Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Atashkadeh får lämna Örgryte

William Atashkadeh får lämnar ÖIS på grund av sina skadeproblem.


Örgryte Fotboll skriver på sin webbplats, att man beslutat att avsluta kontraktet med William Atashkadeh i förtid. Han hade (av allt att döma) ett kontrakt med ÖIS som sträckte sig fram till och med den sista juli i år. Men det fanns även en option för Örgryte att häva kontraktet per den 31 maj. Den optionen skulle utnyttja senast den 15 maj och detta har nu göteborgsklubben gjort.

Anledningen till att Örgryte avslutar kontraktet redan nu är att man inte tror att spelaren kommer att vara tillgänglig under sommaren på grund av en knäskada han som han ådrog sig i kvalmatchen mot Mjällby i höstas. En situation som man från ÖSKs sida säkert känner igen.

Atashkadeh tillhörde ÖIS under tre säsonger. Totalt spelade han 71 seriematcher och gjorde 34 mål för klubben. Av dessa kom 49 matcher och 14 mål kom i Superettan.

Trots att man tycker att han har varit med ”hur länge som helst” är han faktiskt inte mer än 26 år. Han skulle alltså kunna starta om sin karriär i någon annan klubb, men hans skadehistorik är väl sådan att det vore bättre att han förbereder sig på ett liv som inte har så mycket med fotboll att göra. Av vad jag hörde under hans tid i Örebro har han ett bra läshuvud och det borde inte vara några problem för honom att skaffa sig den utbildning han behöver.

Örgryte IS: ÖIS Fotboll och William Atashkadeh går skilda vägar
Svenska Fans (Örgryte): William Atashkadeh lämnar ÖIS

Spelarstatistik från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.