Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Berger till Norrköping

Bloggen hittade den här bilden från sommarproffsveckan 2011 i sitt bildarkiv. På bilden är det Kalle Westdahl som fångar inlägget. Sedin Ujkanovic står till vänster och Alex Berger till höger inne i målet. Vid den högra stolpen står Filip Rinne, en av målvakterna i årets U19-trupp, och väntar på sin tur.

ÖSKs unge målvakt Alex Berger har på nytt bestämt sig för att byta klubb. Förra året som 15-åring kom han från Laxå IF till ÖSK Ungdom och redan är det dags för ytterligare ett steg i karriären (?).  IFK Norrköping blir nästa klubbadress för Alex, som under sitt år hos ÖSK bland annat kunde glädja sig över spel i årskullens landslag vid två tillfällen.

Något större avbräck för U17-truppen innebär detta ”avhopp” ej. I årets U17-trupp ingår Kalle Westdahl (-97) och Sedin Ujkanovic (-96), som båda två är riktigt duktiga målvakter.

Målvakter fick Orvar-pris

Alex Berger

Mimmi Paulsson-Febo

Kevin Larsson

I pausen under gårdagens match mellan ÖSK och IFK Norrköping delade ordenssällskapet Svarta Handen -43 ut stipendier (och en glasstatyett) till tre förtjänta fotbollsungdomar. Bloggens utsände uträttade tyvärr just då ett halvtidsärende och återvände till läktaren först i samband med att ceremonin var på väg att avslutas. Jag är därför inte helt säker på att jag uppfattat allt rätt. Men med största sannolikhet var det så att årets pristagare blev den nyblivne landslagsmålvakten Alex Berger (P15), seriesegrande ÖSK Söders målvakt Mimmi Paulsson-Febo samt mittfältaren Kevin Larsson, som förra året representerade ÖSK Ungdom i div 2 samt gjorde bra ifrån sig i landslagssammanhang. Tyvärr lyckades ÖSK inte behålla honom i föreningen i samband med den mindre lyckade omstruktureringen av ÖSKs talangverksamhet som genomfördes i vintras. Kevin gick då till Örebro Syrianska och har sedan under sommaren växlat upp till BK Forward.

Alex vaktade (landslags)målet

Alex Berger fick en av målvaktsplatserna även i årskullens andra landslagstrupp..


När Sveriges 15-åringar spelade den andra delen av dubbellandskampen mot Norge i Gästrikland tidigare i dag var det ÖSKs Alex Berger som vaktade det svenska målet. Ytterligare en örebroare fanns med i det svenska laget. Det var BK Forwards vänsterback Oskar Nar, som därmed gjorde sin landslagsdebut. Sverige förlorade matchen med 1-0 efter det att norrmännen gjort mål på en straffspark i slutminuterna. Peder Widlund som var på plats tyckte att båda örebroarna gjort bra ifrån sig och att Alex insats i målet var felfri.

Svenska Fotbollförbundet: Norskt segermål på straff

Alex Berger i landslaget igen

Alex Berger fick en av målvaktsplatserna även i årskullens andra landslagstrupp..

ÖSKs Alex Berger har fått förnyat förtroende som en av 97-ornas landslagsmålvakter. Han är uttagen till dubbellandskampen mot Norge senare den här månaden. Sällskap från Örebro kommer han att få av BK Forwards Oscar Nar (som spelar back har jag för mig). Bloggen säger grattis till båda spelarna och önskar dem lycka till.

Svenska Fotbollförbundet: Trupp till Norgematcher

Berger färskaste landslagsmannen

Alex Berger fick en av målvaktsplatserna i 97:ornas första landslagstrupp.

120821. Beröm för Berger.
Sveriges landslag för P15 vann sin första landslag när Finland besegrades med 1-0. Sveriges mål gjordes av Helsingborgs vassa anfallare Måns Herman, som för några veckor sedan visade upp sitt kunnande i Örebro i Elite Hotel Cup.

Efter matchen plussade Sveriges förbundskapten Magnus Wikman särskilt för förvarsspelet.
– Alla gör det bra idag, men när defensiven är så här stark så får man nämna målvakt och mittbackar en extra gång. Alex Berger gör en mycket stabil match i mål, Morgan Fehrling likaså ihop med Ali Suljic som nog är vår bäste spelare idag, säger Wikman.
Ali Suljic som Wikman tyckte var Sveriges bästa spelare lärde sig kanske en del i helgen då han var här med Motala AIF och förlorade med 7-1. Men det är klart – det är skillnad på 15-åringar och 17-åringar.

Även om Alex Berger gjorde en bra match lär han inte få stå i den andra matchen. Det här är en visa-upp-sig landskamp och Wikman väljer säkert truppens andra målvakt för den andra matchen.

Svenska Fotbollförbundet: Seger i första landskampen för P15/97

120821. Berger från start.
När Sveriges 15-åringar spelar sin första landskamp (någonsin) så är det ÖSKs Alex Berger som fått förtroendet att vakta målet.
Svenska Fotbollförbundet: Dags för första landskampen

Läs mer