Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mambo målar igen

Dalkurd mötte igår Boden på hemmaplan och lyckades till slut vinna div 1-matchen med 1-0 efter ett nickmål av Robert Mambo-Mumba med ungefär 10 minuter kvar att spela. Segern förde upp Dalkurd till serieledningen och laget har sitt framtida fotbollsöde i egna händer – i alla fall så pass att det räcker till en kvalplats.

Målet var Mambos tolfte den här säsongen, vilket placerar honom som delad skytteligaledare med Sirius Ante Söderbaum. Inte dåligt av en mittfältare. Av de tolv målen har han inte så överraskande gjort tio på nick.

Dalarnas Tidningar: Skyttekungen om målsuccén

I Dalkurd hittar man nu Mambo som mittfältare i en 4-3-3 uppställning. Tidigare har han även spelat mittback har jag för mig. På mittfältet spelar han ihop med bland annat Mirza Jelecak i en uppställning som uppenbarligen har blivit lite av lagets ryggrad. Dalarnas Tidningar skriver:

Offensiva spelsystemet 4–3–3 har blivit en succé. Mest tack vare ett fantastiskt mittfält i trion Mirza Jelecak, Robert Mambo Mumba och Ammar Ahmed, väl understödda av Brwa Nouri som agerar i en fri roll som anfallare/mittfältare. En mittfältsuppställning som säkert får det att vattnas i munnen på flertalet av Superettans tränare.

Däremot verkar det som om Nedim Halilovics karriär är i dalande. (Det har den iofs. varit ett tag nu). Mot Boden fick han börja på bänken och vänta ända till den 81 minuten (efter ledningsmålet) innan han blev inbytt.

Nedim åter till Dalkurd

Borlängelaget Dalkurd FF har på senare år blivit något av en uppsamlingspunkt för före detta ÖSKare. I år spelar både Mirza Jelecak och Robert Mambo-Mumba i klubben, medan Michael Jidsjö tränar med laget med förhoppningen om en comeback efter alla sina knäproblem. Borlänge Tidning rapporterar nu, att Nedim Halilovic återvänder till klubben, som han redan representerat under två säsonger. Eftersom Nedim för närvarande är kontraktslös bör han ha möjlighet att ansluta till truppen och få speltid utan att behöva vänta på att sommarfönstret skall öppnas den 1 juli.

P satte p för VSK

Om rubriken stämmer till 100 procent vet vi väl inte riktigt än – men den var oemotståndlig. P i det här fallet är smeknamnet på ÖSKs föredetting Johan Pettersson, som ju numera representerar IK Sirius. De mötte igår Västerås SK i en match som betydde en hel del för båda lagen, fast mest för Sirius. VSK jagar Hammarbys talanger med hopp om direktkvalificering till Superettan. Sirius å sin sida jagar VSK i hopp om att nå fram till kvalplatsen. Gårdagsmatchen var realistiskt sett Sirius sista chans att hänga på i toppstriden. Vid förlust hade man varit 10 poäng efter västeråsarna. Tack vare vinsten är avståndet hanterbara 4 poäng. Fast det är ju några andra lag som är inblandade också (främst Vasalund och Umeå FC). För VSKs del innebar förlusten att de inte längre kan ta sig till direktuppflyttningsplatsen av egen kraft.

Johan har haft det rätt trögt med målskyttet detta år, men verkar nu fram på höstkanten ha fått bättre ordning på siktet. Totalt sett har han 8 mål på sitt konto, varav ett var på straff. Det finns även några andra före detta ÖSKare, som är verksamma i norrettan. Närmast till hands ligger BK Forward där både Herish Kuhi och Robin Ingvarsson gjort 5. Niklas Klingberg hade 3 innan han drog vidare till Degerfors. Fem mål har även Nedim Halilovic gjort för Dalkurd – rätt uselt tycker jag för en spelare av hans kaliber. Hans lagkamrat Mirza Jelecak har ännu inte tagit plats i skytteligan.

Den som eventuellt skulle vilja se de före detta ÖSK-spelarna i aktion igen kan göra det den 22 augusti (BKF – Sirius) och/eller den 4 september (BKF – Dalkurd),

Nedim betalar sig?

Borlängelaget Dalkurd fortsätter sin match mot elitfotbollens div 1. (Till elitserierna räknas ju numera inte bara Allsvenskan och Superettan utan även de två div 1-serierna). För oss örebroare har lagets framgångar ett visst intresse även om det inte förekommer några örebrolag i div 2 Norra Svealand. Nedim Halilovic spelar ju där efter en av årets märkligaste övergångar (Från Dynamo Tirana till Dalkurd). Till att börja med verkar det ha gått lite trögt för Nedim som väl värvats in som målskytt och matchvinnare. Men i de senaste matcherna har han börjat komma med i målprotokollen som matchvinnare.

Förra helgen förlorade Dalkurd sina första poäng, då man spelade oavgjort 3-3 mot Vallentuna BK. Nedim kvitterade Vallentunas 3-2 ledning i den 83:e minuten. I går spelades en tidig seriefinal, då Dalkurd mötte serietvåan Gamla Uppsala (GUSK). Dalkurd segrade med 1-0 efter det att Nedim slagit in vad som skulle visa sig bli trepoängsmålet redan i den 7:e minuten. Därmed har dalkurderna ryckt åt sig en betryggande serieledning efter åtta spelade omgångar.

Nedim på Cypern 2008

Nedim Halilovic på Cypern år 2008.

Nedim producerar

Borlängelaget Dalkurd fortsätter sin resa mot seriesystemets topp. Det nyuppflyttade div 2-laget har så här långt spelat 6 matcher i div 2 Norra Svealand. Alla matcherna har vunnits och målskilnaden är förnämliga 19-3.

ÖSKs tidigare anfallare Nedim Halilovic som under en viss uppståndelse ”värvades” till klubben i vintras verkar ha haft det på gränsen till trögt i portgången. I den senaste matchen mot Sandvikens IF lossnade det kanske för Nedim och han noterades för två dalamål. Dalkurd vann till slut matchen med 5-2.

För Nedims del har det så här långt blivit 5 mål och 1 assist enligt statistiken på Dalkurds hemsida.

Nedim till Dalkurd FF!

Silly Season i kvadrat. Nedim Halilovic, mannen som sköt (eller kanske snarare rullade) ÖSK till allsvenskan har skrivit på för div 2-klubben Dalkurd FF. Efter det att Nedim lämnade ÖSK för mindre än ett år sedan, har han sökt lyckan hos NK Rijeka och sedan hos KS Dinamo Tirana. Utan att lyckas speciellt bra av dagens nyhet att döma.

Nedims nya klubb är något av ett unikum i svensk klubbfotboll. Laget har gått från div 6 till div 2 på fem år och bara förlorat två matcher på vägen. Förra årets div 3-serie vann man efter 19 vunna och 1 förlorad match och med målskillnaden 74-14. Så det verkar inte vara ett lag som saknar målskyttar som Nedim kommer till. I div 2 blir det dock tuffare. Där finns det ibland lag som faktiskt spelar fotboll. Vägen vidare uppåt i seriesystemet är dessutom väldigt trång. Det svenska seriesystemets nålsöga släpper bara igenom ett lag per serie och år.

Dalarnas Tidningar: Jättevärvning av Dalkurd
Dalkurd FF: Nedim Halilovic till Dalkurd
Dalademokraten: Supervärvning av Dalkurd

Lycka till i din nya klubb, Nedim!

PS
För övrigt verkar det som om den kurdiska nationen sånär har tagit över hela snabbmatsbranchen i centrala Dalarna:
Dalkurds sponsorer.