Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Paulsson-Febo till BK 30

Mimmi Paulsson-Febo lämnar KIF Örebro för Västerås BK 30.


ÖSK Söders tidigare målvakt Mimmi Paulsson-Febo tar ett nytt steg i sin fotbollskarriär. Hon lämnar den väl uppvärmda bänkplatsen hos KIF Örebro för att i stället (förhoppningsvis) få Ringvallsplast under fotbollsskorna. Ett klokt val tror jag. Att sitta som andramålvakt bakom KIFs Carola Söberg var i princip liktydigt med en roll som reservalternativ om något skulle hända Söberg. Vilket det väl efter några år ännu inte gjort.

Mimmis nya klubb är en gammal Söderbekant som förra året tog steget upp till Elitettan – den näst högsta damserien. Där har det gått rätt så bra för klubben – om man nu tycker att det är rätt så bra att etablera sig som ett mittenlag första året i den högre serien. Laget verkar dock att släppa in en hel del mål och förhoppningen är väl att Mimmi skall kunna bidra till en positiv målskillnad (och bättre tabellplacering).

Målvakten väljer att lämna KIF Örebro: ”Känt att hon behöver få mer speltid”.
KIF Örebro: Mimmi Paulsson-Febo lämnar KIF Örebro
Västerås BK 30: Välkommen till BK30 Mimmi!
NA: Lämnade Kif Örebro – nu är hon klar för ny klubb

Jag noterar för övrigt att man på NA:s utlokaliserade sportredaktion inte verkar veta vad Mimmi heter. Inte för att det gör så mycket, alla i Örebro vet väl ändå vem det handlar om. Men det ser fruktansvärt slarvigt och nonchalant ut. Så kan det gå när man lokaliserar ut den lokala sportjournalistiken.

F15/01: Ebba Lundqvist till Bosöläger

Ebba Lundqvist är kallad till en elitsamling på Bosön.

Ebba Lundqvist är kallad till en elitsamling på Bosön.

ÖSK Söders Ebba Lundqvist är en av 64 talangfulla spelare som tagit ut för deltagande i en av SvFF:s elitsamlingar för flickor födda 2001. Ebba kommer tillsammans med 31 andra spelare att få träning och utbildning på Bosön mellan den 18 och 22 november. Sällskap från Örebro kommer hon att få av Adolfsbergs Karin Palmér.

På ledarsidan hittar vi KIF Örebros tidigare spelare Elin Magnusson som under sitt första år som tränare tagit upp Yxhults IKs herrar från div 4 till div 3. Hon kommer att fungera som tränare under Bosö-lägret.

SvFF: F15-läger i Växjö och på Bosön


Mimmi Paulsson-Febo till Bosöläger för målvakter.

Mimmi Paulsson-Febo I ÖSK Söders klubbdress (2012)

Mimmi Paulsson-Febo i ÖSK Söders klubbdress (2012)

Mimmi Paulsson-Febo med ÖSK Ungdom som moderklubb och med flera framgångsrika år som målvakt i ÖSK Söder representerar sedan 2 år tillbaka KIF Örebro. Hon är en av 12 målvakter i åldrarna 19-26 år som kallats till ett Tipselit-läger på Bosön mellan den 11 och 13 november.

SvFF: Tipselitläger för målvakter på Bosön

Två Söderspelare i KIF-matchen mot Eskilstuna

Två spelare med ÖSK Söder i sitt CV fanns med på planen, då KIF Örebro idag var i Eskilstuna för match mot United. Mimmi Paulsson Febo fick starta, eftersom den ordinarie målvakten Carola Söbert hade skadekänningar. Inte värre dock än att Söberg satt på bänken. För Mimmi var det här den andra allsvenska matchen. Hon startade i en även förra året.

Freja Olofsson har den här säsongen varit snudd på ordinarie. I de 21 matcher KIF spelat i år har Freja har spelat i 19 och från start i 11. Förra året hade hon bara 5 inhopp. Lite hjälp till speltid i år har hon nog haft av skador i truppen. Nu på slutet har dessutom KIFs nya tränare Martin Skogman ställt upp fem spelare på mittfältet, vilket givetvis hjälpt till en del. I dag spelade hon längst ut till vänster i detta mittfält.

Dagens match som dominerades kraftigt av hemmalaget slutade med en 3-0 seger för Eskilstuna United. Samma siffror som de slog ut ÖSK Söder ur svenska Cupen med.

Paulson-Febo till Sirius

IK Sirius nästa för Mimmi Paulsson-Febo

IK Sirius nästa för Mimmi Paulson-Febo

ÖSK Söder Dam meddelar idag, att Mimmi Paulson-Febo, lagets målvakt sedan flera år tillbaka, nästa år kommer att representera IK Sirius i Elitettan (alltså den näst högsta damserien).  Kul för Mimmi givetvis och under normala förhållanden en riktigt besvärlig jobspost för Söder.

Nu har dock målvaktsfrågan mer eller mindre löst sig av sig själv i och med att Ida Lindell från IFK Norrköping redan anslutit till truppen. Om detta var planerat inför ett klubbyte för Mimmis del eller ej undandrar sig Bloggens bedömning. Men på sätt och vis hade det nog blivit lite jobbigt att ha både Mimmi och Ida i truppen, när bara en kan få spela i div 1-laget.

ÖSK Söder Dam: Mimmi går vidare i karriären
ÖSK Söder Dam: Ida Lindell klar för säsongen 2014
IK Sirius Dam: Välkommen Mimmi Paulsson-Febo
NA: Landslagsmålvakt lämnar ÖSK
UNT: Örebroduo till Sirius

Mimmi Paulsson-Febo mot svenska mästarna

Mimmi Paulsson-Febo förstärker KIF Örebro mot svenska mästarna.

ÖSK Söders målvakt Mimmi Paulsson-Febo får i kväll pröva på fotboll av allra högsta kvalitet. Hon har nämligen lånats in av KIF Örebro för deras träningsmatch mot Tyresö FF. KIFs ordinarie målvakt Stehpanie Labbé är nämligen på landslagsläger med Kanada och lagets andramålvakt har skadekänningar, vilket gör att Mimmi får en chans att vara med om en riktigt intressant match. Helt nya är dock inte kvällens tillfälliga lagkamrater. Mimmi har nämligen under vintern tränat en del med KIF och bör vid det här laget känna laget rätt så väl. Någon övergång till KIF är dock inte aktuell utan hon kommer att fortsätta hos ÖSK Söder den här säsongen.

Paulsson-Febo landslagsuttagen

Mimmi Paulsson-Febo kan se fram emot en spännande englandsresa.

ÖSK Söders duktiga målvakt Mimmi Paulsson-Febo har blivit uttagen till damernas U20-landslag. Det skriver ÖSK Söder på sin hemsida. Mimmi är en av tre målvakter i den trupp , som skall resa till England för att möta hemmanationen och Wales i träningslandskamper den 19 resp 21 oktober.

Matcherna kommer att spelas på St George’s Park, det engelska fotbollsförbundets nyinvigda träningsanläggning. En anläggning som kostade 100 miljoner pund att bygga och som invigdes i våras.

Det är tredje gången för Mimmis del som hon blivit uttagen till en landslagsaktivitet. Hon har två gånger tidigare deltagit i vad som väl närmast skulle kunna kallas åldersgruppens breddelitläger med ett 30-tal deltagare. Den här gången är deltagandet inte begränsat till en enda åldersklass, utan Mimmi kommer att ha lagkamrater som kan vara både ett och två år äldre än vad hon själv är.

Eyravallsbloggen tycker att det är en i högsta grad välförtjänt uttagning efter den kanonsäsong hon har bakom sig och önskar henne lycka till i England.

Svenska Fotbollförbundet: U20-trupp till matcher i England

Målvakter fick Orvar-pris

Alex Berger

Mimmi Paulsson-Febo

Kevin Larsson

I pausen under gårdagens match mellan ÖSK och IFK Norrköping delade ordenssällskapet Svarta Handen -43 ut stipendier (och en glasstatyett) till tre förtjänta fotbollsungdomar. Bloggens utsände uträttade tyvärr just då ett halvtidsärende och återvände till läktaren först i samband med att ceremonin var på väg att avslutas. Jag är därför inte helt säker på att jag uppfattat allt rätt. Men med största sannolikhet var det så att årets pristagare blev den nyblivne landslagsmålvakten Alex Berger (P15), seriesegrande ÖSK Söders målvakt Mimmi Paulsson-Febo samt mittfältaren Kevin Larsson, som förra året representerade ÖSK Ungdom i div 2 samt gjorde bra ifrån sig i landslagssammanhang. Tyvärr lyckades ÖSK inte behålla honom i föreningen i samband med den mindre lyckade omstruktureringen av ÖSKs talangverksamhet som genomfördes i vintras. Kevin gick då till Örebro Syrianska och har sedan under sommaren växlat upp till BK Forward.