Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lyckat provspel för Kevin

Kevin Larsson i Maastrichts färger.

Talangtruppens Kevin Larsson var i förra veckan i Maastricht för provträning och -spel med det holländska andradivisionslaget MVV Maastricht. Samma klubb för övrigt som Emra Tahirovic gästspelade i för något år sedan. Totalt blev det tre träningar samt en match mot tyska Alemania Aachen för Kevins del under det veckolånga besöket.

Klubbens träningsanläggning, som ligger ca 300 meter från huvudarenan, består av fyra konstgräsplaner och två planer med naturgräs. Träningarna var mycket teknikbetonade med högt tempo och bra fart på bollen. Sammanlagt tio spelare var inbjudna till arrangemanget och av dessa fick  fem vara med i B-lags/U21-matchen mot Aachen. Matchen slutade med en 3-2 seger för de tyska gästerna. Kevin, som fick spela på en van mittfältsplats i en 4-3-3 uppställning, var en av de fem provspelarna som blev uttagna att medverka. Det gick så pass bra för honom, att klubben vill hålla fortsatt kontakt och även se honom ytterligare en gång under våren.

Kevin Larsson, född 1994, fick förra året ”på gamla dagar” göra en sen debut i ett av de svenska ungdomslandslagen. Han kallades till åldersgruppens breddläger i juli med 68 deltagare. Där gick det så bra, att han blev uttagen till  en 18-mannatrupp, som spelade fyrnationsturneringen mot Norge, Island och Wales en vecka senare. Kevin blev inbytt efter en timme i inledningsmatchen mot Norge och spelade 90 minuter i den avslutande matchen mot Wales. I samband med decemberlägret på Bosön, dit han också kallades, fick han den kontakt som så småningom ledde till en vecka i Maastricht.

Kevin kom till ÖSK från Karlslunds IF för två år sedan och han har utvecklats mycket positivt under Håkan Juhlins ledning av den numera nedlagda talangtruppen. Så sent som under fjolårets vårsäsongen sågs han jobba hårt på ÖSK Söders mittfält i div 5 för att under hösten ta en startplats på mittfältet i div 2-laget.  Var han kommer att spela under denna säsong är fortfarande oklart. För att fortsätta att utvecklas behöver han mycket matchtid och en hög nivå på träningarna, vilket det är tveksamt om den numera kraftigt bantade U21-truppen kommer att kunna erbjuda.

1 kommentar – kommentera

Oskar IG

Kul att höra att det går bra för Kevin. Vi får hoppas han fortsätter hos ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *