Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: ÖSK bekräftar värvningen av Mehmeti

Presentationen av Agon Mehmeti kom nog lite snabbare än vad man tänkt sig från ÖSKs sida. När väl NA lagt ut nyheten som definitiv tog det inte många timmar innan ÖSK bekräftade värvningen. Det blev alltså ingen presskonferens eller liknande utan ÖSK nöjde sig med att lägga ut ett meddelande på webbplatsen som sedan följdes av en kortare videointervju.

Positivt med det upplägget var det givetvis, att vi för en gångs skull slapp det där förbannade ÖSK är stolta etc.

ÖSK: Agon Mehmeti skriver på för ÖSK Fotboll
ÖSK: Intervju med Agon Mehmeti (video)
NA (Betalvägg): Anfallaren klar för ÖSK – så långt är kontraktet
NA (Betalvägg): NA analyserar ÖSK:s värvning av Mehmeti (video). Brännmyr och Carlsson diskuterar Mehmeti och ÖSKs silly season (15 min).

Mehmeti ser väl inte speciellt lycklig över att ha blivit ÖSKare ”på gamla dar”. Men det gjorde väl egentligen aldrig Igbaonanike heller.

Man kan ju fråga sig varför det tog så lång tid för alla bitarna att falla på rätt plats. Mehmeti har ju varit klubblös sedan månadsskiftet juni/juli och ÖSK har varit på jakt efter anfallare sedan början av november. Man kan nog lugnt utgå från att för minst en av parterna så var det här inte den idealiska utgången.

ÖSK hade nog andra planer och det var först när dessa gick om intet som man började förhandla med Mehmeti på allvar. Kontraktets utformning med 1+2 år indikerar ju tydligt, att ÖSK inte alls är säkra på att de valt rätt.

Vad Mehmeti hoppades på är oklart, men det verkar väl inte ha varit ÖSK i första hand. Ja, han kanske kunde acceptera ÖSK, men ville säkert ha ett annat kontraktsupplägg med fler säkra år.

Därmed inte sagt annat än att detta kan bli en bra lösning. Mehmeti har en hel del att bevisa och dessutom möjligheten till en optionsförlängning om ett år. Tills dess måste han ju ha övertygat ÖSK om att han är värd en förlängning.


Tillägg 190312.
Att det i första hand var ÖSK som sökte andra alternativ bekräftas väl i NA:s artikel.

Han har varit aktuell för ÖSK under en längre tid men övergången drog ut på
tiden. Någon Mehmeti beklagar.
– Det har tagit lång tid, lite längre tid än jag hade hoppats på men det är sånt som händer i fotboll. Man måste ha tålamod så löser sig allt till slut. Det tog lite för lång tid kan jag tycka men det blev bra till slut. Men jag ville detta och jag fick som jag ville.

NA (Betalvägg): Agon Mehmetis ÖSK-dröm – återförening med Jiloan Hamad
Svartvitt: Agon Mehmeti till Örebro SK
NA (Betalvägg): Agon Mehmeti om första träningen med ÖSK och tuffa tiden i England
Magnus Sjöholm som skriver bloggen Maxtiotår har av någon anledning aldrig tyckt om ÖSK (för att uttrycka sig milt). Dessutom verkar han tycka ännu mindre om Agon Mehmeti. Så då blir det som det blir. Vi får se om hans spådom slår in.
Maxtiotår: Den patetiske Agon Mehmeti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.