Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Lundberg och Fagerström lämnar

ÖSK meddelade idag via den lite okonventionella informationskanalen Instagram att Jonathan Lundberg och Anton Fagerström inte får alternativt vill förlänga sina respektive kontrakt med ÖSK.

Att Jonathan Lundberg inte skulle få någon förlängning har väl framstått som klart under hösten eftersom han hamnat längre och längre från en plats i laguppställningarna. Nu på slutet tog ju till och med Alfred Ajdarevic hans plats i matchtruppen mot IFK Norrköping. I år blev det bara två inhopp i allsvenskan för Jonis del. Mot GIF Sundsvall på hemmaplan fick han 20 minuter och mot Hammarby borta blev det 4 minuter.

Att Anton Fagerström lämnar kommer som en lite större överraskning. Jag skulle tro att ÖSK gärna behållit Anton som en uppbackning för Oscar Jansson. Men jag antar, att Anton tröttnat på livet som bänkvärmare och söker sig mot någon klubb som kan ge honom speltid. Om han nu fortsätter med fotbollen. Att han lämnar innebär att ÖSK måste se sig om efter en ny målvakt. Kanske att bänkplatsen för Gustaf Franck i den senaste matchen (Anton var vadskadad) kan vara en indikation på hur ÖSK tänker i det fallet.


Tillägg 171102.
För FotbollDirekt bekräftar Fagerström, att det var hans val att lämna ÖSK. Enligt honom hade ÖSK gärna förlängt kontraktet ytterligare en gång, men att han själv vill ha speltid – till exempel i ett lag i Superettan.


1 kommentar – kommentera

ÖSK

Anmärkningsvärt att Fagerström inte fick en enda chans i allsvenskan! Om man nu ville behålla honom hade det kanske varit taktiskt att låta honom spela mot tex Halmstad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.