Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kalle Holmberg till Malta och Ħamrun Spartans

Tillägg 23-01-31: Kalle Holmberg har nu gjort klart med ny klubb och det blev den maltesiske topp-klubben Ħamrun Spartans FC som leder högstsaliga där med 11 poäng före tvåan efter 17 spelade matcher. Ħamrun Spartans FC deltar också i UEFA Europa Conference League.

Malta är annars rätt välkänt för att vara ett så kallat skatteparadis med förmånliga skatteregler vilket säkert kan locka en och annan elitspelare som på ålderns höst vill få ett bra ekonomiskt avslut på fotbollskarriären.

NA: Kalles nya äventyr: ”Ingen har hemmaplan”


(22-11-25) Den tidigare ÖSK-anfallaren Kalle Holmberg lämnar nu Djurgårdens IF när hans kontrakt går ut. Det meddelar hans förra klubb via sin hemsida.

Kalle Holmberg kom fram som ung talang i ÖSK 2011 och spåddes en lysande framtid, men under sin tid i ÖSK fick han ofta se sig förpassad till bänken till förmån för framförallt Alhassan ”Crespo” Kamara vilket gjorde att Holmberg till slut valde att lämna ÖSK 2016 för IFK Norrköping.

I Peking gick det bättre och till och med så bra att han vann den allsvenska skytteligan 2017 med sina 14 mål. 2018 var han sedan med och förde laget till stora silvret i Allsvenskan innan han inför 2020 tog klivet vidare till Djurgårdens IF. Efter tre år i huvudstaden går kontraktet ut och nu har alltså klubben meddelat att Holmberg lämnar blåränderna.

Många ÖSKare skulle nog vilja påstå att en spelare av Kalle Holmbergs kaliber och erfarenhet i kombination med hans historia i klubben är något av en drömspelare för Örebro SK. Frågan är väl bara om det del finns intresse från spelaren själv till en återkomst och om ÖSK i så fall överhuvudtaget skulle ha råd med en sådan värvning.

Man bör också hålla i minnet att Kalle Holmberg fått en del kritik från diverse supporterhåll för att ha firat bortamål lite väl ohämmat framför Västra Stå under tiden sedan han lämnade ÖSK. I samband med att Oscar Jansson lämnade ÖSK för IFK Norrköping skrev dessutom Kalle Holmberg aningen syrligt på twitter i ett inlägg som senare togs bort.

Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att en återkomst till ÖSK för Kalle Holmberg skulle inte enbart ses som en frälsning hos åtminstone inte alla supportrar till att börja med men det går heller inte att bortse från att en spelare av hans dignitet och renommé vore ytterst välkommet i ÖSKs anfallsuppsättning.

Tillägg 22-11-28: Fotbollskanalen skriver att det finns japanskt intresse för Holmberg.

DIF: Tack för den här tiden Kalle Holmberg
Fotbollskanalen (22-11-28): Japanskt intresse för Holmberg – som vill utomlands: ”Vore kul att testa”

Kalle Holmberg i en arkivbild från 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.