Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ståhl till Karlslund


Andreas Ståhl kom in som avbytare för Karlslunds IF, då ÖSKs U21-or för någon vecka sedan mötte dem. Då var han provspelare, men nu har han tagit steget fullt ut. Karlslunds IF twittrar i kväll, att Andreas har skrivit på för dem och han lämnar således ÖSKs U19 trupp för att i stället spela div 2-fotboll med Karlslund.

Jag antar, att när Andreas inte fick någon plats i den så kallade spetsgruppen så insåg han, att hans möjligheter till ”karriär” inom ÖSKs organisation var rätt begränsade. Speciellt som tre av spelarna i den gruppen har fått uppgifter i backlinjen i U21-matcherna – trots att varken Filip Albertsson eller Sebastian Ring egentligen är (eller snarare har varit) försvarsspelare. Positionen som förste mittbackstalang har ju dessutom Anton Westerlund mutat in för egen del.

Nu får Andreas i stället spela med Karlslund i div 2, vilket absolut inte är sämre än den plats på bänken hos ÖSKs U21-or han väl hade fått om han blivit kvar hos ÖSK.

Karlslunds IF: Andreas Ståhl klar för Karlslund

Ståhl tränar med Oddevold

Andreas Ståhl tränar med pappa Peder på Behrn Arena.

Bloggen fick ett tips i en kommentar till notisen om Mirza Basic. Det visar sig att Andreas Ståhl, ”till vardags” i U19-truppen, nu tränar med Uddevallaklubben IK Oddevold. Lokaltidningen Bohuslänningen bekräftar nyheten, att Andreas är en av flera provspelare på plats för att försöka tränar sig till en plats i laget.

Oddevold spelar sin fotboll i div 1 Södra, där man förra året kom trea.

Andreas Ståhl till landslagsläger

Andreas Ståhl

Andreas Ståhl har blivit uttagen till 18-åringarnas breddläger på Bosön skriver ÖSK på sin hemsida. Inte direkt något nytt för läsare av bloggen som för nästan två veckor sedan kunde ta del av denna uttagning.

Det intressanta i sammanhanget är i stället hur man från ÖSKs sida valt att hantera det faktum, att även de fd. (?) ÖSKarna Kevin Larsson och David Rohlén finns med bland de uttagna. ÖSK nöjer sig med att konstatera att utöver Andreas så är även örebroarna Kevin Larsson, David Rohlén och Ismael Diawara (Rynninges målvakt) uttagna.

Kevin och David finns för övrigt fortfarande listade som medlemmar av U21-truppen. Det gör för övrigt även Gustav Källberg som gick till Sandviken för typ en månad sedan. Så den listningen är kanske inte så mycket att bry sig om.

Med tanke på vad ÖSK skriver idag borde det i alla fall vara klart att varken Kevin eller David ännu skrivit något kontrakt med ÖSK för deltagande i U21-truppen.

Tre ÖSKare till landslagsläger

Svenska Fotbollförbundet skriver på sin hemsida, att tre ÖSKare tagits ut till förbundets breddläger på Bosön för spelare födda 1994. De uttagna är Kevin Larsson, David Rohlén och Andreas Ståhl. Totalt är 66 spelare kallade till sammandragningen som börjar den 27 februari och avslutas den 1 mars. Såvitt bloggen vet är de två förstnämnda spelarnas trupptillhörighet ännu inte definitiv.

Till sammandragningen kallas även Rynninge IKs duktige målvakt Ismael Diawara.

Årets Orvar

ÖSK Ungdoms vänsterback Andreas Ståhl samt anfallaren Sophie Sörqvist från ÖSK Söders damlag har tilldelats årets två Orvarstipendier. Det är ordenssällskapet Svarta Handen -43 som står för stipendierna och utdelningen skedde i samband med Örebro Läns Idrottshistoriska Sällskaps årsmöte. Utöver stipendierna på 3000 kronor får de två även en glasstatyett designad av Reijo Stävenborg.

Andreas spelar regelbundet i ÖSKs div 2-lag, medan Sophie inför den här säsongen tagit steget över till KIF DUFF.

Andreas Ståhl med från start

101023 em. Slutspelat för den här gången.
U16-lagets försök att ta sig vidare till elitkvalomgången för U17-EM tog slut redan i grundspelet. Georgien vann den tredje och sista matchen med 1-0 och går nu vidare tillsammans med England medan det är slutspelat för Sverige och Polen. Att Georgien gjorde sitt segermål på övertid gjorde nu egentligen inte så mycket. Sverige var på grund av den stora förlusten mot England tvungna att vinna den sista matchen med hela 4-0. Så i princip var det kört redan vid avspark. För Andreas del avslutades landskampsveckan med spel hela matchen som vänsterback. Vilket väl får sägas vara ok med tanke på att han kom med som reserv efter det att en av mittfältarna fått lov att lämna återbud.

101023. Andreas i startelvan.
Efter att ha fått lov att sitta på bänken under de första två kvalmatcherna har Andreas Ståhl fått förtroendet att ta hand om vänsterbacksplatsen, då den tredje och avgörande matchen skall spelas i kvalet till U17-EM. För motståndet står hemmanationen Georgien.

101020 em. Oavgjort mot Polen.
Sverige spelade oavgjort 0-0 mot Polen och har därmed fortfarande en viss chans att gå vidare. Men då måste laget i den sista matchen slå hemmanationen Georgien samtidigt som Polen inte får besegra England. I dagens andra match spelade även England och Georgien oavgjort med slutresultatet 1-1. Precis som mot England blev det inte någon speltid för Andreas som satt på bänken matchen igenom. Sverige gjorde för övrigt bara ett byte.

101020 Förlust då EM-kvalet inleddes.
Sverige förlorade sin första match i gruppspelet då kvalet till U17-inleddes i Tblisi, Georgien. Den engelska laget var alldeles för bra och vann matchen med 3-0. ÖSKs Andreas Ståhl, som kallats in i laget efter det att en vakans uppstått, fick ingen speltid utan tillbringade hela matchen på avbytarbänken.  I eftermiddag spelas den andra matchen i gruppen och då möter Sverige Polen – ett lag som förlorade sin första match mot hemmalaget Georgien med 2-1. För att ha en chans att nå en av de två platserna som ger vidare avancemang till fortsatt kvalspel gäller det således för killarna att vinna idag.

101013 Andreas Ståhl snabbinkallad.
Andreas Ståhl får packa sina fotbollsgrejor i all hast och ställa in sig på spel i Georgien. Han har nämligen efter ett återbud blivit uttagen till den svenska P16-trupp som den 18 oktober skall möta England i Tblisi, Georgiens huvudstad. Det handlar om den första matchen i kvalgrupp 3 inför nästa års U17-EM. Två dagar senare möter laget sedan Polen och kvalificeringsspelet avslutas den 23 oktober mot värdnationen Georgien. De två bästa lagen i varje kvalgrupp går vidare till den s.k. Elite Round i vilken EM-deltagarna skall vaskas fram.

Lite överraskande har Andreas placerats på en mittfältsposition i truppen – förmodligen beroende på att det var en mittfältsspelare som lämnade återbudet. Andreas trivs ju annars bäst som vänsterback,  men kan säkert även komma till sin rätt som vänsterbreddare i en 4-4-2 uppställning.

Svenska Fotbollförbundet: P16/94: Ståhl ersätter Affane i EM-truppen

Svartvit fotboll den 10. juni

Det spelas ingen lokal ÖSK-fotboll i åldersklasserna P15 och äldre idag.

På det internationella planet har vi dock två stycken ÖSKare i elden. Både Andreas Ståhl och David Rohlén har fått förnyat förtroende av förbundskapten Roland Larsson och finns med i startuppställningen för P16-matchen mot Slovakien. David får dock byta till den högra mittbackspositionen. Matchen avgörs i Älmhult och börjar redan kl. 12:30.

Resultat: Same results as last time. Det blev alltså 2-2 även i den andra matchen. Dock utan några utvisningar. Andreas och David startade matchen. Det föreligger ännu inte några uppgifter huruvida de blev utbytta eller ej.

Mera landslagsuppdrag (för Ståhl och Rohlén)

Roland Andersson, Svenska Fotbollförbundets förbundskapten för P16/94-orna, har tagit ut en 18-mannatrupp för ett dubbelmöte mot Slovakien första hälften av juni månad. I truppen ingår de två talangtruppsspelarna Andreas Ståhl och David Rohlén precis som förra året. Att Andreas, som i år lagt beslag på startplatsen i div 2-laget, skulle komma med var rätt självklart. David har haft en del skadebekymmer och dessutom hårdare konkurrens på de platser han är aktuell för och har därför inte fått så mycket speltid. Men uppenbarligen tillräckligt mycket för att komma med i truppen.

Matcherna spelas den 8 juni i Rydaholm och den 10 juni i Älmhult.

Svenska Fotbollförbundet: P16/94: Trupp mot Slovakien

Ståhl och Rohlen till landslagsläger

Talangtruppens två 16-åringar Andreas Ståhl och David Rohlén ingår i den drygt 60 pojkar starka grupp som tagits ut för deltagande i 94-ornas landslagsläger på Bosön. Sällskap från Örebro till lägret kommer de att ha av IK Sturehovs målvaktstalang Jakob Kindberg. Lägret arrangeras mellan den 11 och 14 februari och krockar tyvärr för ÖSK-killarnas del med regionfinalerna i futsal, som spelas samma helg.

Edit: Som påpekats i kommentarerna så har Jakob Kindberg gått över till Karlslunds IF.