Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Samuel Mensiro lämnar Östersund

Samuel Mensah tillsammans med Mohammed Saeid och en något skymd Kalle Holmberg under en tidig vårträning i Hagaby. (Mars 2014)

Samuel Mensiro eller Samuel Mensah, som han kallade sig under de två åren han representerade ÖSK, verkar ha avslutat fotbollsdelen av sitt liv. I alla fall den del som under många år knutit honom till Östersunds FK. I samband med gårdagens match mot AFC Eskilstuna tackades den nu 34-årige spelaren av för sina insatser i klubben. Detta efter det att Mensah och ÖFK kommit överens om att i förtid avbryta det kontrakt som skulle ha löpt ut vid årsskiftet.

Mensah kom till ÖSK från Östersund inför säsongen 2014 för att sedan återvända till Östersund två år senare, Hans tid i Örebro får väl rätteligen kallas ett enda stort misslyckande, Det blev bara 10 matcher för honom honom i ÖSKs klubbdress under de två åren. Återkommande skadeproblem med knän och andra kroppsdelar gjorde att han sällan var tillgänglig och när han väl var det var han inte ett förstaval för ÖSKs tränare.

Till Östersund kom han redan år 2011 efter att ha harvat runt en del i de lägre engelska ligorna. Sammanlagt blev det imponerande 196 tävlingsmatcher för den jämtländska klubben

Östersunds FK: Östersunds FK tackar Sam Mensiro för sin tid i klubben
Östersundsposten: Sam Mensiro tog farväl av sitt lag efter en lång tid i klubben
Eyravallen: Samuel Mensah

Mensah till Östersund

Samuel Mensah återvänder till Östersund efter två misslyckade år i ÖSK .

Samuel Mensah återvänder till Östersund efter två misslyckade år i ÖSK .

Samuel Mensah återvänder av allt att döma till Östersunds FK efter två skadefyllda år i Örebro. Östersunds-Posten skriver, att han nu bara är en läkarundersökning från ett tvåårskontrakt med klubben som tog honom till Sverige.

När ÖSK värvade honom från Östersund (som Bosman) var det väl inte helt väntat. ÖSK hade av allt att döma fått upp ögonen för honom säsongen 2013, då båda lagen spelade i Superettan. Under de två åren i ÖSK blev det totalt bara nio matcher (varv fem från start) för honom. Flera olika skador och alltför hård konkurrens på de positioner han var aktuell för begränsade hans speltid. Så att det inte blev någon förlängning med ÖSK kom inte som någon större överraskning.

Mensah var för övrigt på gång till ÖFK redan inför den här säsongen. Men då sprack övergången på grund av att några andra pusselbitar som skulle passas in inte hanns med innan övergångsfönstret stängde.

I Östersund var Mensah stor publikfavorit och given i deras förstauppställning. Han spelade 27 av 30 matcher från start i Superettan år 2013. Nu återstår det att se om han kan hävda sig lika väl i Allsvenskan som han då gjorde i Superettan.

Östersunds-Posten: En publikfavorit är tillbaka i Östersunds FK

Statistik Mensah


Tillägg: Sam Mensah kommer tillbaka till ÖFK

Skadekänningar för Nordmark

Daniel Normark - frågetecken för framsida.

Daniel Nordmark – frågetecken för framsida.

En av de mer svårbegripliga händelserna i ÖSKs match mot IFK Göteborg har nu fått sin förklaring. Med knappt 10 minuter kvar byttes den lågpresterande Nordin Gerzic ut och i hans ställe (om ej plats) kom Logi Valgardsson in. Logi tog över som vänsterback och Patrik Haginge fick en möjlighet att återuppleva rollen som mittfältare. Frågetecknen var nog många eftersom Daniel Normark, som mycket väl skulle kunna ersätta Gerzic, fick sitta kvar på bänken.

Nu visar det sig, att Nordmark var om inte skadad så i alla fall drabbad av skadekänningar. NA skriver, att man inte ville chansa, vilket man uppenbarligen inte vill göra inför matchen mot IFK Norrköping heller. Nordmark har problem med krampkänningar i en framsida och vill det sig illa skulle detta kunna utveckla sig till en muskelbristning. Knappast spelbar mot Norrköping alltså. Det är nog inte Eidur Sigurbjörnsson heller. Han tränade enligt NA tillsammans med Nordmark under uppseende av Jimmy Högberg på onsdagen, vilket aldrig är ett bra tecken. Om man har ett lag att ta ut.

Samuel Mensah deltog inte heller på träningen. Enligt tidningen beroende på en knäskada.

NA: Nordmark skadad: ”Kommer inte chansa”

Mensah på väg bort?

Samuel Mensah har en del att fundera på inför årets säsongsstart.

Samuel Mensah har en del att fundera på inför årets säsongsstart.

Östersunds-Posten skriver, att ÖSKs mittfältare (eller vad det nu är han är) Samuel Mensah kan vara på väg tillbaka till Östersunds Fotbollklubb. Det var från dem han kom till ÖSK inför fjolårets säsong.

Efter en rätt lovande säsongsinledning med två mål på träningsmatcher blev det inte så värst mycket mer fotboll det året. Orsaken var en knäskada som måste opereras och höll honom borta under sommaren och tidig höst. När han väl var återställd fanns det ingen given plats i startelvan för hans del. Och så har det fortsatt även under årets träningsmatcher. Att ÖSK regelbundet matchar honom i U21-serien får nog ses som en indikation på att han står rätt långt ner på prioriteringslistan.

För Mensahs del gäller väl att före honom på mittfältet går i första hand Nordin Gerzic, Robert Åhman Persson och Daniel Nordmark. Förmodligen även Ayanda Nkili.

Hans möjligheter att få speltid är begränsade, vilket nog både han och ÖSK har insett. Bloggen tror, att det här är en övergång som kommer att bli av innan transferfönstret stänger.

Östersunds-Posten: Mensah på väg tillbaka till ÖFK

Mensah knäopererad

Samuel Mensah är försatt ur spelbart skick efter en knäoperation.

Samuel Mensah är försatt ur spelbart skick efter en knäoperation.

Helt överraskande meddelar ÖSK idag att Samuel Mensah, ett av årets nyförvärv, har genomgått en knäoperation. Tydligen har han sedan tidigare haft problem från en tidigare menisk- och broskskada. Problemen blev aktuta under matchen mot IFK Göteborg och han byttes ut i halvtid.

Idag genomgick han en titthålsoperation och allt skall ha gått bra (tror/hoppas man). Med operationen avklarad får han nu börja sin rehabträning. Hur lång tid denna kan komma att ta verkar det i dagsläget inte finnas någon som vill uttala sig om. Tyvärr låter det här lite som den skada som drabbade Ilir Berisha så vill det sig illa kan det nog ta ett tag innan skadan är helt läkt. Men det kan lika gärna handla om en lindrigare typ av skada.

Några jättestora problem drabbas väl inte ÖSK av på grund av detta. Samuel är en användbar truppspelare som kan spela på många olika platser i laget. Praktisk att ha till hands men inte oumbärlig.