Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Thill till AIK

För några dagar sedan meddelade AIK att de kommit överens med den ukrainska klubben FC Vorskla om ett lån av Vincent Thill till och med den 30 juni 2023.

Eftersom man i Ukraina spelar vår – höst är den 30 juni ett naturligare avslutsdatum för lånet än vad slutet av den svenska säsongen hade varit. Enligt Transfermarkt har Thill ett kontrakt med Vorskla även för säsongen 2023/2024.

AIK: AIK Fotboll lånar Vincent Thill

Silly Summer 2022: Thill får stanna – om han vill

NA skriver om Vincent Thill och hans kontraktssituation. Thill är ju här på ett korttidslån från den ukrainska klubben Vorskla Poltava. Lånet löper ut den 30 juni och vad som händer sedan har hittills varit oklart.

Nu har i alla fall ett frågetecken kunnat rätas ut. FIFA har nämligen förlängt den dispens som gör det möjligt för spelare från ryska och ukrainska lag att gå på lån till andra klubbar. Ett potentiellt hinder för fortsatt spel med ÖSK röjts undan.

Därmed inte sagt, att Thill kommer att fortsätta med spel i ÖSK. På den punkten är han uppfriskande klar. Till NA säger han, att han trivts bra i Örebro och gärna stannar kvar. Men om det kommer ett erbjudande från någon annan klubb som han tycker är bättre kommer han att acceptera det.

Oklart är det också om Thill kan stanna kvar och spela för ÖSK tills dess att han har skrivit på ett kontrakt med någon annan klubb. Jag antar, att han vill spela fotboll och hålla sig i form även efter den 30 juni. Annars blir bortamatchen den 27 juni mot Landskrona mycket väl bli hans sista för ÖSK.

NA: Ukrainska lånen förlängs – ÖSK-spelaren kan stanna
NA: Thill om ÖSK och framtiden