Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lovande målvakt till ÖSK Ungdom

Simon Enqvist provtränade och provspelade mot både Hammarby och Gefle med Degerfors IF. Foto: Anders Andersson, Degerfors hemsida.

 

Två veckor före seriestarten har ÖSK Ungdom lyckats räta ut ett frågetecken till ett utropstecken. I och med att man eventuellt kommer att förlora Nils Carlsson efter studenten i vår riskerar div 2-laget att hamna i en situation, där enbart Claus Pedersen är tillgänglig som sista utpost. Det problemet är nu löst i och med att åländske Simon Enqvist från IFK Mariehamn, enligt tidningen Nya Åland, nu blivit spelklar för talanglaget.

Simon har redan tränat med truppen några veckor och har enligt alla rapporter sett riktigt bra ut. Kanske inte så underligt eftersom Simon har kvaliteter som gjorde att han var nära ett kontrakt med Degerfors IF tidigare under försäsongen. Svårigheten att förena hans studier till ambulansförare i Örebro med träning och spel i och för Degerfors gjorde dock, att länsgrannarna fick söka en annan lösning på den vakans som uppstod efter Sebastian Karlssons avhopp. Simon har även provtränat med BK Forward, men där vill man i första hand satsa på sin egen juniorlandslagsman, den 18-årige Jacob Rinne. Med Simon i Forwards trupp är det nämligen tveksamt om Rinne fått den speltid han behöver för att utvecklas vidare. I stället valde Forward som bekant Jonas Persson (tidigare i bland annat ÖSK U och KIF) som back-up.

Degerfors målvaktstränare Tomas Sachs tyckte så här efter att ha sett Simons första träning:
– Jag fick intrycket av att det är en väldigt skolad målvakt, det syntes direkt att han hade fått en bra grundutbildning. Sen är det så klart svårt att säga något efter första träningen, men man ser i rörelsemönstret och räddningarna att han är skolad. Han påminner om Simon Nurme i spelstilen.

Bloggens åsikt om nyförvärvet är att här har nog ÖSK Ungdom gjort ett riktigt fynd. Enqvist är egentligen alldeles för bra för att spela i div 2, men lyckliga omständigheter gör att det blev så att ÖSK Ungdom och talangtruppen passar honom bäst. På sikt bör han till och med kunna vara med och utmana om en plats i A-truppen. En bidragande orsak till att det blev ÖSK för Enqvists del är säkert även att hans gode vän Tommy Wirtanen spelar för Sportklubben.

Karlskoga-Kuriren: ”Jag har inget att förlora”
Degerfors IF: Videointervju
NA: Enqvist Degerfors huvudspår
IFK Mariehamn: Simon Enqvist till Örebro SK Ungdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.