Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Snart beslut om Mehmeti

NA:s Fredrik Carlsson talade igår med Axel Kjäll om hur tankarna går kring en eventuell förlängning av Agon Mehmetis kontrakt. Detta går ju ut efter den här säsongens slut, men det finns en ”option” för ÖSK att förlänga med ytterligare två år – om Mehmeti vill (enligt Kjäll). Så man kan ju fråga sig vad för slags option det handlar om. Eftersom ingendera parten tydligen kan tvinga den andra till en förlängning är det väl tveksamt om man ens skall kalla villkoret för en option. Möjligen en förhandsbestämning av kontraktsvillkoren ifall det skulle bli en förlängning.

Av artikeln att döma verkar Axel Kjäll vara rätt sugen på att förlänga om han kan få positiva besked från det medicinska teamet beträffande den skadeproblematik som kännetecknat Mehmetis tid hos ÖSK. Inte för att jag tror att någon i dagsläget kan ha någon bestämd uppfattning om vilken spelarens fysiska status kommer att vara om ett halvår. Det var väl ingen som förutsåg de problem han haft med sina hälsenor för att ta ett exempel.

– Jag ser positivt på framtiden för Agon i ÖSK men skadorna måste finnas med i beräkningen. Det blir en dialog mellan mig och det medicinska teamet om hur matchfit vi kan få honom. Där är vi väldigt nära ett beslut och vår ambition är att ge ett besked och ett beslut under det närmaste veckan om hur vi ser på Agons framtid, tycker Kjäll.

Att i dagsläget binda upp sig för två hela år, tycker jag vore fel. Minimikravet från ÖSKs sida borde väl vara att man kan räkna med Mehmeti som i alla fall en supersub som är kapabel att ta en halvtimme i slutet av matcher då detta krävs. Men så bra har inte hans fysiska status varit i år, tyvärr.

En rimlig approach för ÖSK, enligt mitt förmenande, vore att i första hand förlänga kontraktet med ett halvår för att se att han verkligen kan komma i spel- och användbart skick. ÖSK har varken ekonomi eller trupp för att man skall kunna råd att ha en spelare som går vid sidan av och i bästa fall kan spela typ 10 minuter i varannan eller var tredje match. Speciellt inte eftersom det också går väldigt trögt med målen för Victor Prodell. ÖSK behöver en produktiv målgörare som kan vara tillgänglig i huvuddelen av lagets matcher. Den rollen har varken Prodell eller Mehmeti kunnat realisera i år.

NA: Det bestämmer anfallarens ÖSK-framtid: ”Väldigt nära ett beslut”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.