Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tack och hejdå Richard och Patrick

Det kommer väl inte som någon egentlig överraskning att ÖSK valt att inte gå vidare med någon av de två anfallarna som lånades under sommarfönstret. Patrick Luan och Richard Friday har gjort sitt som ÖSK-spelare och kommer att avtackas i samband med säsongens sista match på lördag.

Luan har väl egentligen inte gjort något avtryck alls. Under hösten verkar han mest (eller i alla fall ofta) ha varit sjuk eller skadad. Men det är klart – ÖSKs spelstil och oförmåga att etablera någon typ av anfallsspel gynnade honom knappast.

Friday levde väl upp till sitt rykte som en yrvädersspelare, men han var tyvärr inte alls lika bra på att göra något med bollen när han väl hade den framför fötterna. I ÖSKs historik kommer han att ta en permanent plats tack vare det cupmål han gjorde mot Sandviken – ett mål som betydde avancemang till cupens gruppspel nästa år. Tack för det.

ÖSK: Richard Friday och Patrick Luan lämnar ÖSK Fotboll
NA: Sköt ÖSK vidare i svenska cupen – lånen lämnar efter säsongen

Truppbygget 2022: Bud på Taha Ali?

NA skrev igår, att de ”erfarit” att ÖSK fått ett bud på Taha Ali, som tillbringat sin fotbollshöst utlånad till Västerås SK. Hos VSK, som kämpar för att behålla sin plats i Superettan, har det gått riktigt bra för Ali som bokat in ett mål och sju målgivande passningar under de 14 matcher han spelat.

Inte för att man blir så mycket klokare på vad NA skriver.
– Nej, ingenting som har blivit konkret. Det är ingen klubb som ställt en förfrågan kring honom, säger ÖSK:s fotbollschef Axel Kjäll till tidningen.

Det fanns alltså något som inte hunnit bli konkret då NA talade med Kjäll, men tydligen har det i alla fall har det funnits något slags intresse. Det är väl så man får tyda det. Sedan kan det mycket väl vara så att nu ett bud är på väg in till ÖSK.

Om man skall försöka sammanfatta ÖSKs hantering av Taha Ali till dags dato skulle det väl kunna bli så här.

 • Det var bra gjort att ”hitta” honom i Sollentuna och knyta honom till klubben.
 • Det var dåligt av dem att inte låta honom spela mer under den första delen av säsongen. Möjligen för att man enbart såg honom som en rätt begränsad kantspelare, medan han i VSK visat upp ett betydligt större register.
 • Det var ett bra beslut att låna ut honom till VSK för att ge honom en möjlighet att visa upp sin potential.

  I övrigt hävdar Kjäll att det inte förekommit några kontakter beträffande Erik Björndahl – det andra VSK-lånet.
  – Ingenting. Det är ingen som hört av sig till oss. Han har ett avtal med oss, vilket betyder att om någon klubb är intresserad av honom, så måste de höra av sig till oss innan de kontaktar spelare och agent, är beskedet till tidningen.


  Beträffande de två inlånade anfallarna Richard Friday och Patrick Luan finns det inte så mycket att berätta. Kjäll säger att man skall göra en utvärdering om man vill ta över spelarna efter säsongen. Det finns dock inte något som tyder på att de skulle kunna tillföra laget något av värde.


  NA: ÖSK har mottagit miljonbud på utlånade yttern

 • Silly Summer 2021: Hümmet, Yasin och Migrationsverket

  Det svenska transferfönstret är förvisso stängt, men efterdyningarna gör sig fortfarande påminda.

  Deniz Hümmet.
  ÖSKs inlånade anfallare var inte med och tränade idag. Av personliga skäl, enligt ÖSK. Ett besked som numera nästan kan likställas med att en spelarövergång kan vara nära förestående. Hur nära den eventuellt kan vara säger sig dock Axel Kjäll inte vet något om. Han hänvisar till det faktum att det är Elfsborg som ”äger” spelaren och att de inte har någon informationsplikt gentemot ÖSK.

  Det låter väl lite ihåligt att Elfsborg inte informerar ÖSK ifall de är på väg att ta tillbaka en utlånad spelare. Men det är klart. Axel Kjäll kan inte gärna kommentera en annan klubbs pågående spelarförsäljningar oberoende av hur mycket han vet om saken. Så vi kan inte förvänta oss någon typ av besked från ÖSK förrän allt är packat och klart.

  En positiv sak (i det lilla) med försäljningen om den blir av är att jag i fortsättningen inte kommer att behöva leta efter ett ”ü” varje gång jag skall skriva något om honom.

  Att Hümmet kommer att lämna verkar vid det här laget rätt klart om inte något oväntat skulle tillstöta vid förhandlingsbordet. Inte helt omöjligt att det gör det – turkiska sportchefer är inte de lättaste att ha att göra med.

  Ahmed Yasin.
  Beträffande Yasin har ännu inte alla bitar fallit på rätt plats. Kjäll säger att man fortfarande väntar på resultatet av en medicinsk utvärdering. Dessutom finns det tydligen fortfarande en del dokumentation som måste klaras ut. För ÖSK gäller det väl att se till att man inte behöver få några större kostnader under den period som rehabilitering fortgår och innan man vet när han kommer att kunna spela igen. Jag har för egen del – utan att veta något om saken – tyckt att Yasin egen prognos om att han skall kunna spela i slutet av den här säsongen varit resultatet av ett önsketänkande från honom. Saken är nog att ingen vet och att ÖSK därför är extremt försiktiga innan de eventuellt skrivet ett kontrakt med honom.

  Samtidigt skriver NA att Yasin lagt ut en bild på Instagram där han tränar med Halmstads BK. Därmed inte sagt att en övergång till Halmstad står högst på hans prioriteringslista. Men han vill givetvis har alternativ om det inte skulle bli något med ÖSK.

  Migrationsverket.
  Inget är ännu klart beträffande arbetstillståndet för de två sent inlånade offensiva spelarna Richard Friday och Patrick Luan. Kjäll verkar dock att hoppas att det möjligen skulle kunna bli klart i morgon (som är en fredag). I så fall är de spelbara mot Sirius på söndag. Frågan är dock hur pass inspelade i laget de hunnit bli. Om de redan hunnit anpassa sig till spelidé och lagkamrater.

  NA: ÖSK:s luriga sits i Hümmet-frågan

  Silly Summer 2021: ÖSK lånar brasiliansk anfallare


  Patrick Luan i aktion. (Bilden från FC Sions hemsida).


  Äntligen har vi en brasse i truppen!

  Richard Friday visade sig inte vara det enda sista-minuten-lånet som ÖSK genomförde i natt. Nu meddelar klubben att de även lånat in den brasilianska anfallaren Patrick Luan från den schweiziska klubben FC Sion. Precis som för Friday handlar det om ett lån under resten av säsongen.

  Patrick Luan Dos Santos är född i oktober 1998 och fyller alltså 23 senare i år. Med sina 179 cm är han inte överdrivet lång. Enligt hans promotionvideo är hans vikt 77 kg. Till FC Sion kom han i juli 2019 från brasilianska Fluminenses U20-lag. Han spelade 28 matcher för FC Sion under säsongerna 2019/2020 och 2020/2021. I februari i år lånades han ut till den schweiziska andranivåklubben Kriens. Ett lån som sträckte sig fram till halvårsskiftet.

  Youtube: Höjdpunktsvideo

  ÖSK: Välkommen Patrick Luan
  FC Sion: Patrick Luan prêté en Suède
  NA: ÖSK:s nästa deadline-drag – lånar in brasse
  Soccerway: Spelarprofil Patrick Luan