Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Det rör på sig i Forward

Nerikes Allehanda har idag en artikel om förändringarna i BK Forwards spelartrupp. Flera av spelarna har en ÖSK-anknytning på ett eller annat sätt:

Samuel Mokede tränar sedan flera månader tillbaka med sin gamla klubb. Samuel spelade på mittfältet i ÖSK under åren 2002 och 2003.  Totalt blev det 30 allsvenska matcher samt fyra i Svenska Cupen. Efter ÖSK-tiden har han mer eller mindre varit på ständig flyttande fot, utan att karriären har tagit sig. Förra året representerade han Örebro Syrianska och var dessutom tränare i klubben under större delen av säsongen.

Inte ett nyförvärv, men väl uppflyttad i Forwards målvaktshierarki är Kristoffer Jonsson. ÖSK Ungdoms tidigare målvakt har i allmänhet fått stå tillbaka för Gabriel Bulut, men när denne flyttar på sig blir Kristoffer lagets förstemålvakt.

Konditionsfenomenet Marcus Lidén stod under ett år på gränsen till ÖSKs A-lag. Samtida med bland annat Emra Tahirovic och Kristoffer Näfver var Markus fotbollslärling under ett år. Men mer än spel i några träningsmatcher och i Folksam Cup blev det inte för Marcus del. Han värvades därefter till på den tiden hårdsatsande IFK Eskilstuna (med Lars Zetterlund och Micke Danielsson som tränare) och stannade i Eskilstunaklubben i två säsonger. Förra året spelade han hemflyttad hos Forward, men tänker nu uppenbarligen trappa ner fotbollsspelandet för att i stället satsa på en civil karriär som bankman i SE-banken.

Lämnar Forward gör även två före detta spelare från ÖSK Ungdom. Mattias Norgren väljer Rynninge som nästa klubbadress och får därmed möta sina gamla klubbkamrater denna säsong. Ja, inte så många från hans tid finns det  kvar i talangtruppen, där spelaromsättningen är hög. Lagkamrat med Mattias i både ÖSK Ungdom och i Forward har Sandro Pavicevic varit. Sandro lämnar även han Forward och för hans del är faktiskt ÖSK Ungdom en tänkbar ny klubbadress.

Tänkbara nyförvärv för Forwards del från ÖSKs talangtrupp är Pontus Brunzell och Fedja Jelecak. Den förre känns kanske inte så het och kan möjligen ångra sig och fortsätta ett år till hos talangerna. Men Fedja har tränat med Forward under ett antal månader och känns hetare. I Fedjas fall handlar det nog mycket om hur man kommer överens beträffande utbildningsbidraget. I div 1 är det ju krav på att spelarna skall vara icke-amatörer och i och med att en spelare under 23 år får ”proffskontrakt” (alltså blir icke-amatör) skall det s.k. utbildningsbidraget betalas ut.

Slutligen noterar tidningen att Forward fortsätter att fylla på med lovande spelare ur de egna leden. I år kommer den 16-årige yttern Simon Leonidsson och 15-årige offensive mittfältaren Alen Rastoder att flyttas upp till A-truppen. Båda spelarna har meriter från pojklandslagen och de är enligt NA aktuella för utlåning till ÖSK Ungdom för spel i div 3-laget.

NA: Jallow aktuell för comeback i Forward

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.