Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Trio förlängde med Syrianska

Fedja och Anel tillsammans med Kale Holmberg, Daniel Björnqvist och Adam Eriksson (GAIS). Alla fem var målgörare i en träningsmatch mot Arboga Södra i mars 2011.

Fedja och Anel tillsammans med Kalle Holmberg, Daniel Björnqvist och Adam Eriksson (GAIS). Alla fem var målgörare i en träningsmatch mot Arboga Södra i mars 2011.

Örebro Syrianska skriver på sin hemsida, att man förlängt kontrakten med tre av ÖSKs före detta talangtruppsspelare. Det är Kevin Larsson, Anel Coralic och Fedja Jelecak som i år kommer att spela i div 2 med örebrosyrianerna.

Örebro Syrianska: Kvartett förlänger (Jo, det är en förlängning till, men Mohammed Feysal har såvitt jag vet ingen ÖSK-bakgrund.

Kevin Larsson i ÖSK Söders klubbdress (2010).

En ung Kevin Larsson i ÖSK Söders klubbdress (2010).

Målvakter fick Orvar-pris

Alex Berger

Mimmi Paulsson-Febo

Kevin Larsson

I pausen under gårdagens match mellan ÖSK och IFK Norrköping delade ordenssällskapet Svarta Handen -43 ut stipendier (och en glasstatyett) till tre förtjänta fotbollsungdomar. Bloggens utsände uträttade tyvärr just då ett halvtidsärende och återvände till läktaren först i samband med att ceremonin var på väg att avslutas. Jag är därför inte helt säker på att jag uppfattat allt rätt. Men med största sannolikhet var det så att årets pristagare blev den nyblivne landslagsmålvakten Alex Berger (P15), seriesegrande ÖSK Söders målvakt Mimmi Paulsson-Febo samt mittfältaren Kevin Larsson, som förra året representerade ÖSK Ungdom i div 2 samt gjorde bra ifrån sig i landslagssammanhang. Tyvärr lyckades ÖSK inte behålla honom i föreningen i samband med den mindre lyckade omstruktureringen av ÖSKs talangverksamhet som genomfördes i vintras. Kevin gick då till Örebro Syrianska och har sedan under sommaren växlat upp till BK Forward.

Kevin Larsson till BK Forward

NA skrev igår, att Kevin Larsson, medlem av fjolårets talangtrupp, nu lämnar sin tillfälliga hemvist hos Örebro Syrianska och tar steget från Örnsro till Trängen. Den nya klubbadressen blir således BK Forward. Kevin var en av de pojklandslagsspelare, som valde att lämna ÖSK i samband med att ÖSKs satsning på en talangtrupp med spel i div 2/3 lades ned.

Kevin Larsson till Örebro Syrianska

Örebro Syrianska skriver på sin hemsida, att man skrivit ett ettårskontrakt med Kevin Larsson. Ytterligare en talang som valt att inte fortsätta hos ÖSK efter det att talangtruppen och ÖSK Ungdoms seniorlag lades ned. Det skall bli intressant att se om han är med i distriktcupsmatchen på tisdag.

Kevin är för övrigt den tredje unga spelaren med meriter från ungdomslandslag/-läger som under försäsongen valt att inte ansluta sig till ÖSKs U21-trupp. De övriga två är David Rohlén (ÖSK Söder) och Adam Eriksson (oklart var han kommer att spela).

Vad hände sedan?
För fjolårets talangtrupp har det gått på följande sätt. När det gäller Adam Eriksson har jag inte hört om han kommit överens med någon ny klubb.

Erbjöds inget nytt kontrakt.
Håkan Juhlin (huvudtränare), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till Örebro Syrianska.
Claus Pedersen målvakt (-84), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till Örebro Syrianska.
Fedja Jelecak (-88), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till Örebro Syrianska
Muamer Sepic (-88), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick tillbaka till FK Bosna92
Daniel Björnqvist (-89), erbjöds inget nytt kontrakt, ej klart med någon ny klubb
Adam Botvidsson (-89), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till Karlslund
Simon Karlsson (-90), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till Sköllersta
Viktor Lindqvist (-91), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till Sköllersta
Lucas Oskarsson (-93), erbjöds inget nytt kontrakt. Gick till ÖSK Söder/Ungdom

Har lämnat truppen av olika anledningar
Simon Enqvist (målvakt), slutade redan i somras
Nils Carlson, målvakt (-92), reste till USA i somras
Anel Coralic (-92), reste till USA i somras
Oskar Johansson, från A-truppen, gick till Karlslund i somras på grund av sina skadeproblem
Pontus Jakobsson (-91), erbjöds kontrakt men gick till Degerfors IF (Superettan)
Gustav Källberg (-91), erbjöds kontrakt men gick till Sandvikens IF (div 1)
Albin Ek (-93), gick till IFK Kumla
Adam Eriksson (-93), tackade nej till U21-truppen, ej klart med någon ny klubb
Kevin Larsson (-94), gick till Örebro Syrianska.
David Rohlén (-94), gick till ÖSK Söder/Ungdom
Magnus Samuelsson (assisterande tränare), valde att sluta efter säsongen
Bert Dimberg (lagledare), oklart om Bert fortsätter i någon kapacitet

Ingår för närvarande inte i U21-truppen och är enligt uppgift tveksamma till en fortsättning i denna.
Axel By (-93), tveksam till att fortsätta med fotboll

Ingår i U21-truppen.
Simon Leonidsson (-92), från A-truppen
Miralem Malic (-92), från ÖSK Ungdoms div 2-trupp
Haris Karahmeth (-93), från ÖSK Ungdoms div 2-trupp
Andreas Ståhl (-94), från ÖSK Ungdoms div 2-trupp
Stefan Hannason (-94), från den pojkallsvenska truppen
David Johansson (-94), från den pojkallsvenska truppen
Jonathan Thuresson målvakt(-94), från den pojkallsvenska truppen
Filip Albertsson (-95), från den pojkallsvenska truppen
Lukman Murad (-96), från den pojkallsvenska truppen

Andreas Ståhl till landslagsläger

Andreas Ståhl

Andreas Ståhl har blivit uttagen till 18-åringarnas breddläger på Bosön skriver ÖSK på sin hemsida. Inte direkt något nytt för läsare av bloggen som för nästan två veckor sedan kunde ta del av denna uttagning.

Det intressanta i sammanhanget är i stället hur man från ÖSKs sida valt att hantera det faktum, att även de fd. (?) ÖSKarna Kevin Larsson och David Rohlén finns med bland de uttagna. ÖSK nöjer sig med att konstatera att utöver Andreas så är även örebroarna Kevin Larsson, David Rohlén och Ismael Diawara (Rynninges målvakt) uttagna.

Kevin och David finns för övrigt fortfarande listade som medlemmar av U21-truppen. Det gör för övrigt även Gustav Källberg som gick till Sandviken för typ en månad sedan. Så den listningen är kanske inte så mycket att bry sig om.

Med tanke på vad ÖSK skriver idag borde det i alla fall vara klart att varken Kevin eller David ännu skrivit något kontrakt med ÖSK för deltagande i U21-truppen.

Tre ÖSKare till landslagsläger

Svenska Fotbollförbundet skriver på sin hemsida, att tre ÖSKare tagits ut till förbundets breddläger på Bosön för spelare födda 1994. De uttagna är Kevin Larsson, David Rohlén och Andreas Ståhl. Totalt är 66 spelare kallade till sammandragningen som börjar den 27 februari och avslutas den 1 mars. Såvitt bloggen vet är de två förstnämnda spelarnas trupptillhörighet ännu inte definitiv.

Till sammandragningen kallas även Rynninge IKs duktige målvakt Ismael Diawara.

Lyckat provspel för Kevin

Kevin Larsson i Maastrichts färger.

Talangtruppens Kevin Larsson var i förra veckan i Maastricht för provträning och -spel med det holländska andradivisionslaget MVV Maastricht. Samma klubb för övrigt som Emra Tahirovic gästspelade i för något år sedan. Totalt blev det tre träningar samt en match mot tyska Alemania Aachen för Kevins del under det veckolånga besöket.

Klubbens träningsanläggning, som ligger ca 300 meter från huvudarenan, består av fyra konstgräsplaner och två planer med naturgräs. Träningarna var mycket teknikbetonade med högt tempo och bra fart på bollen. Sammanlagt tio spelare var inbjudna till arrangemanget och av dessa fick  fem vara med i B-lags/U21-matchen mot Aachen. Matchen slutade med en 3-2 seger för de tyska gästerna. Kevin, som fick spela på en van mittfältsplats i en 4-3-3 uppställning, var en av de fem provspelarna som blev uttagna att medverka. Det gick så pass bra för honom, att klubben vill hålla fortsatt kontakt och även se honom ytterligare en gång under våren.

Kevin Larsson, född 1994, fick förra året ”på gamla dagar” göra en sen debut i ett av de svenska ungdomslandslagen. Han kallades till åldersgruppens breddläger i juli med 68 deltagare. Där gick det så bra, att han blev uttagen till  en 18-mannatrupp, som spelade fyrnationsturneringen mot Norge, Island och Wales en vecka senare. Kevin blev inbytt efter en timme i inledningsmatchen mot Norge och spelade 90 minuter i den avslutande matchen mot Wales. I samband med decemberlägret på Bosön, dit han också kallades, fick han den kontakt som så småningom ledde till en vecka i Maastricht.

Kevin kom till ÖSK från Karlslunds IF för två år sedan och han har utvecklats mycket positivt under Håkan Juhlins ledning av den numera nedlagda talangtruppen. Så sent som under fjolårets vårsäsongen sågs han jobba hårt på ÖSK Söders mittfält i div 5 för att under hösten ta en startplats på mittfältet i div 2-laget.  Var han kommer att spela under denna säsong är fortfarande oklart. För att fortsätta att utvecklas behöver han mycket matchtid och en hög nivå på träningarna, vilket det är tveksamt om den numera kraftigt bantade U21-truppen kommer att kunna erbjuda.

Kevin Larsson – ÖSKs senaste landslagsman.

Kevin Larsson - ÖSKs färskaste landlagsman.

110723. 90 minuter för Kevin.
Kevin Larsson fick idag göra sin första insats som startman i det svenska P17-landslaget. Han var med från start till mål då Sverige besegrade Wales med 7-2.

Svenska Fotbollförbundet: P17/94: Målfest i avslutningen mot Wales

110721. Kevin kvar på bänken.
Kevin Larsson fick börja Sveriges andra landskamp på bänken och där slutade den också, när Sverige besegrades av Island med 2-0. Att inte bli inbytt var han iofs. inte ensam om. Det ödet delade han med fem andra spelare eftersom förbundskaptenen bara gjorde två spelarbyten.

110719.En halvtimme för Kevin.
Så kan då Kevin Larsson titulera sig landslagsman. Debuten i den blågula landslagsdressen skedde när Sverige ikväll besegrade Norge med 1-0. Kevin byttes in i den 62:a matchminuten.

Svenska Fotbollförbundet: P17/94: Svensk seger i Vinberg

110718.
Efter avslutat läger har förbundskapten Claes Eriksson tagit ut den 18-mannatrupp som kommer att representera Sverige i fyranationsturneringen mot Norge, Wales och Island. Turneringen börjar i morgon tisdag då Sverige möter mot Norge och fortsätter den 21 med match mot Island och avslutas den 23 juli då möter man Wales.

Glädjande nog finns det en ÖSKare med, som för några dagar kan byta den svartvita matchdräkten mot en blå och gul. Kevin Larsson har så att säga kommit ”från ingenstans”, eftersom lägerdeltagandet var första gången han var med på någon av SvFF:s sammandragningar. Men under det just avslutade läget övertygade han uppenbarligen så mycket, att han nu tagit en plats i den slutliga artonmannatruppen på en av de krävande mittfältspositionerna. Han är för övrigt den tredje ÖSKaren i åldersgruppen, som representerat Sverige. Tidigare har ju även David Rohlén och Andreas Ståhl haft landslagsuppdrag.

Kevin kom till ÖSK från Karlslund förra året och har sedan dess haft en mycket positiv utveckling i Talangtruppen under Håkan Juhlins ledning. Hans spelstil karaktäriseras framför allt av en aldrig sinande energi och rörlighet samt en utmärkt teknik. Under vårsäsongen har han representerat ÖSK Ungdom i div 2 och ÖSK Söder i div 5.

Läs mer