Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P satte p för VSK

Om rubriken stämmer till 100 procent vet vi väl inte riktigt än – men den var oemotståndlig. P i det här fallet är smeknamnet på ÖSKs föredetting Johan Pettersson, som ju numera representerar IK Sirius. De mötte igår Västerås SK i en match som betydde en hel del för båda lagen, fast mest för Sirius. VSK jagar Hammarbys talanger med hopp om direktkvalificering till Superettan. Sirius å sin sida jagar VSK i hopp om att nå fram till kvalplatsen. Gårdagsmatchen var realistiskt sett Sirius sista chans att hänga på i toppstriden. Vid förlust hade man varit 10 poäng efter västeråsarna. Tack vare vinsten är avståndet hanterbara 4 poäng. Fast det är ju några andra lag som är inblandade också (främst Vasalund och Umeå FC). För VSKs del innebar förlusten att de inte längre kan ta sig till direktuppflyttningsplatsen av egen kraft.

Johan har haft det rätt trögt med målskyttet detta år, men verkar nu fram på höstkanten ha fått bättre ordning på siktet. Totalt sett har han 8 mål på sitt konto, varav ett var på straff. Det finns även några andra före detta ÖSKare, som är verksamma i norrettan. Närmast till hands ligger BK Forward där både Herish Kuhi och Robin Ingvarsson gjort 5. Niklas Klingberg hade 3 innan han drog vidare till Degerfors. Fem mål har även Nedim Halilovic gjort för Dalkurd – rätt uselt tycker jag för en spelare av hans kaliber. Hans lagkamrat Mirza Jelecak har ännu inte tagit plats i skytteligan.

Den som eventuellt skulle vilja se de före detta ÖSK-spelarna i aktion igen kan göra det den 22 augusti (BKF – Sirius) och/eller den 4 september (BKF – Dalkurd),

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.