Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P varvar ner

Det är inte bara Richard Richardsson som lämnar Sirius. Även klubbens andra föredetting ser ut att ha gjort sitt hos uppsalaklubben. Johan Pettersson eller P som han brukar kallas i Siriuskretsar lämnar föreningen för att fortsätta sitt fotbollsspelande hos div 5-klubben Ärentuna. Där får han bland annat sin bror som lagkamrat och sin morbror som tränare. Ett tips till övriga div 5-klubbar i den aktuella div 5-serien – satsa lite extra på målvaktsträningen under försäsongen. Det kommer att behövas.

Uppsala Nya Tidning: Ratar Sirius för division 5.

P satte p för VSK

Om rubriken stämmer till 100 procent vet vi väl inte riktigt än – men den var oemotståndlig. P i det här fallet är smeknamnet på ÖSKs föredetting Johan Pettersson, som ju numera representerar IK Sirius. De mötte igår Västerås SK i en match som betydde en hel del för båda lagen, fast mest för Sirius. VSK jagar Hammarbys talanger med hopp om direktkvalificering till Superettan. Sirius å sin sida jagar VSK i hopp om att nå fram till kvalplatsen. Gårdagsmatchen var realistiskt sett Sirius sista chans att hänga på i toppstriden. Vid förlust hade man varit 10 poäng efter västeråsarna. Tack vare vinsten är avståndet hanterbara 4 poäng. Fast det är ju några andra lag som är inblandade också (främst Vasalund och Umeå FC). För VSKs del innebar förlusten att de inte längre kan ta sig till direktuppflyttningsplatsen av egen kraft.

Johan har haft det rätt trögt med målskyttet detta år, men verkar nu fram på höstkanten ha fått bättre ordning på siktet. Totalt sett har han 8 mål på sitt konto, varav ett var på straff. Det finns även några andra före detta ÖSKare, som är verksamma i norrettan. Närmast till hands ligger BK Forward där både Herish Kuhi och Robin Ingvarsson gjort 5. Niklas Klingberg hade 3 innan han drog vidare till Degerfors. Fem mål har även Nedim Halilovic gjort för Dalkurd – rätt uselt tycker jag för en spelare av hans kaliber. Hans lagkamrat Mirza Jelecak har ännu inte tagit plats i skytteligan.

Den som eventuellt skulle vilja se de före detta ÖSK-spelarna i aktion igen kan göra det den 22 augusti (BKF – Sirius) och/eller den 4 september (BKF – Dalkurd),

Mål av föredettingar

Två av ÖSKs tidigare anfallare hade en bra dag på sina resp. jobb då Superettans 11:e omgång började avverkas igår. Johan Petterssons Sirius har inte startat serien alltför bra. Igår slog man dock Vasalunds IF på bortaplan och Johan svarade för en assist och inte minst det matchavgörande 4-3 målet som han slog in med två minuter kvar att spela.

Stefan Rodevåg gjorde av allt att döma en jättematch då Falkenbergs FF på bortaplan besegrade Landskrona BOIS med klara 3-1. Stefan gjorde de första två målen och fick en assist på det tredje. Hans lag belägger för tillfället tredjeplats i en något haltande serietabell.

På platsen över Falkenberg hittar man Åtvidaberg, som besegrade Qviding med 4-0. För Robert Walker blev det dock inte speciellt mycket speltid. Han byttes in i den 78:e minuten och efterlämnade inga avtryck i matchprotokollet.