Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sandro åter till Rynninge

Rynninge skriver på sin hemsida, att Sandro Pavicevic återvänder till Örebro och kommer att representera Rynninge IK i nästa års seriespel. Sandro tillhörde under några år ÖSK Ungdom med spel i div 2 och 3. År 2006 tränade han som lärling (antar jag) med A-truppen och fick ett inhopp i Superettan. Det var i 6-0 matchen mot Jönköping Södra där Sandro blev inbytt i den 80:e minuten. Är han bara i någorlunda form så har Rynninge gjort ett riktigt bra kap.

E_GRUPP05
Eyravallsbloggen kunde inte motstå frestelsen att som illustration till Sandros återkomst till Örebro lägga in den här bilden från år 2005 på ÖSKs dåvarande elitgrupp. Som vanligt tog fotbollskarriärerna olika vägar för dessa duktiga ungdomar. Med på bilden finns flera spelare som tidigare eller senare spelade betydligt högre upp i seriesystemet. Bland annat Kevin Walker (4:e från vänster, bakre raden), Martin Bengtsson (6:e, dito), James Frempong (3:e från höger, bakre raden), Moses Reed (2:a från höger bredvid Håkan Juhlin), Svante Dahlqvist (4:e från vänster mittraden) Joakim Gren (5:e från höger, dto), Jacob Nilsson (1:a från vänster, främre raden), Jonas Persson (4:e från vänster, dto) och Sandro Pavicevic (2:a från höger, dto).

Västra Svealand: Rynninge IK

Rynninge IK har lagt ut en preliminär trupp för den kommande säsongen på sin hemsida. Laget kommer att tränas av Mattias Wikström (som väl är Magnus storebror) och Danne Jansson (profil från bland annat BK Forward). I truppen hittar man fyra spelare med ett svartvitt förflutet. Nyförvärv för säsongen är Sandro Pavicevic och Mattias Norgren, som både kommer över från Forward. Två duktiga och hårt sarbetande anfallare med bra skott och huvudspel. Mattias kan för övrigt även ta en offensiv roll på mittfältet. Båda två tillhörde stamspelarna i det ÖSK Ungdomlag, som spelade en säsong i tvåan  för några år sedan. Bra värvningar av Rynninge, tycker jag.

I laget finns även sedan förra sommaren den allround-duktige Sebastian Nyhlén, som spelade ett och ett halvt år med talangtruppen. Sebastian slog aldrig igenom riktigt, utan blev nog mer eller mindre utrensad förra sommaren. Något oförtjänt, tyckte jag då och tycker jag fortfarande. Sebbe gör inte bort sig på någon plats i backlinje eller mittfält och är en idealisk spelare att ha tillgång till om det plötsligt uppstår ett hål i startelvan. Det var väl på sätt och vis hans förbannelse. Det fanns ingen plats i laget som han kunde claima som sin egen.

Den fjärde fd. ÖSKaren är Zammi Strömblad. Zammi tränade förra året som 17-åring med talangtruppen men fick knappast någon speltid alls – varken med ÖSK Ungdom eller med ÖSK Söder. I vintras ombads han ta steget ner till ÖSK Söder, vilket uppenbarligen inte passade. Något förvånad måste jag tillstå att jag är att se honom i Rynninges A-trupp. Zammi spelar företrädesvis i anfallet. Han har ett riktigt bra skott, men aktionen kan väl närmast beskrivas som trög.

Jämfört med det lag som förra året ramlade ur tvåan har Rynninge tappat ett antal spelare. Kännbart är säkert förlusten av lagkaptenen Robert Dahm och Anders Lindskog till Karlslund. Rivige anfallaren Chriss Henriksson har gått till BK Forward och Jonathan Guggenheim till Skövdeklubben IFK Ulvåker.

Kännbara förluster förvisso, men med Mattias och Sandro som offensiva spelare kommer Rynninge säkert att vara med och slåss i den absoluta serietoppen.

Sandro valde Rynninge

Talangtruppen aka. ÖSK Ungdom hade nog vissa förhoppingar om att kunna knyta sin tidigare anfallare Sandro Pavicevic till sig, efter det att denne lämnat BK Forward åt sitt öde. Efter några träningar samt matchen mot Eskilstuna City valde dock Sandro att skriva på för de nedflyttade seriekonkurenterna Rynninge IK. Ekonomiska överväganden sägs ligga bakom valet.

Ett beslut som man kan se både positivt och negativt på. En Sandro i bra form skulle onekligen ha varit en tillgång för laget. Å andra sidan hade han tagit utrymme och speltid för någon av lagets talanger, vilket ju inte ligger i lagets inriktning.

Talangtruppen möter Eskilstuna City

ÖSK Ungdoms div 3-lag reser i morgon till Eskilstuna för att möta div 2-laget Eskilstuna City på Tunavallens konstgräs. Det blir en tuff match för ungdomarna. Hemmalaget tog sig så när upp till div 1 förra året men fick ge sig för Karlslunds slutspurt i fotbollens motsvarighet till en photofinish. Karlslund hade en tre mål bättre målskillnad.

Med tanke på alla spelarförluster som talangtruppen drabbats avsedan seriespelet avslutades i höstas har jag varit rätt pessimistisk beträffande lagets chanser att hålla samma höga standard som man gjort under de senaste åren. Men när man ser morgondagens laguppställning så är det kanske inte kört än. Speciellt roligt skall det bli att se Sandro tillbaka i den position han passar bäst för. I Forward hamnade han i allmänhet ute på kanten, men det är i mitten som han har den bästa genomslagskraften.

ÖSK: Talangtruppen till Eskilstuna.

Det rör på sig i Forward

Nerikes Allehanda har idag en artikel om förändringarna i BK Forwards spelartrupp. Flera av spelarna har en ÖSK-anknytning på ett eller annat sätt:

Samuel Mokede tränar sedan flera månader tillbaka med sin gamla klubb. Samuel spelade på mittfältet i ÖSK under åren 2002 och 2003.  Totalt blev det 30 allsvenska matcher samt fyra i Svenska Cupen. Efter ÖSK-tiden har han mer eller mindre varit på ständig flyttande fot, utan att karriären har tagit sig. Förra året representerade han Örebro Syrianska och var dessutom tränare i klubben under större delen av säsongen.

Inte ett nyförvärv, men väl uppflyttad i Forwards målvaktshierarki är Kristoffer Jonsson. ÖSK Ungdoms tidigare målvakt har i allmänhet fått stå tillbaka för Gabriel Bulut, men när denne flyttar på sig blir Kristoffer lagets förstemålvakt.

Konditionsfenomenet Marcus Lidén stod under ett år på gränsen till ÖSKs A-lag. Samtida med bland annat Emra Tahirovic och Kristoffer Näfver var Markus fotbollslärling under ett år. Men mer än spel i några träningsmatcher och i Folksam Cup blev det inte för Marcus del. Han värvades därefter till på den tiden hårdsatsande IFK Eskilstuna (med Lars Zetterlund och Micke Danielsson som tränare) och stannade i Eskilstunaklubben i två säsonger. Förra året spelade han hemflyttad hos Forward, men tänker nu uppenbarligen trappa ner fotbollsspelandet för att i stället satsa på en civil karriär som bankman i SE-banken.

Lämnar Forward gör även två före detta spelare från ÖSK Ungdom. Mattias Norgren väljer Rynninge som nästa klubbadress och får därmed möta sina gamla klubbkamrater denna säsong. Ja, inte så många från hans tid finns det  kvar i talangtruppen, där spelaromsättningen är hög. Lagkamrat med Mattias i både ÖSK Ungdom och i Forward har Sandro Pavicevic varit. Sandro lämnar även han Forward och för hans del är faktiskt ÖSK Ungdom en tänkbar ny klubbadress.

Tänkbara nyförvärv för Forwards del från ÖSKs talangtrupp är Pontus Brunzell och Fedja Jelecak. Den förre känns kanske inte så het och kan möjligen ångra sig och fortsätta ett år till hos talangerna. Men Fedja har tränat med Forward under ett antal månader och känns hetare. I Fedjas fall handlar det nog mycket om hur man kommer överens beträffande utbildningsbidraget. I div 1 är det ju krav på att spelarna skall vara icke-amatörer och i och med att en spelare under 23 år får ”proffskontrakt” (alltså blir icke-amatör) skall det s.k. utbildningsbidraget betalas ut.

Slutligen noterar tidningen att Forward fortsätter att fylla på med lovande spelare ur de egna leden. I år kommer den 16-årige yttern Simon Leonidsson och 15-årige offensive mittfältaren Alen Rastoder att flyttas upp till A-truppen. Båda spelarna har meriter från pojklandslagen och de är enligt NA aktuella för utlåning till ÖSK Ungdom för spel i div 3-laget.

NA: Jallow aktuell för comeback i Forward