Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Klubbyten

Bloggen har en del klubbyten för talanger med rötterna i ÖSKs akademiverksamheter att redovisa.

Adam Eriksson.

Adam Eriksson (Foto: Norrby IF)


Adam Eriksson spelade några år i Talangtruppen/ÖSK Ungdom innan ÖSK lade om sitt talangupplägg till en renodlad akademiverksamhet. Han har fört en ambulerande tillvaro som fotbollsspelare med tyngdpunkten i Västsverige. Redan i somras lämnade han Borås-klubben Norrby IF och gick till Utsikten BK (div 1 Södra)

Fotbolltransfers.com anger att han nu är kontraktslös. Kan nog stämma i och med att han bara skrev på för hösten.

Norrby IF: Adam Eriksson klar för Utsikten.
Utsikten BK: Adam Eriksson till Utsikten

Statistik från Fotbolltransfers.com för Adam Eriksson.


Martin Springfeldt.

Martin Springfeldt (Foto: Karlslunds IF)

.

Martin Springfeldt, en snabb kantspelare som jag för några år sedan trodde skulle kunna utmana om en plats i ÖSKs A-trupp, har lämnat Rynninge IK och anslutit till Karlslunds IF. Perfekt för KIF som just sett Simon Gefvert lämna för IK Sirius.

Karlslunds IF: Karlslund värvar Martin Springfeldt!

Statistik för Martin Springfeldt från Fotbolltransfers.com.


Michel Yanez Hernandez.

Michel Yanez Hernandez (Foto: Örebro Syrianska)


Efter två år hos Carlstad United återvänder Michel Yanez Hernandez till Örebro för att återförenas med en del av sina lagkamrater från den tid de spelade som 97:or i ÖSKs akademilag.

Örebro Syrianska: Michel Yanez Hernandez klar för Örebro Syrianska IF

Det börjar bli så många före detta ÖSKare nu hos syrianerna att man nästan kan börja kalla dem för ett mini-ÖSK. I deras trupp hittar jag för tillfället följande spelare med ett förflutet i något svartvitt lag: Kevin Johansson, Viktor Franssila, Mirza Turan, Stefan Hannason, Albin Ödberg, Tobias Nilsson, Ebrima Jaiteh, Marcus Karlsson, Anel Coralic och Michel Yanez Hernandez. Däremot saknas numera Mikael Loöns namn i deras A-trupp.

Statistik Michel Yanez Hernandez från Fotbolltransfers.com

Norrby vann efter drömmål av nyförvärvet

Nyförvärvet i det här fallet var Talangtruppens föredetting Adam Eriksson som inför den här säsongen flyttat från div 1-mörkret i Karlskrona tillbaka till Superettan med Boråslaget Norrby IF som ny klubbadress.

Då hans nya klubb igår mötte Varbergs BOIS på Borås Arena avgjorde Adam matchen med ett mäktigt volleyskott. Bra teknik på det skottet. Kul!

Fotbollskanalen: Höjdpunkter

Fyra ÖSK-talanger i Superettan

När Superettan drog igång i helgen var fyra före detta ÖSK-talanger med. Hos nyuppflyttade IK Brage återfinns målvakten Peter Rosensal samt Marcus Astvald och Erik Nilsson. De två första spelade från start och Erik byttes in i andra halvlek.

Adam Eriksson har redan hunnit med en hel del under sin fotbollskarriär. Han lämnade ÖSK i samband med att den så kallade Talangtruppen upplöstes och gick då till Karlslund. Därefter följde tre säsonger i GAIS. Därpå spel i div 1-lagen Utsiktens BK och FK Karlskrona innan han inför den här säsongen skrev på för Boråslaget Norrby IF. Eftersom han är från Norberg har Västmanlands Läns Tidning uppmärksammat hans återkomst till svensk elitfotboll.

VLT (Mittmedias betalvägg): Ordinarie i Gais som 19-åring – nu är Norbergssonen tillbaka i elitfotbollen

Upphittad i Blekinge: Adam Eriksson

Det blir en ny klubbadress för Adam Eriksson som hunnit med en hel del under sin fotbollskarriär. (Foto: FK Karlskrona).

Den tidigare Talangtruppsspelaren Adam Eriksson har nu gjort klart med en ny klubb. Efter att bland annat provtränat med Åtvidaberg och noterat intresse från Norge blev det något otippat FK Karlskrona för hans del.

Intresse fanns som sagt både från Superettan och från Norge, men det drog ut på tiden. Adam var väl inte förstavalet utan stod på listan över Plan B-lösningar hos aktuella klubbar. Därför slog han till när intresset från blekingeklubben materialiserades.

Adam blir således kvar i div 1 Södra i vilken serie han representerade göteborgsklubben Utsiktens BK förra året. Hans nya klubb tog steget upp från div 2 förra året med en marginal på 6 poäng till kvalplatsen och hela 17 poäng till tredjeplatsen (ojämn serie tydligen). Utan tvekan ett kap för den nyblivna div 1-klubben som nu skall försöka etablera sig på en högre nivå.

FK Karlskrona: Adam Eriksson klar för FK Karlskrona

Adam Eriksson testar med Åtvidaberg

Adam Eriksson (hösten 2010)

Adam Eriksson (hösten 2010)


Talangtruppens föredetting Adam Eriksson har redan hunnit med en hel del under sin fotbollskarriär. Han började som sagt i vad som då hette ÖSK Ungdom. Efter ett år i Karlslund blev det dags för GAIS som han tillhörde under tre säsonger och spelade 70 matcher för. Inför den här säsongen genomgick göteborgarna en skinnömsning modell större och Adam var en av de spelare som fick lov att lämna. Därför spelade han under den senaste säsongen för Utsiktens BK – en annan göteborgsk klubb.

Nu verkar det dock som om det skulle kunna bli spel i Superettan igen för den bollskicklige mittfältaren. Adam provtränar nämligen den här veckan med Åtvidaberg. Skall man ta Åtvids tränare Roar Hansen på orden så verkar Adam ligga rätt bra till för en övergång.
– Erfaren, spelskicklig och i bra ålder. Honom har jag bra koll på, tycker ÅF:s tränare.

Det verkar alltså som om det kan bli en återkomst för Adam till Behrn Arena. Men då som mittfältare i Åtvidaberg som möter ÖSK i den första omgången av Svenska Cupens gruppspel.

Corren: Mittfältare aktuell för Åtvidaberg
Corren: Nyckelspelaren blir kvar i ÅFF

statistik-adam-eriksson

Adam Eriksson till Utsikten

Adam Eriksson med ett förflutet i ÖSKs dåvarande Talangtrupp har under de senaste tre åren representerat GAIS. Något som dock tog slut efter förra säsongen då klubben storstädade i spelartruppen och Adam var en av de spelare som fick gå.

Nu skriver Utsiktens BK på sin webbplats att de skrivit kontrakt med Adam som alltså fortsätter sitt fotbollsliv i Göteborg.

Utsikten spelar i div 1 efter att förra året ha varit uppe och vänt i Superettan.

Utsiktens BK: Adam Eriksson till Utsikten

Adam Eriksson får lämna GAIS

Adam Eriksson (hösten 2010)

Adam Eriksson (hösten 2010)


Talangtruppens föredetting Adam Eriksson verkar ha spelat klart för GAIS. Göteborgslaget har liksom de flesta andra göteborgslag med undantag av BK Häcken en bräcklig ekonomi. Efter att tidigare under lågsäsongen avslutat kont(r)akten med sex spelare meddelar man nu att ytterligare sex stycken får söka sig nya arbetsgivare. De spelare som berörs är Reuben Ayarna, Richard Ekunde, Adam Eriksson, Linus Thornblad och Sandeep Mankoo samt fjolårets lagkapten Patrik Ingelsten.

Ett alternativ för dem tycks vara att trots allt fortsätta i GAIS, men till sämre villkor / lägre lön.

Man kan ju tycka, att GAIS kunde ha gått ut med detta betydligt tidigare. Nu kan det bli svårt för dessa spelare att finna nya klubbar eftersom många klubbar redan satt sina trupper för 2016. Men det var förmodligen detta som var meningen från GAIS sida. De vill antagligen behålla de flesta om än till en lägre kostnad. Och då är det inte så bra om det finns alltför många alternativ att välja bland.

GAIS: Aktuellt arbete kring GAIS A-trupp
GAIS: Inga förlängningar för ett flertal spelare

Adam Eriksson statistik

Trio förlängde med Syrianska

Fedja och Anel tillsammans med Kale Holmberg, Daniel Björnqvist och Adam Eriksson (GAIS). Alla fem var målgörare i en träningsmatch mot Arboga Södra i mars 2011.

Fedja och Anel tillsammans med Kalle Holmberg, Daniel Björnqvist och Adam Eriksson (GAIS). Alla fem var målgörare i en träningsmatch mot Arboga Södra i mars 2011.

Örebro Syrianska skriver på sin hemsida, att man förlängt kontrakten med tre av ÖSKs före detta talangtruppsspelare. Det är Kevin Larsson, Anel Coralic och Fedja Jelecak som i år kommer att spela i div 2 med örebrosyrianerna.

Örebro Syrianska: Kvartett förlänger (Jo, det är en förlängning till, men Mohammed Feysal har såvitt jag vet ingen ÖSK-bakgrund.

Kevin Larsson i ÖSK Söders klubbdress (2010).

En ung Kevin Larsson i ÖSK Söders klubbdress (2010).

Pontus Jakobsson förlänger med Degerfors

Det var tider det. Adam Eriksson och Pontus Jakobsson i ÖSKs vackra svartvita klubbdräkt. (Bilden är från år 2010).

Det var tider det. Adam Eriksson och Pontus Jakobsson i ÖSKs vackra svartvita klubbdräkt. (Bilden är från år 2010).


Degerfors IF skriver på sin hemsida, att de kommit överens med Pontus Jakobsson om en tvåårig kontraktsförlängning. Pontus är en av de talanger som ÖSK ”slarvade bort” när ÖSK lade ner sin sitt div 2-lag ÖSK Ungdom. En annan spelare som försvann i samma veva är Adam Eriksson, GAIS målgörare i söndagsmatchen mot ÖSK.

Pontus Jakobsson i rödvitt. (Foto: Degerfors IF).

Pontus Jakobsson i rödvitt. (Foto: Degerfors IF).

GAIS intervjuar Adam Eriksson

ÖSKs talang Adam Eriksson tillhörde de pojklandslagsmeriterade spelare som ÖSK av någon anledning släppte iväg förra året i samband med att man strukturerade om sin talangverksamhet. Adam valde då att spela för Karlslunds IF och värvades i år av GAIS efter att ha övertygat, när han provtränade med klubben. I sin nya klubb har det gått bra för honom och han har deltagit i alla de tre träningsmatcher som GAIS har spelat i år. I kväll lär det bli en fjärde då GAIS och Örgryte IS möts i en träningsmatch.

På GAIS hemsida finns en videointervju med Adam som också får ett tillfälle att visa sina färdigheter vid sidan av planen.