Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

GUSK nästa motståndare

Lördag igen och träningsmatch på Behrn Arena igen för ÖSKs talanglag. Men det är faktiskt året sista träningsmatch på hemmaarenan (om man undantar eventuella sommarmatcher). Generalrepetitionen nästa vecka kommer att spelas på Karlslunds hemmaplan.

Lördagens motståndare kallas GUSK men heter egentligen Gamla Uppsala SK. Deras fotbollsöde under senare år påminner en hel del om ÖSK Ungdoms. Båda lagen spelade samtidigt i div 2 Norra Svealand år 2005. GUSK hade gått upp år 2003 – ÖSK ett år senare. Båda lagen åkte ur tvåan det året – GUSK på sista plats med tre poäng mindre än ÖSKs talanglag. År 2008 gick GUSKarna upp i tvåan igen och året därpå var det ÖSKs tur att ta ett steg uppåt i seriepyramiden.

Utöver några matcher i Upplands distriktsmästerskap har GUSK spelat två träningsmatcher mot mer kvalificerat motstånd under mars månad. Mot Eskilstuna City (2) blev det förlust med 2-0 och mot Sandvikens IF (också 2) vann man med 3-2 efter att ha hämtat upp ett 0-2. En typisk försäsong verkar det med andra ord ha varit för upplänningarna.

ÖSK Ungdom.
ÖSKs talanger fick en ordentlig genomkörare på  torsdagskvällen då man matchades i en internmatch mot ÖSKs A-trupp. Med mindre än två dygn för återhämtningen så finns det anledning att anta, att det finns en del trötta ben i truppen. Håkan Juhlin säger också till klubbens officiella hemsida, att han tagit ut 19 man för matchen och att han räknar med att rotera sitt spelarmaterial ordentligt .

Den uttagna truppen ser ut på följande sätt:

Målvakt: Nils Carlson, Claus Pedersen
Backar: Daniel Björnquist, Axel By, Pontus Jakobsson, Oskar Johansson, Simon Karlsson, Andreas Ståhl
Mittfält: Adam Eriksson, David Johansson, Haris Karahmet, Kevin Larsson, Viktor Lindkvist
Anfall: Adam Botvidsson, Anel Coralic, Kalle Holmberg, Simon Leonidsson, Miralem Malic, Muamer Sepic

Av de mer etablerade spelarna är det väl bara Fedja Jelecak (fortfarande rödkortsavstängd) och Gustav Källberg (ljumskkänningar) som saknas. Detta gör att det på mittfältet kanske ser lite tunnt ut. Varken David Johansson eller Haris Karahmet har någon större erfarenheter av spel på den här nivån och både Adam Eriksson och Viktor Lindqvist sprang mycket och jobbade hårt när de mötte A-truppen. Eftersom det finns ett ”överskott” på anfallare är det möjligt att Kalle Holmberg får ta steget ner på mittfältet – det har ju hänt förut.

ÖSKs talanger har ännu inte förlorat under försäsongen och skulle nog gärna hålla den trenden intakt. Passningsspelet har dock hackat en hel del under senare tid och med torsdagsmatchen i benen är det fråga om energin räcker till  – om det nu skulle visa sig att GUSK är ett bra lag.

ÖSK Ungdom – Gamla Uppsala SK
Behrn Arena, 2 april 12:00

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.