammar gjorde när han tog över efter Walker sommaren 2007 var att skicka ner ett antal spelare till Talangtruppen eftersom han inte ansåg att de var bra nog för att få träna med A-truppen. Detta tänkesätt gör att antalet ungdomar i A-truppsträning inte kan bli så stort.

Till nästa år har man ju dessutom Kalle Holmberg, möjligen Malic och på sätt och vis även Oskar Jansson i den kategorin. Detta gör att man inte kan lyfta upp så många spelare från talanggruppen för träning med allsvenskarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.