Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Ungdom störst i ungdomsfotbollen

120316.
ÖLFF har nu lagt ut en sammanställning över antalet anmälda lag till de lokala ungdomsserierna. Precis som under de senaste åren så är det ÖSK Ungdoms verksamhet ute på Ekäng som kommer att ha flest lag i spel under säsongen. Dessutom ökar de antalet anmälda lag från år till år. År 2010 hade man 14 lag anmälda, förra året var det 17 lag och i år är det 20 stycken. Utöver detta finns även de tre elittrupperna PAL, P16E och P15E, vilka spelar på regional nivå.

Avståndet till näst största ungdomsförening ökar dessutom. Tvåa på listan är liksom under de senaste två åren Karlslunds IF, som stadigt anmäler 13 lag. Stora på ungdomssidan är dessutom BK Forward och Adolfsbergs IK, vilka båda anmält 11 lag, samt IFK Kumla som kommer att ha 10 lag i elden. Sturehov och Rynninge har båda anmält 8 lag.

Detta gäller pojksidan. Utöver detta finns det dessutom en flicksida där ”styrkeförhållandena” är jämnare. Störst på flicksidan är Adolfsbergs IK med 6 anmälda lag. ÖSK, IFK Kumla och IFK Lindesberg har anmält 5 lag, medan bland annat KIF Örebro DFF bara kommer att matcha 4 lag.

110302.
En sammanställning över anmälda lag till årets ungdomsserien finns nu på förbundet hemsida. Siffrorna för anmälda lag år 2011 påminner en hel del om fjolårets. ÖSK Ungdoms verksamhet ute på Ekäng har fortfarande flest lag anmälda i pojklagsserierna. Antalet har till och med ökat och inför årets säsong har man från Ekäng anmält 17 lag. Näst störst är precis som förra året Karlslund som i år anmält 13 lag. Sedan följer i anmälningstoppen BK Forward och Adolfsberg med 10 lag samt Nora-Pershyttan med 9. Totalt var det 185 anmälda ungdomslag i pojkklasserna, en minskning med 10 lag jämfört med förra året.

Utöver dessa finns det även lag som är anmälda i de regionala serierna och i den sk. pojkallsvenskan. För denna mer elitbetonade verksamhet  har ÖSK anmält tre lag och Karlslund och Forward 2 stycken. Ett anmält lag finns det från IFK Kumla, Rynninge IK, Yxhults IK och Lillån FK, som också har duktiga pojkar i de äldre klasserna.

100305.
Örebro Läns Fotbollförbund har lagt ut en sammanställning över vilka lag som anmält sig till seriespel i årets lokala pojklagsserier. Det visar sig att ÖSK Ungdoms verksamhet i Ekäng är det oftast förekommande klubbnamnet. (Pojkarna spelar under klubbnamnet ÖSK Fotboll för att tillfredsställa ett krav som ställdes i samband med att elitfotbollen bolagiserades).

Totalt är 195 lag anmälda. Av dessa står ÖSK Ungdom för 14 stycken, tre fler än vad ”tvåan” Karlslunds IF anmält. Sedan följer BK Forward och Adolfsbergs IK med 10 lag och Rynninge med 9. ÖSK Ungdom är också den enda förening som har lag anmälda i alla de tre äldsta pojkklasserna (P17, P15 och P14 Elit).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.