Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Andreas Ståhl till landslagsläger

Andreas Ståhl

Andreas Ståhl har blivit uttagen till 18-åringarnas breddläger på Bosön skriver ÖSK på sin hemsida. Inte direkt något nytt för läsare av bloggen som för nästan två veckor sedan kunde ta del av denna uttagning.

Det intressanta i sammanhanget är i stället hur man från ÖSKs sida valt att hantera det faktum, att även de fd. (?) ÖSKarna Kevin Larsson och David Rohlén finns med bland de uttagna. ÖSK nöjer sig med att konstatera att utöver Andreas så är även örebroarna Kevin Larsson, David Rohlén och Ismael Diawara (Rynninges målvakt) uttagna.

Kevin och David finns för övrigt fortfarande listade som medlemmar av U21-truppen. Det gör för övrigt även Gustav Källberg som gick till Sandviken för typ en månad sedan. Så den listningen är kanske inte så mycket att bry sig om.

Med tanke på vad ÖSK skriver idag borde det i alla fall vara klart att varken Kevin eller David ännu skrivit något kontrakt med ÖSK för deltagande i U21-truppen.

Tre ÖSKare till landslagsläger

Svenska Fotbollförbundet skriver på sin hemsida, att tre ÖSKare tagits ut till förbundets breddläger på Bosön för spelare födda 1994. De uttagna är Kevin Larsson, David Rohlén och Andreas Ståhl. Totalt är 66 spelare kallade till sammandragningen som börjar den 27 februari och avslutas den 1 mars. Såvitt bloggen vet är de två förstnämnda spelarnas trupptillhörighet ännu inte definitiv.

Till sammandragningen kallas även Rynninge IKs duktige målvakt Ismael Diawara.

Kevin Larsson – ÖSKs senaste landslagsman.

Kevin Larsson - ÖSKs färskaste landlagsman.

110723. 90 minuter för Kevin.
Kevin Larsson fick idag göra sin första insats som startman i det svenska P17-landslaget. Han var med från start till mål då Sverige besegrade Wales med 7-2.

Svenska Fotbollförbundet: P17/94: Målfest i avslutningen mot Wales

110721. Kevin kvar på bänken.
Kevin Larsson fick börja Sveriges andra landskamp på bänken och där slutade den också, när Sverige besegrades av Island med 2-0. Att inte bli inbytt var han iofs. inte ensam om. Det ödet delade han med fem andra spelare eftersom förbundskaptenen bara gjorde två spelarbyten.

110719.En halvtimme för Kevin.
Så kan då Kevin Larsson titulera sig landslagsman. Debuten i den blågula landslagsdressen skedde när Sverige ikväll besegrade Norge med 1-0. Kevin byttes in i den 62:a matchminuten.

Svenska Fotbollförbundet: P17/94: Svensk seger i Vinberg

110718.
Efter avslutat läger har förbundskapten Claes Eriksson tagit ut den 18-mannatrupp som kommer att representera Sverige i fyranationsturneringen mot Norge, Wales och Island. Turneringen börjar i morgon tisdag då Sverige möter mot Norge och fortsätter den 21 med match mot Island och avslutas den 23 juli då möter man Wales.

Glädjande nog finns det en ÖSKare med, som för några dagar kan byta den svartvita matchdräkten mot en blå och gul. Kevin Larsson har så att säga kommit ”från ingenstans”, eftersom lägerdeltagandet var första gången han var med på någon av SvFF:s sammandragningar. Men under det just avslutade läget övertygade han uppenbarligen så mycket, att han nu tagit en plats i den slutliga artonmannatruppen på en av de krävande mittfältspositionerna. Han är för övrigt den tredje ÖSKaren i åldersgruppen, som representerat Sverige. Tidigare har ju även David Rohlén och Andreas Ståhl haft landslagsuppdrag.

Kevin kom till ÖSK från Karlslund förra året och har sedan dess haft en mycket positiv utveckling i Talangtruppen under Håkan Juhlins ledning. Hans spelstil karaktäriseras framför allt av en aldrig sinande energi och rörlighet samt en utmärkt teknik. Under vårsäsongen har han representerat ÖSK Ungdom i div 2 och ÖSK Söder i div 5.

Läs mer

Svartvit fotboll den 10. juni

Det spelas ingen lokal ÖSK-fotboll i åldersklasserna P15 och äldre idag.

På det internationella planet har vi dock två stycken ÖSKare i elden. Både Andreas Ståhl och David Rohlén har fått förnyat förtroende av förbundskapten Roland Larsson och finns med i startuppställningen för P16-matchen mot Slovakien. David får dock byta till den högra mittbackspositionen. Matchen avgörs i Älmhult och börjar redan kl. 12:30.

Resultat: Same results as last time. Det blev alltså 2-2 även i den andra matchen. Dock utan några utvisningar. Andreas och David startade matchen. Det föreligger ännu inte några uppgifter huruvida de blev utbytta eller ej.

Mera landslagsuppdrag (för Ståhl och Rohlén)

Roland Andersson, Svenska Fotbollförbundets förbundskapten för P16/94-orna, har tagit ut en 18-mannatrupp för ett dubbelmöte mot Slovakien första hälften av juni månad. I truppen ingår de två talangtruppsspelarna Andreas Ståhl och David Rohlén precis som förra året. Att Andreas, som i år lagt beslag på startplatsen i div 2-laget, skulle komma med var rätt självklart. David har haft en del skadebekymmer och dessutom hårdare konkurrens på de platser han är aktuell för och har därför inte fått så mycket speltid. Men uppenbarligen tillräckligt mycket för att komma med i truppen.

Matcherna spelas den 8 juni i Rydaholm och den 10 juni i Älmhult.

Svenska Fotbollförbundet: P16/94: Trupp mot Slovakien

Ståhl och Rohlen till landslagsläger

Talangtruppens två 16-åringar Andreas Ståhl och David Rohlén ingår i den drygt 60 pojkar starka grupp som tagits ut för deltagande i 94-ornas landslagsläger på Bosön. Sällskap från Örebro till lägret kommer de att ha av IK Sturehovs målvaktstalang Jakob Kindberg. Lägret arrangeras mellan den 11 och 14 februari och krockar tyvärr för ÖSK-killarnas del med regionfinalerna i futsal, som spelas samma helg.

Edit: Som påpekats i kommentarerna så har Jakob Kindberg gått över till Karlslunds IF.

Ståhl och Rohlén i landslaget.

Det svenska P15-landslaget. Andreas Ståhl är den spelare som når högst - alltså spelare nr fyra frånvänster i den bakre raden. David Rohlén står direkt till höger om honom (Foto: Svenska Fotbollförbundet)

090827.
Två ÖSKare samtidigt i ett landslag. När hände det senast? Idag har det i alla fall hänt. Andreas Ståhl gör sin andra match från start som vänsterback och David Rohlén är uttagen som mittback, då Sverige skall försöka ta revansch på Finland i den dubbellandskamp som spelas i Västerbotten. Kul för killarna och givetvis även för de ledare i Talangtruppen, ÖSK Söder och ÖSK Ungdom som tränat dessa två talanger de senaste åren. Ja, när det gäller Andreas Ståhl är man säkert glada hos Lillån också, klubben han kom från förra sommaren.

090812.

andreasstahl-pontus-jacobsson-och-david-rohlen

Andreas Ståhl och David Rohlén, nyuttagna landslagsmän, tränar fasta situationer tillsammans med talangtruppens Pontus Jakobsson.

Talangtruppens två 15-åringar Andreas Ståhl och David Rohlén finns med i den 18-mannatrupp, som tagits ut till dubbellandskampen mot Finland i slutet av denna månad. Matcherna spelas den 25 augusti i Norsjö och den 27 augusti i Skellefteå.

Det blir de första landskamperna för åldersgruppen och vägen till truppen har för de båda ÖSKarna gått via distriktlagens sammandragning i Halland och elitlägret på Bosön, som avslutades förra veckan.

Två unga ÖSKare till landslagsläger.

Efter elitlägerveckan i Halmstad, där de svenska distriktslagen för pojkar födda 1994 deltog, har landslagskaptenen Roland Larsson tagit ut en trupp på 44 spelare till nästa steg i framtagandet av en landslagstrupp för åldersgruppen. Glädjande nog finns två av Talangtruppens spelare med. Det är de båda försvarsspelarna Andreas Ståhl och David Rohlén. Närmast på programmet står en lägersammandragning som arrangeras på Bosön mellan den tredje och sjätte augusti. Sällskap till Bosön får de två ÖSKarna av Sturehovs målvakt Jakob Kindberg.

Svenska Fotbollförbundet: P15/94: 44 spelare kallade till läger