Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Hümmet, Yasin och Migrationsverket

Det svenska transferfönstret är förvisso stängt, men efterdyningarna gör sig fortfarande påminda.

Deniz Hümmet.
ÖSKs inlånade anfallare var inte med och tränade idag. Av personliga skäl, enligt ÖSK. Ett besked som numera nästan kan likställas med att en spelarövergång kan vara nära förestående. Hur nära den eventuellt kan vara säger sig dock Axel Kjäll inte vet något om. Han hänvisar till det faktum att det är Elfsborg som ”äger” spelaren och att de inte har någon informationsplikt gentemot ÖSK.

Det låter väl lite ihåligt att Elfsborg inte informerar ÖSK ifall de är på väg att ta tillbaka en utlånad spelare. Men det är klart. Axel Kjäll kan inte gärna kommentera en annan klubbs pågående spelarförsäljningar oberoende av hur mycket han vet om saken. Så vi kan inte förvänta oss någon typ av besked från ÖSK förrän allt är packat och klart.

En positiv sak (i det lilla) med försäljningen om den blir av är att jag i fortsättningen inte kommer att behöva leta efter ett ”ü” varje gång jag skall skriva något om honom.

Att Hümmet kommer att lämna verkar vid det här laget rätt klart om inte något oväntat skulle tillstöta vid förhandlingsbordet. Inte helt omöjligt att det gör det – turkiska sportchefer är inte de lättaste att ha att göra med.

Ahmed Yasin.
Beträffande Yasin har ännu inte alla bitar fallit på rätt plats. Kjäll säger att man fortfarande väntar på resultatet av en medicinsk utvärdering. Dessutom finns det tydligen fortfarande en del dokumentation som måste klaras ut. För ÖSK gäller det väl att se till att man inte behöver få några större kostnader under den period som rehabilitering fortgår och innan man vet när han kommer att kunna spela igen. Jag har för egen del – utan att veta något om saken – tyckt att Yasin egen prognos om att han skall kunna spela i slutet av den här säsongen varit resultatet av ett önsketänkande från honom. Saken är nog att ingen vet och att ÖSK därför är extremt försiktiga innan de eventuellt skrivet ett kontrakt med honom.

Samtidigt skriver NA att Yasin lagt ut en bild på Instagram där han tränar med Halmstads BK. Därmed inte sagt att en övergång till Halmstad står högst på hans prioriteringslista. Men han vill givetvis har alternativ om det inte skulle bli något med ÖSK.

Migrationsverket.
Inget är ännu klart beträffande arbetstillståndet för de två sent inlånade offensiva spelarna Richard Friday och Patrick Luan. Kjäll verkar dock att hoppas att det möjligen skulle kunna bli klart i morgon (som är en fredag). I så fall är de spelbara mot Sirius på söndag. Frågan är dock hur pass inspelade i laget de hunnit bli. Om de redan hunnit anpassa sig till spelidé och lagkamrater.

NA: ÖSK:s luriga sits i Hümmet-frågan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.