Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kevin Larsson – ÖSKs senaste landslagsman.

Kevin Larsson - ÖSKs färskaste landlagsman.

110723. 90 minuter för Kevin.
Kevin Larsson fick idag göra sin första insats som startman i det svenska P17-landslaget. Han var med från start till mål då Sverige besegrade Wales med 7-2.

Svenska Fotbollförbundet: P17/94: Målfest i avslutningen mot Wales

110721. Kevin kvar på bänken.
Kevin Larsson fick börja Sveriges andra landskamp på bänken och där slutade den också, när Sverige besegrades av Island med 2-0. Att inte bli inbytt var han iofs. inte ensam om. Det ödet delade han med fem andra spelare eftersom förbundskaptenen bara gjorde två spelarbyten.

110719.En halvtimme för Kevin.
Så kan då Kevin Larsson titulera sig landslagsman. Debuten i den blågula landslagsdressen skedde när Sverige ikväll besegrade Norge med 1-0. Kevin byttes in i den 62:a matchminuten.

Svenska Fotbollförbundet: P17/94: Svensk seger i Vinberg

110718.
Efter avslutat läger har förbundskapten Claes Eriksson tagit ut den 18-mannatrupp som kommer att representera Sverige i fyranationsturneringen mot Norge, Wales och Island. Turneringen börjar i morgon tisdag då Sverige möter mot Norge och fortsätter den 21 med match mot Island och avslutas den 23 juli då möter man Wales.

Glädjande nog finns det en ÖSKare med, som för några dagar kan byta den svartvita matchdräkten mot en blå och gul. Kevin Larsson har så att säga kommit ”från ingenstans”, eftersom lägerdeltagandet var första gången han var med på någon av SvFF:s sammandragningar. Men under det just avslutade läget övertygade han uppenbarligen så mycket, att han nu tagit en plats i den slutliga artonmannatruppen på en av de krävande mittfältspositionerna. Han är för övrigt den tredje ÖSKaren i åldersgruppen, som representerat Sverige. Tidigare har ju även David Rohlén och Andreas Ståhl haft landslagsuppdrag.

Kevin kom till ÖSK från Karlslund förra året och har sedan dess haft en mycket positiv utveckling i Talangtruppen under Håkan Juhlins ledning. Hans spelstil karaktäriseras framför allt av en aldrig sinande energi och rörlighet samt en utmärkt teknik. Under vårsäsongen har han representerat ÖSK Ungdom i div 2 och ÖSK Söder i div 5.

Svenska Fotbollförbundet: P17/94: Trupp till hallandsturneringen

110623. Två talanger till ungdomsläger.
Svenska Fotbollförbundet har tagit ut 68 spelare till ett elitbreddläger som kommer att arrangeras i Halmstad 10 – 17 juli. Två av deltagarna kommer från Örebro och ÖSKs talangtrupp. Det är David Rohlén och Kevin Larsson som blivit uttagna att vara med. David har redan tidigare varit med i landslagssamanhang medan det för Kevins del är första gången. Båda spelarna har under vårens lopp etablerat sig som startsspelare i ÖSK Ungdoms div 2-lag som mittback resp. mittfältare. Andreas Ståhl, som också brukar förekomma i dessa sammanhang, saknas denna gång på grund av skada.

Arton av deltagarna kommer sedan att bli uttagna till en fyrnationsturnering som arrangeras i Halland efter lägret.

Svenska Fotbollförbundet: P17/94: Landslagsläger i Halmstad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *