Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mambo målar igen

Dalkurd mötte igår Boden på hemmaplan och lyckades till slut vinna div 1-matchen med 1-0 efter ett nickmål av Robert Mambo-Mumba med ungefär 10 minuter kvar att spela. Segern förde upp Dalkurd till serieledningen och laget har sitt framtida fotbollsöde i egna händer – i alla fall så pass att det räcker till en kvalplats.

Målet var Mambos tolfte den här säsongen, vilket placerar honom som delad skytteligaledare med Sirius Ante Söderbaum. Inte dåligt av en mittfältare. Av de tolv målen har han inte så överraskande gjort tio på nick.

Dalarnas Tidningar: Skyttekungen om målsuccén

I Dalkurd hittar man nu Mambo som mittfältare i en 4-3-3 uppställning. Tidigare har han även spelat mittback har jag för mig. På mittfältet spelar han ihop med bland annat Mirza Jelecak i en uppställning som uppenbarligen har blivit lite av lagets ryggrad. Dalarnas Tidningar skriver:

Offensiva spelsystemet 4–3–3 har blivit en succé. Mest tack vare ett fantastiskt mittfält i trion Mirza Jelecak, Robert Mambo Mumba och Ammar Ahmed, väl understödda av Brwa Nouri som agerar i en fri roll som anfallare/mittfältare. En mittfältsuppställning som säkert får det att vattnas i munnen på flertalet av Superettans tränare.

Däremot verkar det som om Nedim Halilovics karriär är i dalande. (Det har den iofs. varit ett tag nu). Mot Boden fick han börja på bänken och vänta ända till den 81 minuten (efter ledningsmålet) innan han blev inbytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.