Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nedim till Dalkurd FF!

Silly Season i kvadrat. Nedim Halilovic, mannen som sköt (eller kanske snarare rullade) ÖSK till allsvenskan har skrivit på för div 2-klubben Dalkurd FF. Efter det att Nedim lämnade ÖSK för mindre än ett år sedan, har han sökt lyckan hos NK Rijeka och sedan hos KS Dinamo Tirana. Utan att lyckas speciellt bra av dagens nyhet att döma.

Nedims nya klubb är något av ett unikum i svensk klubbfotboll. Laget har gått från div 6 till div 2 på fem år och bara förlorat två matcher på vägen. Förra årets div 3-serie vann man efter 19 vunna och 1 förlorad match och med målskillnaden 74-14. Så det verkar inte vara ett lag som saknar målskyttar som Nedim kommer till. I div 2 blir det dock tuffare. Där finns det ibland lag som faktiskt spelar fotboll. Vägen vidare uppåt i seriesystemet är dessutom väldigt trång. Det svenska seriesystemets nålsöga släpper bara igenom ett lag per serie och år.

Dalarnas Tidningar: Jättevärvning av Dalkurd
Dalkurd FF: Nedim Halilovic till Dalkurd
Dalademokraten: Supervärvning av Dalkurd

Lycka till i din nya klubb, Nedim!

PS
För övrigt verkar det som om den kurdiska nationen sånär har tagit över hela snabbmatsbranchen i centrala Dalarna:
Dalkurds sponsorer.

1 kommentar – kommentera

ÖSKare i exil

Klockrent. Keep on keepin’ on!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.