Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Malic till Karlstad

Nya Wermlandstidningen skriver, att Karlstad BK (div 1) och Miralem Malic muntligt är överens om en övergång. Tidningen hävdar att Malic tillhört ÖSKs allsvenska trupp i två säsonger. Detta stämmer dock inte, eftersom han under sitt första år hos ÖSK tillhörde den dåvarande Talangtruppen och under sitt andra år den så kallade U21-truppen.

Miralem kom till ÖSK från Arboga Södra där han varit storproducent av mål. Hos ÖSK gick det dock betydligt trögare kanske delvis beroende på att han ofta var muskelskadad – något som ju ofta drabbar explosivt snabba spelare. Under höstsäsongen i år var han utlånad till Karlslunds IF utan att göra något större väsen av sig. Att han nu får lov att lämna ÖSK beror nog till största delen på att han hamnar mellan två trupper. Han är för gammal (född 1992)  för att ta en plats i U19-truppen men samtidigt inte tillräckligt bra för att motivera en plats i A-truppen.

Om Miralem kan hålla sig skadefri och om KBK har någon bra passningsfot som kan slå de rätta framspelningarna för honom att springa på så kommer han nog att orsaka en hel del problem för motståndarlagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.