Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Riddez till Frej

Täbyklubben IK Frej skriver på sin hemsida, att de engagerat den före detta ÖSK-spelaren Joel Riddez som spelande assisterande tränare. Efter tre år i Norge med Strömgodset återvände Riddez år 2011  till Sverige och Djurgården. Klubben hade nog hoppats att få ut en hel del av honom och han utsågs till lagkapten. Speciellt mycket speltid blev det dock inte på grund av återkommande skadeproblem. Någon förlängning av det kontrakt som löpte ut i år blev det därför inte.

Joel kom till ÖSK år 2004 efter två säsonger i Assyriska FF och spelade då 17 matcher för klubben i allsvenskan. Till att börja med hade han en hel del skadeproblem – om jag kommer ihåg rätt. Under de två åren i Superettan efter tvångsnedflyttningen var Joel en av klubbens stöttepelare och representerade klubben vid 54 tillfällen. Återkomstsäsongen till Allsvenskan tog han över som lagkapten efter Tomas Andersson och spelade 25 matcher för ÖSK.  Totalt blev det alltså 96 seriematcher för ÖSK, innan han lämnade klubben som Bosman.

Eftersom hans nya klubb Frej spelar i samma serie som BK Forward blir det kanske en möjlighet att se honom i aktion på Trängen en gång nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.