Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lika med Forward

100411.
ÖSKs 95-or spelade jämnt med Forward i eftermiddagens örebroderby på Behrn Arena. Forward började bäst och dominerade klart under matchens första 10 – 15 minuter. ÖSK å sin sida fick inte alls till något ordnat spel. När sedan ÖSK-killarna börjat ta sig in i matchen gör Forward 1-0 på straff efter en halvtimmes spel. ÖSKs duktige målvakt Jonathan Herbst räddar bara för att se returen slås i mål.

I den andra halvleken får ÖSK-laget mer att säga till om och kan också kvittera genom Semin Ujkanovic. En något märklig situation där han väl mer eller mindre rullar in med bollen. Jag kan ha sett fel för rörigt var det.

I ÖSK var det de ”gamla” kända märkena som märktes mest. Kanske för att det är dem jag känner igen. Jonathan Herbst är hur stabil som helst i målet. Backlinjen dominerades av Oscar Fardelin från sin mittbacksplats – nästan alltid på rätt plats vid rätt tillfälle. På mittfältet jobbade Filip Albertsson bra och längst fram var Lukman Murad en evig källa till problem för Forwards försvarare.

Nästa match spelas den 22 april. Även då är det ett örebroderby, eftersom det är Karlslunds IF som är värdar på sin hemmaplan.

Dagens andra match mot Forward – PAL-lagens möte i Hallsberg fick ställas in eftersom Forward inte kunde få ihop något lag. Istället lär man ha spelat en internmatch där PAL-laget mötte P94-orna.

100410. Örebroderby i morgon
I morgon (söndag) möts BK Forward och ÖSKs P15-årslag i den regionala serien. En match där inte så mycket ”stämmer”. Det är lagens andra match fast mötet är inlagt i den tredje omgången. BK Forward är hemmalag men matchen spelas på Behrn Arena. Så kan det gå, när våren är sen.

I den första omgången besegrade ÖSK Carlstad United på bortaplan med 2-0 efter mål av Lukman Murad och Marcus Moore. BK Forward var i Västerås och spelade mot IK Franke. Den matchen slutade 3-3.

Matchen spelas som sagt på Behrn Arena med avspark kl 16:15.

Detta är för övrigt inte det enda mötet mellan ÖSK och Forward denna söndag. Även de pojkallsvenska lagen möts i en vänskapsmatch. Den går (tyvärr) av stapeln på neutral mark i Hallsberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.