Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Två år till för Mehmeti

ÖSK meddelade igår, att de kommit överens med Agon Mehmeti om en tvåårig kontraktsförlängning. Den före detta MFF-spelaren anslöt till ÖSKs A-trupp strax innan övergångsfönstret stängdes inför den här säsongen.

På grund av dåligt fysisk status och återkommande skadeproblem har han knappt kommit till spel under det här året. Han har ännu inte spelat någon match från start utan fått agera inhoppare mot slutet av de matcher han deltagit i. Hittills har det blivit 13 inhopp med en genomsnittlig speltid på 19 minuter (Sofascore). Prestationsmässigt placerar Sofascore honom på plats 278 av de 410 spelare som i år fått allsvensk speltid. En ranking som alltså placerar honom ungefär i mitten prestationsmässigt.

Jag måste nog säga. att jag är rätt förvånad över att ÖSK valde att förlänga hans kontrakt med två år med tanke på hur svårt det varit att få honom i någorlunda spelbart skick. Ett halvårs förlängning till att börja med hade man väl kunnat tänka sig med en förhoppning att han skulle kunna visa att hans problem var övervunna. Men givetvis är det möjligt att det i det nya kontraktet finns en möjlighet att avsluta det i förtid om spelarens fysiska status inte förbättras.

ÖSK: Agon Mehmeti förlänger med ÖSK Fotboll
NA: Agon Mehmeti om nya ÖSK-kontraktet och skadeproblemen (videointervju)

Lite märklig rubrik för övrigt i ÖSKs meddelande. Det var väl knappast så att det var Mehmeti som förlängde med ÖSK utan snarare så att det var ÖSK som förbarmade sig och erbjöd honom ett nytt kontrakt.

Statistik från Soccerway.com

Anm. För att anses vara en typisk målskytt har han inte gjort speciellt många mål. Det är väl bara säsongen 2010 i Malmö FF som ser någorlunda bra ut i de avseendet. Anmärkningsvärt är väl också att han bara blivit utvisad en gång under sin karriär. Och då var det för två gula kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.