Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Västra Svealand: Rynninge IK

Rynninge IK har lagt ut en preliminär trupp för den kommande säsongen på sin hemsida. Laget kommer att tränas av Mattias Wikström (som väl är Magnus storebror) och Danne Jansson (profil från bland annat BK Forward). I truppen hittar man fyra spelare med ett svartvitt förflutet. Nyförvärv för säsongen är Sandro Pavicevic och Mattias Norgren, som både kommer över från Forward. Två duktiga och hårt sarbetande anfallare med bra skott och huvudspel. Mattias kan för övrigt även ta en offensiv roll på mittfältet. Båda två tillhörde stamspelarna i det ÖSK Ungdomlag, som spelade en säsong i tvåan  för några år sedan. Bra värvningar av Rynninge, tycker jag.

I laget finns även sedan förra sommaren den allround-duktige Sebastian Nyhlén, som spelade ett och ett halvt år med talangtruppen. Sebastian slog aldrig igenom riktigt, utan blev nog mer eller mindre utrensad förra sommaren. Något oförtjänt, tyckte jag då och tycker jag fortfarande. Sebbe gör inte bort sig på någon plats i backlinje eller mittfält och är en idealisk spelare att ha tillgång till om det plötsligt uppstår ett hål i startelvan. Det var väl på sätt och vis hans förbannelse. Det fanns ingen plats i laget som han kunde claima som sin egen.

Den fjärde fd. ÖSKaren är Zammi Strömblad. Zammi tränade förra året som 17-åring med talangtruppen men fick knappast någon speltid alls – varken med ÖSK Ungdom eller med ÖSK Söder. I vintras ombads han ta steget ner till ÖSK Söder, vilket uppenbarligen inte passade. Något förvånad måste jag tillstå att jag är att se honom i Rynninges A-trupp. Zammi spelar företrädesvis i anfallet. Han har ett riktigt bra skott, men aktionen kan väl närmast beskrivas som trög.

Jämfört med det lag som förra året ramlade ur tvåan har Rynninge tappat ett antal spelare. Kännbart är säkert förlusten av lagkaptenen Robert Dahm och Anders Lindskog till Karlslund. Rivige anfallaren Chriss Henriksson har gått till BK Forward och Jonathan Guggenheim till Skövdeklubben IFK Ulvåker.

Kännbara förluster förvisso, men med Mattias och Sandro som offensiva spelare kommer Rynninge säkert att vara med och slåss i den absoluta serietoppen.

0 kommentarer – kommentera

monchi

zammi är 18 år,1.92 och 84kg ,han har väldigt bra teknik,ett fruktat vänsterskott,och bra spelförståelse.Han kommer med all säkerhet och bli en duktigt fotbollspelare.Stora spelare behöver tid och växa i kostymen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.