Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

FotbollDirekt intervjuar Agon Mehmeti

FD:s Casper Nordqvist hade som uppgift att bevaka matchen ÖSK – Djurgården. På plats (antar jag) på Behrn Arena passade han även på att få en pratstund med ÖSKs ännu osiktade nyförvärv Agon Mehmeti.

FotbollDirekt: ”Jag var inte ens sugen på MFF i vintras”

Jag kan inte undgå misstanken att Agon anpassar budskapet efter läget. Att han inte skulle ha varit sugen på en fortsättning i MFF låter väl inte så troligt. Om det inte var så att han insåg att hans chanser att få spela för dem var obefintliga.

Om det var ÖSK som var hans prioriterade alternativ kan det – krasst sett – enbart ha berott på att ÖSK var det enda laget med en allsvensk lönesättning som var intresserade av honom.

Han har mycket att bevisa. Jag hoppas både för hans och för ÖSKs skull att han kan göra det. Bevisa, att chansningen på honom var motiverad.

Silly Winter 2018/19: ÖSK bekräftar värvningen av Mehmeti

Presentationen av Agon Mehmeti kom nog lite snabbare än vad man tänkt sig från ÖSKs sida. När väl NA lagt ut nyheten som definitiv tog det inte många timmar innan ÖSK bekräftade värvningen. Det blev alltså ingen presskonferens eller liknande utan ÖSK nöjde sig med att lägga ut ett meddelande på webbplatsen som sedan följdes av en kortare videointervju.

Positivt med det upplägget var det givetvis, att vi för en gångs skull slapp det där förbannade ÖSK är stolta etc.

ÖSK: Agon Mehmeti skriver på för ÖSK Fotboll
ÖSK: Intervju med Agon Mehmeti (video)
NA (Betalvägg): Anfallaren klar för ÖSK – så långt är kontraktet
NA (Betalvägg): NA analyserar ÖSK:s värvning av Mehmeti (video). Brännmyr och Carlsson diskuterar Mehmeti och ÖSKs silly season (15 min).

Mehmeti ser väl inte speciellt lycklig över att ha blivit ÖSKare ”på gamla dar”. Men det gjorde väl egentligen aldrig Igbaonanike heller.

Man kan ju fråga sig varför det tog så lång tid för alla bitarna att falla på rätt plats. Mehmeti har ju varit klubblös sedan månadsskiftet juni/juli och ÖSK har varit på jakt efter anfallare sedan början av november. Man kan nog lugnt utgå från att för minst en av parterna så var det här inte den idealiska utgången.

ÖSK hade nog andra planer och det var först när dessa gick om intet som man började förhandla med Mehmeti på allvar. Kontraktets utformning med 1+2 år indikerar ju tydligt, att ÖSK inte alls är säkra på att de valt rätt.

Vad Mehmeti hoppades på är oklart, men det verkar väl inte ha varit ÖSK i första hand. Ja, han kanske kunde acceptera ÖSK, men ville säkert ha ett annat kontraktsupplägg med fler säkra år.

Därmed inte sagt annat än att detta kan bli en bra lösning. Mehmeti har en hel del att bevisa och dessutom möjligheten till en optionsförlängning om ett år. Tills dess måste han ju ha övertygat ÖSK om att han är värd en förlängning.


Tillägg 190312.
Att det i första hand var ÖSK som sökte andra alternativ bekräftas väl i NA:s artikel.

Han har varit aktuell för ÖSK under en längre tid men övergången drog ut på
tiden. Någon Mehmeti beklagar.
– Det har tagit lång tid, lite längre tid än jag hade hoppats på men det är sånt som händer i fotboll. Man måste ha tålamod så löser sig allt till slut. Det tog lite för lång tid kan jag tycka men det blev bra till slut. Men jag ville detta och jag fick som jag ville.

NA (Betalvägg): Agon Mehmetis ÖSK-dröm – återförening med Jiloan Hamad
Svartvitt: Agon Mehmeti till Örebro SK
NA (Betalvägg): Agon Mehmeti om första träningen med ÖSK och tuffa tiden i England
Magnus Sjöholm som skriver bloggen Maxtiotår har av någon anledning aldrig tyckt om ÖSK (för att uttrycka sig milt). Dessutom verkar han tycka ännu mindre om Agon Mehmeti. Så då blir det som det blir. Vi får se om hans spådom slår in.
Maxtiotår: Den patetiske Agon Mehmeti

Silly Winter 2018/19: Mehmeti till ÖSK?

NA:s Fredrik Carlsson tror sig veta, att det blir Agon Mehmeti som tillsammans med Viktor Prodell kommer att anfalla för ÖSK under den kommande säsongen.Ett nyförvärv som nog väldigt få ÖSK-supportrar välkomnar med öppen famn. Han verkar inte ha gjort succé i någon av de utländska klubbar han representerad även om han fick en hel del speltid i Stabaek i den högsta norska ligan år 2016.

Hans senaste klubb var den engelska nivå 3-klubben Oxford City under säsongen 2017/18, som då tränades av den tidigare MFF-tränaren Pep Clotet. Sedan den 1 juli 2018 är han klubblös och lär väl inte vara i någon vidare matchform om han nu ansluter till ÖSK.

Enligt Aftonbladet har han kommit överens med ÖSK om ett ettårigt kontrakt med en tvåårig förlängningsoption. (Vem det är som har rätten att förlänga framgår inte).

Med tanke på att Mehmeti gått kontraktslös ett bra tag lär det här väl inte bli en speciellt dyr rekrytering för ÖSK.

NA (Betalvägg): Avslöjar: Här är ÖSK:s anfallsvärvning
Aftonbladet: Agon Mehmeti klar för Örebro

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com

Silly Winter 2018/19: Agon Mehmeti

Det dyker upp en hel del märkliga (fotbolls)rykten den här tiden på året. Ett av dessa står Aftonbladets Silly Season blogg för. De hävdar att ÖSK skall vara intresserade av den före detta MFF-spelaren Agon Mehmeti. Denne har sökt fotbollslyckan utomlands utan att finna den. Den senaste arbetsgivaren var nivå-tre klubben Oxford United som han knappt fått spela för. Det verkar som om deras vägar skiljdes inför det nya engelska spelåret och sedan dess har han alltså varit klubb- och arbetslös.

Enligt Sportbladets uppgifter kan anfallaren nu återvända till Sverige inom kort. Örebro SK ska vara intresserade av hans fotbollstjänster. Men det ska även finnas intresse från danska Vendsyssel (nivå 2) samt från rumänska Dinamo Bukarest (högsta ligan).

Förmodligen de tre klubbar som inte sagt nej tack på en gång. När man fått sparken från Oxford United återstår nog bara Landskrona eller Ängelholm för en skåning som vill tillbaka till fotbollen.

Spelardata från Fotbolltranfers.com