Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Veckans podd-tips

Under den gångna veckan har det släppts ett antal podd-avsnitt med ÖSK-anknytning som alla är värda att lyssna igenom.

Hemmaborgen.
I det senaste avsnittet av NAs Hemmaborgen diskuteras det kring det senaste som hänt i ÖSK-väg och bland annat berörs Samuel Kroons intåg i ÖSK. En spelare som kanske satt griller i huvudet på ÖSKs ledning då Kroon kanske primärt togs in som ersättare för Samuel Dahl på vänsterkanten, men som gjorde en ypperlig insatts som anfallskollega med Kalle Holmberg i debuten hemma mot J Södra. Har det gjort att ÖSK behöver tänka om i hur man ska värva vidare?


Superettanpodden.
I veckans avsnitt av Superettanpodden går panelen igenom veckans matcher, men det som står ut mest är två längre intervjuer med först Östersunds huvudtränare Magnus Powell. Den nu 48-årige tränaren debuterade som spelare för Örebro SK i Allsvenskan som 17-åring 1991 och var med och förde ÖSK till silverplatsen 1994 innan han gick vidare till Helsingborgs IF där han fick en lång och gedigen karriär innan han bytte land och flyttade till Lilleström i Norge där han senare också inledde sin tränarkarriär. I podden beskriver Powell, på en ganska spännande dialekt med tydlig norsk brytning, hur han sedan blev kvar i Norge och att han idag kallar det sitt ”hem”. Intervjun med Powell är lyssningsvärd trots att den inte har ett ÖSK-fokus utan helt och hållet fokuserar på ÖFK.

Som en parantes vill bloggen dra sig till minnes att det gick rykten om att Powell var ett av alternativen till assisterande tränare till Axel Kjäll under den process som senare gjorde att Vítor Gazimba fick den rollen i ÖSK inför säsongen 2020.

Den andra intervjun i avsnittet har dock ett helt annat ÖSK-fokus då det är Kalle Holmberg som intervjuas. För den som hört GFÖ-poddens intervju med Holmberg i samband med hans återkomst till ÖSK så känns mycket igen, men den ger ändå lite andra perspektiv och även den intervjun är klart lyssningsvärd. Bland annat ger Holmberg lite mer insyn i hur det var att spela och leva på Malta.


Geflepodden.
I helgen möter ÖSK Gefle IF på bortaplan och i veckans avsnitt av Geflepodden kan du lyssna på en längre intervju med tre av Gefles spelare där dem bland annat berättar om hur dem ser på Gefles form och spelsätt och lite senare i podden dras deras förutsättningar inför helgens match. Mellan raderna låter det nästan som att dem ser Gefle som klara favoriter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.